Kumluca'da Yörük Göçü Canlandırıldı - Son Dakika
Güncel

Kumluca'da Yörük Göçü Canlandırıldı

Kumluca\'da Yörük Göçü Canlandırıldı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında 'Yörük göçü' canlandırıldı.

27.04.2016 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında 'Yörük göçü' canlandırıldı. Etkinliğe katılan Diriliş Ertuğrul dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran sanatçı Serdar Gökhan da at üzerinde izleyicileri selamladı.

Kumluca Belediyesi tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında 'Yörük göçü' etkinliği yapıldı. Bölge halkının yöresel kıyafetler giydiği Yörük göçü yürüyüşü, Hükümet Konağı önünden başladı. Deve, at, eşek, keçi, koyun ve köpek gibi hayvanların da yer aldığı yürüyüş, Karatepe Stadı'nda sona erdi. Yörük göçü kortejini izleyenler, Türk bayraklarıyla sevgi gösterilerinde bulundu.

Yörüklerin çadır, yiyecek, geleneksel kıyafet ve tarım aletlerinin sergilendiği yürüyüşe 'Diriliş Ertuğrul' dizisinde Süleyman Şah karakterini canlandıran, Türk sinemasının önemli isimlerinden Serdar Gökhan da katıldı. At üzerinde kortejde yer alan Serdar Gökhan, vatandaşı selamladı. Tarihi Kırkpınar başpehlivanlarından Ali Gürbüz, Orhan Okulu ve Hasan Tuna da yürüyüşte yer aldı.

Yörük göçü kortejinin tamamlandığı Karatepe Stadı'nda konuşan Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, "Ülkemizde yaşanan terör olaylarından dolayı festivalimiz buruk geçiyor. Ama yaptığımız etkinlik birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyor. Bilinsin ki; Yörükler var olduğu sürece ay yıldızlı bayrağımız sürekli gönderde kalacak, yere düşmeyecek. Yörükler, bugün bu etkinlikte bu mesajı vermiştir" dedi.

'HALAT KOPTU'

Bu arada festival etkinlikleri kapsamında halat çekme yarışı yapıldı. Mahallelerin hazırladığı takımlar, yarışmada dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı. Sarıkavak ve Göksu mahallelerinin yarışı sırasında halat koptu. Kafasını beton zemine çarpan Sarıkavak Mahallesi takımında yarışan 45 yaşındaki Musa Kökez ambulansla Kumluca Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Musa Kökez'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

- Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca'da Yörük Göçü Canlandırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement