Tatil Cenneti Alev Alev Yanıyor! Tahliyeler Başladı Büyük Kaçış Var - Son Dakika
Güncel

Tatil Cenneti Alev Alev Yanıyor! Tahliyeler Başladı Büyük Kaçış Var

Antalya'da tatil merkezi Adrasan'da yangın çıktı. Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatıldı; Olimpos'ta tahliye işlemleri devam ediyor. Kumluca'daki yangın da yeniden başladı.

26.06.2016 13:14  Güncelleme: 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaklaşık iki gündür devam eden orman yangınının ardından bu kez alevler tatil merkezi Adrasan'dan yükselmeye başladı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor. Tedbir amacıyla Olimpos boşaltılıyor. Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kumluca Kaymakamı Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu. Kumluca Belediye Başkanı ise cuma, cumartesi ve bugün yaşanan yangınların yerlerine işaret edip, sabotaj şüphesini dile getirdi. Öte yandan Kumluca İlçesi Erentepe Mahallesi'nde geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan, bu sabah kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle yeniden başladı.

KUMLUCA'DAN SONRA ŞİMDİ DE ADRASAN

Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinde 2 gün önce çıkan yangın kontrol altına alınırken bu sefer bir yangın haberi turizm merkezi Adrasan'dan geldi. Erentepe Mahallesi'nde soğutma çalışmalarına katılan itfaiye ekipleri Adrasan'da başlayan yangına kaydırıldı. Yangın rüzgarın da etkisiyle hızla büyümeye devam ediyor.


ÇOK SAYIDA ARAZÖZ BÖLGEDE

Alınan bilgiye göre, Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangına ilk müdahale, bir yangın söndürme helikopteriyle yapıldı. Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda arazöz ve iş makinesi ile işçi bölgeye sevk edildi.


KUMLUCA-ADRASAN YOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Bu arada, Kumluca-Adrasan yolu trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri vatandaşların bölgeye giriş ve çıkışlarına izin vermiyor. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

OLİMPOS TAHLİYE EDİLİYOR

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söyledi.

Yerleşim yerleri ile otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını belirten Kaymakam Kara, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgarın hangi yöne alevleri sıçratacağını bilemiyoruz. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz. Vatandaşlarımız bize yardımcı olursa çok seviniriz" diye konuştu.

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNİ TEHDİT EDİYOR

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, rüzgarın etkisiyle yangının yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi. Sıçrama olasılığına karşı önlem amaçlı Olimpos'u tahliye etme kararı alındığını kaydeden Başkan Çetinkaya, İlçe Jandarma Komutanlığı ve belediye ekiplerinin halkı megafonlarla bu konuda uyardığını kaydetti. Yerleşim yerlerinin yanı sıra otel, motel ve tatil köylerinin tamamını boşaltmaya başladıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın çok hızlı ilerliyor. Rüzgar çok çabuk yön değiştiriyor. Çok kuru bir hava var. Bu nedenle Olimpos bölgesini tahliye ediyoruz" dedi.

Yangının çıkış nedeni hakkında henüz bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Başkan Çetinkaya, "Yangın şu ya da bu nedenle çıktı demek doğru değil. Her ihtimali değerlendirmek ve somut veriler üzerinden hareket etmek doğru olacak" diye konuştu. Başkan Çetinkaya, orman içindeki bazı evlerin de yangın nedeniyle zarar gördüğünü söyledi.

TURİSTİK İŞLETMELER VE EVLER BOŞALTILIYOR

Seylemit mevkisindeki ormanlık alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılmaya devam eden yangının ilerlediği Olimpos mevkisi ile Yazır Mahallesi'ndeki turistler ve vatandaşlar, evlerini ve odalarını boşaltıyor.

Yaklaşık 100 tesis ile 3 bin 500 yatak kapasitesine olan Olimpos'ta işletme sahipleri de tesislerdeki eşyalarını araçlarına doldurarak, yangından kurtarmaya çalışıyor. Orman Bölge Müdürlüğüne ait iş makinelerinin, yangının sıçrama ihtimali bulunan tesis ve evlerin çevresinde çalışma yaptığı görüldü. Bazı vatandaşlar ise dal parçalarıyla yangın söndürme çalışmalarına yardım ediyor.

Jandarma ekiplerinin bölgeye girişleri kapatarak çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

ERENTEPE'DEKİ YANGIN YENİDEN BAŞLADI

Öte yandan öKumluca İlçesi Erentepe Mahallesi'nde geçen cuma günü öğle saatlerinde başlayan, bu sabah kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle öğleden sonra yeniden başladı. Yangına, 3 yangın söndürme helikopteri, 1 yangın söndürme uçağı ve arazözlerle müdahale ediliyor.

2 YIL ÖNCE DE YANMIŞTI

Kumluca'da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana geldi. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar gördü. Havadan ve karadan tüm söndürme çabalarına karşın 18 saat devam eden yangın, artık yanacak ağaç kalmayınca söndü. Bölgedeki 4 otel, hediyelik eşya mağazası ve restoran yandı. Yangının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri bölgede ağaçlandırma çalışmalarına başladı.

Tatil Cenneti Alev Alev Yanıyor! Tahliyeler Başladı Büyük Kaçış Var

Son Dakika Güncel Tatil Cenneti Alev Alev Yanıyor! Tahliyeler Başladı Büyük Kaçış Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (32)

  • Mete: Kürtler yakıyor ,kim yakacak...PKK emretti LİCE deki kenevir tarlaları yakılıp, imha edilince köpekler parasız kaldı! 36 18 Yanıtla
  • İslam: Licede kenevir diye 200 hektarlık ormanı yakanlar, Allahta sizi cayır cayır yaksın inşallah. Biz hiç bir ağacın yapılmasından yana değiliz. Yeşillik İslamin rengidir. Ama siz yeşilliğide yakiyorsunuz sırf doğuda diye. 29 11 Yanıtla
  • DİYARBAKIRA SES VER: diyarbakırda türkiyenin bir ili değil mi bir haftadadır askerler tarafından ateşe verilmiş medya niye sessiz bu da ateş değil mi .niye sağır ve dilsiz oluyorsunuz 26 13 Yanıtla
  • bozovalı: pkk ve hdp işiir, kenevirleri T.C yakıyor ya, bu ülkede vatan haini bitmez, örnek chp liler bile hdp li olmuş. 5 20 Yanıtla
  • dd: doguyu söndürün batı o zaman söner yoksa nafile 9 10 Yanıtla
  • OKTAY: OSMANLI TORUNLARI ŞİMDİ HEMEN SÖNDÜRECEKLER.. DEVLETİNİZE GÜVENİN RAHAT RAHAT UYUYABİLİRSİNİZ.. 2 15 Yanıtla
  • sadevatanaş: lice de yanıyor bilmem haberiniz var mı doguda her yer yanıyor hic haber yapan birtane kanal yok malesef 6 7 Yanıtla sadevatanaş: neden bunu devlet gecen sene yapmıyordu sana tek soru ve cevap verirsin insallah o zaman gecen sene devlet de bu işten yararlanıyordu derim ben 0 1
  • ...: UYAN TIRKO... ORMANLARINI KÜRTLER DEĞİL RANTÇILAR YAKIYOR... ÖNCE YAKIP SONRA ÜSTÜNE KONACAKLAR... YASA HAZIR... AKP ÇIKARDI YASAYI... 2B ORMAN VASFINI YİTİRMİŞ ARAZİLERİN SATIŞI YASASI... ÖKÜZ OLMA... ORMANINA SAHİP ÇIK... UYAN TIRKO... UYAN EŞŞEK OLMA... 8 3 Yanıtla
  • Bedevi: Elinde kanıt olmadan Kürtlere iftira atanlar, bende müslümanim diyecek. Sizin türk olmanız, müslüman olmanızdan daha üstün. Yazık size 5 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı
    08:09 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyeleri yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, suç örgütlerine ve zehir tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı
    08:06 Bakan Yerlikaya: İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı
    08:05 İnterpol tarafından aranan iki suçlu İstanbul'da yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İnterpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve uluslararası seviyede aranan Maxat Rakhishov'un İstanbul'da düzenlenen "Mahzen-23" operasyonuyla yakalandığını duyurdu.

  • İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı
    08:04 İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-23' Operasyonuyla uluslararası seviyede aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını açıkladı. Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    08:02 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çevre ilçelerden çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre halı üretimi yapılan fabrikada içeride mahsur kalan işçiler olması muhtemel. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi devam ediyor.

  • Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü
    08:00 Halep'te Hava Saldırısında 40 Kişi Öldü

    Suriye'nin Halep kentinde gerçekleşen hava saldırısında 40'a yakın kişi hayatını kaybetti. Suriye hükümeti saldırıyı İsrail'e bağladı. Saldırıda sivillerin yanı sıra 5 Hizbullah üyesinin de öldüğü belirtiliyor. Uluslararası havalimanı yakınındaki silah depolarının hedef alındığı ifade ediliyor. İsrail ise saldırıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

  • İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı
    07:58 İstanbul'da düzenlenen operasyonla uluslararası suçlular yakalandı

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen 'Mahzen-23' Operasyonuyla, Interpol kırmızı bülteniyle aranan Talgat Baisaov ve Maxat Rakhishov'un yakalandığını duyurdu. Baisaov, 'Yasa Dışı Örgüt Faaliyetleri ve Kaçakçılık' suçundan, Rakhishov ise 'Dolandırıcılık' suçundan aranıyordu.

  • Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi
    07:38 Akaryakıt fiyatlarının 3 haneye çıkacağı iddiası sonrası Cumhurbaşkanlığından açıklama geldi

    Akaryakıt fiyatlarının seçim sonrası daha da artarak üç haneli rakamlara çıkacağı gerekçesiyle tabelalara değişim talimatı verildiği iddiası kamuoyunda infial yarattı. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Yapılan araştırmalar sonucunda, akaryakıt dağıtım şirketlerinin iddia edildiği gibi bir talepte bulunmadığı tespit edilmiştir. Akaryakıt dağıtım şirketlerinin, 'bu sene sonunda akaryakıt fiyatlarının üç hanelere geleceğine dair' bir tahmininin bulunmadığı belirlenmiştir" denildi.

  • Küçükçekmece'de fabrika yangını
    07:20 Küçükçekmece'de fabrika yangını

    Küçükçekmece Mehmet Akif Mahallesi Bahariye Caddesi'nde bulunan bir fabrikada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İddiaya göre içeride mahsur kalan işçiler olabilir. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.


Advertisement