Kumluca - Develere Güreş Öncesi Tanıtım Korteji - Son Dakika
Güncel

Kumluca - Develere Güreş Öncesi Tanıtım Korteji

Kumluca - Develere Güreş Öncesi Tanıtım Korteji

Develere güreş öncesi tanıtım korteji Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde pazar günü yapılacak geleneksel deve güreşleri öncesi Ege ve Akdeniz yöresinden katılacak güreş develeri kortej yürüyüşü yaptı.

23.01.2015 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Develere güreş öncesi tanıtım korteji

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde pazar günü yapılacak geleneksel deve güreşleri öncesi Ege ve Akdeniz yöresinden katılacak güreş develeri kortej yürüyüşü yaptı.

Güreşe katılacak develer, ilçe merkezindeki Kültür Parkı'nda toplandı. Yola çıkan develer sahipleriyle birlikte Orman Sokak'tan Gödene Caddesi'ne geçti. Halil Çıvgın Caddesi'ni takip eden deve korteji, Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Deve güreşlerinin Yörük eğlencelerinin bir parçası olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, "Yörükler develerle yük taşımışlar, günlük ağır işlerde kullanmışlar, kış gelince de deve güreşleri ile eğlenmişler. Pazar günü yapılacak olan güreşlerimize Ege ve Akdeniz'in en ünlü ve pahalı güreş develeri katılacaktır" dedi. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan develer, ilçe merkezinde bir süre daha gezdirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca - Develere Güreş Öncesi Tanıtım Korteji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement