Kumluca Gelidonya'yı Keşfediyor" Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Kumluca Gelidonya'yı Keşfediyor" Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünce "Kumluca Gelidonya'yı Keşfediyor" doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

20.12.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğünce "Kumluca Gelidonya'yı Keşfediyor" doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen doğa yürüyüşü, Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Yaklaşık 600 doğasever, 20 otobüsle önce Mavikent Mahallesi Karaöz mevkine ulaştı.

Burada yaya olarak devam eden yürüyüş öncesi katılımcılara bilgi veren Kumluca Belediyesi Spor İşleri Müdürü Hakan Çataltepe, Spor İşleri Müdürlüğü olarak daha önce Cumhuriyet etkinlikleri kapsamında Sarnıç Tepesi yürüyüşü gerçekleştirdiklerini, bugün de Kumluca'nın ve Türkiye'nin önemli deniz fenerlerinden Gelidonya'yı keşfetmek için organizasyon yaptıklarını söyledi.

Doğa sporlarıyla halkı bir araya getirmek ve birlik beraberlik için doğa ve spor alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını anlatan Çataltepe, şöyle konuştu:

"Yürüyüşümüzün toplamı yaklaşık sekiz kilometre. Doğayla iç içe orman içerisinde, Akdeniz'in eşsiz güzelliğini seyrederek yürüyeceğiz. Yürüyüş güzergahında sizlere kahvaltılık, su ve meyve suyu ikramımız olarak. Gelidonya Feneri'ne ulaştığımızda eşsiz manzara eşliğinde kahvaltımızı yaparak, Gelidonya Feneri hakkında bilgi alacağız. İnşallah güzel bir etkinlik olur."

Daha sonra yürüyüş başladı. Yaklaşık bir saat süren yürüyüş sonrasında Gelidonya Feneri'ne ulaşan katılımcılar, burada kahvaltı yaparak fotoğraf çektirdi. Yürüyüşe Tema Vakfı Kumluca Temsilciliği ve Beykonak Enduro Motorsporları Kulübü üyeleri de destek verdi.

Yürüyüş sonunda katılımcılara ve organizasyon komitesine teşekkür eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Spor İşleri Müdürlüğünün ikincisini gerçekleştirdiği doğa yürüyüşlerine gösterilen ilgiden son derece memnun olduğunu kaydetti.

Etkinliğin amacının sadece doğa yürüyüşü olmadığını, katılımcılara doğa sevgisi kazandırmanın yanı sıra yürüyüş yapılan tarihi, doğal ve kültürel miraslar hakkında bilgilendirmeler yapıldığını ifade eden Çetinkaya, "İnşallah bundan sonra da bu tür etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Amacımız halkımızla birlikte doğal güzelliklerimizi keşfetmek, tarihi ve kültürel miraslarımızı öğrenmek. Halkımızın da bundan sonra farklı bölgelere yürüyüş yapılması yönünde talepleri var" dedi.

Etkinlikte yürüyüş yolu güzergahı ve çevresinde doğa temizliği de gerçekleştirildi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca Gelidonya'yı Keşfediyor' Doğa Yürüyüşü Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement