Kumluca Gıda İhtisas OSB'de Mülkiyet Sorunu - Son Dakika
Yerel

Kumluca Gıda İhtisas OSB'de Mülkiyet Sorunu

Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesindeki mülkiyet sorununun çözümü için bağımsız eksperlerce yerinde inceleme yapılacak.

30.01.2015 11:14  Güncelleme: 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'da kurulması çalışmaları devam eden Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki mülkiyet sorununu görüşmek üzere, mülk sahipleriyle toplantı gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, kurulması planlanan Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin Kumluca'da her türlü gıda ürünlerinin değerine artı değer katacağını söyledi.

OSB'nin yaklaşık 250 dekar arazi üzerine kurulmasının planlandığını ifade eden Çetinkaya, arazilerin vatandaşların rızasıyla alınmasının önemli olduğunu vurguladı. Çetinkaya, mülk sahipleriyle anlaşma olmaması durumunda belirlenecek yol haritasına göre ya OSB için başka bir yer arayışı içine girileceğini ya da arazilerin mahkeme kararına göre istimlak bedelleri ödenerek kamulaştırılabileceğini bildirdi.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Günay da arazilerin makul bir rayiç bedeli olduğunu, bu bedel üzerinde anlaşılması durumunda biran önce çalışmalara başlanacağını bildirdi.

Geçmişte OSB arazileri için farklı söylemlerde bulunulduğunu, ancak bunların gerçeği yansıtmadığını savunan Günay, şöyle konuştu:

"Eğer burada sizlerle makul bir bedelde anlaşabilirsek, biran önce çalışmalara başlamak istiyoruz. Sizler arazilerinizi fahiş fiyata satma beklentisi içine girerseniz bu durum sizin aleyhinize olacaktır. Çünkü hiç kimse bir ürünü değerinden fazla fiyata almak istemez. Karşılıklı anlaşarak, konuşarak ortak noktada buluşup bir çözüm olursa, bundan hepimiz karlı çıkarız."

OSB'nin kurulacağı alanda arazileri olan vatandaşlar da geçmiş yıllarda kendilerine farklı sözler verildiğini, yönetimin değişmesiyle durumun da değiştiğini söylediler. Arazilerin geçim kaynakları olduğuna değinen mülk sahipleri, verilecek fiyatın beklentilerini karşılamasını istediler.

KUTSO Başkanı Günay, bağımız eksperlerce OSB'nin kurulacağı alandaki arazilerde inceleme yapılmasını, yaklaşık bir ay sonra çıkacak değere göre tekrar toplanılarak görüşmelerin yapılmasının uygun olacağını kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca Gıda İhtisas OSB'de Mülkiyet Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement