Kumluca İki Kardeş Pistte, Anne Baba Kenarda Ter Döktü - Son Dakika
Güncel

Kumluca İki Kardeş Pistte, Anne Baba Kenarda Ter Döktü

Kumluca İki Kardeş Pistte, Anne Baba Kenarda Ter Döktü

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Beykonak Motokros Şampiyonası'nda 13 yaşındaki Furkan Valimaki ile ablası 16 yaşındaki Efnan Valimaki, farklı kategorilerde yarıştı.

18.04.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen Beykonak Motokros Şampiyonası'nda 13 yaşındaki Furkan Valimaki ile ablası 16 yaşındaki Efnan Valimaki, farklı kategorilerde yarıştı. Anne ve baba da çocuklarının rakipleriyle mücadelesini heyecanla izledi. Kumluca Belediyesi ve Beykonak Enduro Motorsporları Kulübü tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Beykonak Motokros Şampiyonası, Gağaz mevkiindeki pistte yapıldı. İstanbul, İzmir, Bursa, İzmit, Kütahya, Muğla, Antalya, Alanya, Kemer ve Kaş'tan 80 sporcunun katıldığı şampiyonada, veteranlar, MX2 Junior, MX2, MX1, MX, 85 CC motokros ve 450 CC ATV kategorilerinde yarışlar yapıldı. Yarış severlerin yoğun ilgi gösterdiği şampiyonada, sporcuların zorlu parkurlardan geçerken sergilediği performans alkış aldı.

KARDEŞLER BİRLİKTE YARIŞTI

Şampiyonada, Finlandiya asıllı Türk vatandaşı 45 yaşındaki Zeynel Abidin Valimaki ile 17 yıllık eşi 40 yaşındaki Nesibe Valimaki'nin çocukları, Efnan Valimaki ve Furkan Valimaki de mücadele etti. 85 CC motokros kategorisinde yarışan Furkan Valimaki kendi kategorisinde birinciliği elde ederken, Efnan Valimaki ise erkek sporcularla birlikte MX2 Junior kategorisinde mücadele etti. Yarışmada 4'üncülüğü elde eden Efnan Valimaki'ye, kendisi dışında başka kadın yarışmacı olmadığı için centilmenlik kupası verildi.

'ÖNYARGILARIN KALKMASINI DİLİYORUM'

Efnan Valimaki, babasının motosiklet tutkusu ve 10 yaşında tanıştığı motokros şampiyonunun etkisiyle bu spora yöneldiğini söyledi. 2014 yılında Türkiye üçüncüsü olduğunu anlatan Efnan Valimaki, "Başka kadın yarışmacı olmadığı için erkeklerle yarışıyorum. Bu yıl ilk defa FIM Avrupa Kadınlar Motokros Yarışması açtı. Sponsor bulabilirsem 1 ay sonra Polonya'da Avrupa Kadınlar Motokros Şampiyonası'na katılacağım. Bu spor erkek sporu olarak biliniyor. Erkek sporu olduğu kadar kadın sporu olduğunu da kanıtladığımı düşünüyorum. Önyargıların kalkmasını kadınların da bu spora yönelmesini diliyorum" dedi.

'MOTOKROSTA AVRUPA ŞAMPİYONLUĞUMUZ YOK'

Nesibe Valimaki, iki çocuğunun da 6 yıldır motokros sporuyla ilgilendiğini anlatırken, "Motosiklet sevdası babadan geldi. Çocuklarımın hedefi büyük. Avrupa veya dünya şampiyonu olmak istiyorlar. Kenan Sofuoğlu pistte şampiyonluk kazandırdı. Ama motokrosta Avrupa şampiyonluğumuz yok. Onları da benim çocuklarım getirmek istiyor. Sponsorlarımız olursa şampiyonluk getirebilirlerse seviniriz" diye konuştu.

Zeynel Abidin Valimaki de "Yarış parkurları küçük şehirlerin yakınında çok olsun. Parkurlar çok olursa Türkiye motokrosta bir dünya markası haline gelir. Parkurlar yapılmazsa biraz geride kalacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca İki Kardeş Pistte, Anne Baba Kenarda Ter Döktü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement