Kumluca - Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü - Son Dakika
Güncel

Kumluca - Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü

Kumluca - Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü

Orman yangını büyümeden söndürüldü Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde sera atıklarından başlayıp söndürülen yangın ormanlık alanda tekrar alevlendi.

09.08.2015 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman yangını büyümeden söndürüldü

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde sera atıklarından başlayıp söndürülen yangın ormanlık alanda tekrar alevlendi. Orman ve itfaiye ekiplerine havadan da destek verilen yangın büyümeden söndürüldü.

Kumluca'ya bağlı Salur Mahallesi'nde yol kenarındaki sera atıklarından duman yükseldiğini görenler Alo 177'ye ihbarda bulundu. Olay yerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleriyle Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangının birkaç metre ilerideki ormanlık alana sıçramaması için müdahale ederek, söndürdü. Ekipler bölgeden ayrıldıktan kısa süre sonra bu kez ormanlık alanda yangın başladı. Bunun üzerine çok sayıda yangın söndürme ekibi olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Yangın söndürme helikopterinin de müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

Kumluca Orman İşletme Müdürü Mehmet Şakir Güneri, yaz sezonunda meydana gelen yangınların genelde sera atıklarından kaynaklandığını belirtirken, "Nedenini bilmiyorum ama sera atıkları, nedense çok çabuk alev alıyor. Herhangi bir gaz mı neden oluyor, yoksa içindeki atıklardan mı kaynaklanıyor bilemiyoruz. Görsel ve yazılı basın aracılığı ve belediye hoparlörlerinden sürekli uyarıyoruz. Buna rağmen halkımız sebze atıklarını yol kenarlarına döküyor. Kumluca Belediyesi Sebze Atığı Depolama Tesisi açtı. Oraya dökebilirler. Sebze atıklarını kırabilen makineler çıktı. Tüm bunlara rağmen yol kenarlarına hem de ormanlık alanların içine veya kenarına döküyorlar" dedi.

Kumluca'nın kızılçam ormanlarıyla çevrili olduğunu vurgulayan Mehmet Şakir Güneri, "Bu çamlar da yangına müsait bitkilerdir. Geçmişte Kumluca'da meydana gelen yangınlara baktığımızda çok alanda etkili olan yangınlar genelde Ağustos ayında olmuştur. Çünkü ağustos ve eylül ayları genelde nemsiz ve rüzgarlı geçer. Bu yüzden vatandaşlarımızın biraz daha dikkatli olması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kumluca - Orman Yangını Büyümeden Söndürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement