Kumluca'ya 3 Milyonluk Yangın Yardımı - Son Dakika
Güncel

Kumluca'ya 3 Milyonluk Yangın Yardımı

Kumluca\'ya 3 Milyonluk Yangın Yardımı

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Haziran ayında Kumluca’da meydana gelen orman yangınıyla ilgili Başbakanlığın 3 milyon liralık yardım yaptığını söyledi.

06.08.2016 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Haziran ayında Kumluca'da meydana gelen orman yangınıyla ilgili Başbakanlığın 3 milyon liralık yardım yaptığını söyledi.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Kumluca'da incelemelerde bulunarak, Haziran ayında meydana gelen yangında evleri zarar gören vatandaşlar ile bir araya geldi. Vali Karaloğlu, Kumluca ilçesinde ilk olarak Kaymakam Polat Kara'dan ilçe hakkında brifing aldı. Karaloğlu'na Antalya Milletvekili Atay Uslu ve beraberindeki heyet eşlik etti. Daha sonra Kumluca Belediyesini ziyaret eden Vali Karaloğlu, burada 24-26 Haziran tarihlerinde ilçede meydana gelen orman yangınında evleri etkilenen vatandaşlarla bir araya geldi. Karaloğlu, 24-26 Haziran tarihinde ilçede büyük bir yangın afeti yaşandığını, bu afette ormanların yanı sıra bazı vatandaşlara ait ev, sera ve tarım arazilerinin de zarar gördüğünü söyledi.

"Başbakanlık 3 milyon lira gönderdi"

Yangının hemen ardından çok kısa bir sürede hasar tespit çalışmalarının yapılarak devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini, vatandaşların zararının en aza indirilmesi için çalışma yürüttüklerini ifade eden Karaloğlu, Başbakanlık tarafından yangının hemen ardından bayram öncesinde 250 bin lira acil yardım, sonrasında ise 3 milyon lira yardım gönderildiğini belirtti. Karaloğlu, "Bu yardımın 1,5 milyon lirası tarımsal alanların zararı, 1,5 milyon lirası ise evleri yanan vatandaşlarımız zararı için kullanılacak. Evleri yanan vatandaşlarımız için daha önce de bir miktar yardımda bulunmuştuk. Burada evleri yanan vatandaşlarımız için ilk defa 'Evini yapana yardım' (EYY) metodunu uygulayacağız. Nakdi olmayan, proje bazlı ve pursantaj usulüne dayanan bu uygulama Antalya'da ve Türkiye'de bir ilktir. Bu ne demek? Vatandaşlarımıza evlerini yaptıkça yardım ödemelerini yapacağız. Böylece evi yanan 29 vatandaşımızın 50 bin lira bağışla ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Bölgemiz iklimi dolayısıyla bu evlerin birkaç ayda tamamlanacağını düşünüyorum" dedi.

"Artık devletimiz güçlü ve milletine sahip çıkıyor"

Geçmişte devletin imkanlarının yetersiz olduğunu ve bu gibi afetlerde vatandaşlara yardım yapılamadığını hatırlatan Vali Karaloğlu, son yıllarda devletin yaşanan afetlerin hemen ardından vatandaşlarına yardım ettiğini kaydetti. Vali Münir Karaloğlu, "Artık devletimiz güçlü ve milletine sahip çıkıyor, gerektiğinde de milletin devletine sahip çıktığını son yaşadığımız olayda gördük" diye konuştu.

Antalya Milletvekili Atay Uslu da, Haziran ayında büyük bir yangın afeti yaşayan Kumluca'nın son yıllarda büyük bir gelişme kaydettiğini belirterek, ilçenin potansiyeline vurgu yaptı. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya konuşmasında, yangın afetinin ardından devletin tüm kurumlarının afetin yaralarının en az hissedilmesi için el birliğiyle çalıştıklarını, bunun en güzel örneğinin de yaşanan afetin ardından devlet tarafından yapılan hem tarımsal hem de yangından etkilenen vatandaşların yaşamsal desteklemeleri olduğunu belirtti. Yangında Adrasan Mahallesi'nde evi yanan Beyti Üras ise yapılan yardımlardan dolayı devletin tüm yetkililerine teşekkür ettiğini bildirdi.

"OSB'nin bir an önce tamamlanması gerekiyor"

Belediyedeki toplantının ardından Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası'na (KUTSO) geçerek, Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) toplantısına katılan Vali Münir Karaloğlu, burada da OSB'nin bir an önce tamamlanması gerektiğini, bu konuda Büyükşehir Belediyesi ile görüşülerek hızlandırılması konusunda çalışma yapılması gerektiğini bildirdi. Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra Mavikent Mahallesi'nde Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması planlanan alanda incelemelerde bulundu. Ardından Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi yanında yapımı tamamlanan öğrenci yurdu inşaatını gezen Vali Karaloğlu, inşaatın yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

"Bunu proje üzerinde bir kontrol edin ve düzeltin"

Yurt inşaatının 2016-2017 eğitim öğretim yılında hizmete girmesini isteyen Vali Karaloğlu, inşaatı incelemesi sırasına bina içerisindeki kapıların yapılış şeklini beğenmeyerek, "Bu proje ya yanlış yapılmış, ya da siz projede değişiklik yapmışsınız. Kapı arkasında kapı olmaz. Bunu proje üzerinde bir kontrol edin ve düzeltin. Yoksa burası insanlar için çok kullanışlı olmaz" diyerek uyarıda bulundu. Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun Kumluca'daki inceleme ve denetlemelerine; Vali Yardımcıları Mustafa Özkaynak, Hamdi Bolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Kurmay Albay Yusuf Kelleli, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, İl Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Karayolları Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Fevzi Timur, Büyükşehir Belediyesi ilçeler Koordinatörü İsa Akdemir ve diğer daire amirleri katıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumluca'ya 3 Milyonluk Yangın Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement