Kumluca'ya 7,5 Milyon Liralık Enerji Yatırımı Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Kumluca'ya 7,5 Milyon Liralık Enerji Yatırımı Yapılacak

Kumluca'ya Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ tarafından bu yıl yapılacak 7,5 milyon liralık enerji yatırımının ilk ayağı olan, Bağlık Mahallesi enerji hatları yenileme çalışmaları başlatıldı.

21.04.2016 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca'ya Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ tarafından bu yıl yapılacak 7,5 milyon liralık enerji yatırımının ilk ayağı olan, Bağlık Mahallesi enerji hatları yenileme çalışmaları başlatıldı.

Çalışmaların başlaması dolayısıyla, Bağlık Mahallesinde düzenlenen törene katılan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Antalya Batı bölge Müdürü Ömer Tokman ve yüklenici firma temsilcisi elektrik mühendisi Murat Sönmez'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çetinkaya, burada yaptığı konuşmada, Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'ye ilçeye yapacağı yaklaşık 7,5 milyon liralık yatırım için teşekkür etti. Her geçen gün nüfusun artması ve teknolojik gelişmeye paralel olarak enerji ihtiyacınıda arttırdığını belirten Çetinkaya, buna bağlı olarak da enerji kullanımının arttığını dile getirdi.

Enerji nakil hatlarının yenilenmesi, sokak aydınlatmalarının yapılmasının vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayacağını anlatan Çetinkaya, "Bu konuda ilçemize yatırım yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'ye teşekkür ediyorum. İnşallah yıl sonuna kadar çalışmalar tamamlanır, ilçemizde yaşayan insanlara daha kaliteli enerji sağlanır. Belediye olarak yapılacak çalışmalarda bizde gereken desteği vereceğiz." dedi.

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Antalya Batı bölge Müdürü Ömer Tokman da bu yıl içerisinde Kumluca genelinde yaklaşık 7,5 milyon liralık bir elektrik enerjisi yatırımı yapacaklarını, şu anda bu yatırımın ilk aşaması olan şehir merkezinin bir bölümünün enerji nakil hatlarını yenileme çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

Çalışmanın ikinci aşamasında Beykonak ve Mavikent Mahallelerinde enerji hatlarını yenileme çalışmasına başlayacaklarını ifade eden Tokman, tüm çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Enerji nakil hatlarının yenilenmesi işini yürütecek yüklenici firma yetkilisi elektrik mühendisi Murat Sönmez ise yapılacak çalışmanın alçak gerilim, orta gerilim tesis yapım işi olduğunu, çalışmayla ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde enerji nakil hatlarının yer altına alınarak daha kaliteleri ile enerji kullanımının sağlanacağını ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kumluca'ya 7,5 Milyon Liralık Enerji Yatırımı Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement