Kumluca'ya Akedaş'tan 2,3 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika
Yerel

Kumluca'ya Akedaş'tan 2,3 Milyon Liralık Yatırım

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ tarafından Kumluca'ya 2,3 milyon liralık yatırım yapılacak.

28.09.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'nin, Kumluca'ya yer altı şebekesi, trafo ve dağıtım merkezlerinden oluşan 2,3 milyon liralık yatırım yapacağı bildirildi.

Kumluca Belediyesi'ni ziyaret eden Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ Genel Koordinatörü Erkan Küçük, ilçeye yapılacak yatırımlar hakkında, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ile görüş alışverişinde bulundu.

Çetinkaya, ziyarette yaptığı konuşmada, ilçenin yıllık enerji tüketiminin 30 mega volt amper olduğunu ifade ederek, yaşanan elektrik enerjisi sıkıntısının önlenmesi için ilçede ring hattının oluşturulmasına ve trafo merkezi kurulmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Mevcut şebekenin güçlendirilerek yer altına alınmasını da istediklerini vurgulayan Çetinkaya, enerji nakil hatlarından kaynaklanan orman yangınlarının da çıktığını kaydetti.

Genel Koordinatör Küçük de Kumluca'ya 2,3 milyon liralık yatırım ihalesi gerçekleştirdiklerini aktararak, bunların içerisinde 6 kilometre yer altı şebekesi, 4 trafo, 5 beton köşk trafo ve bir dağıtım merkezi bulunduğunu söyledi.

İlçenin enerji sıkıntılarının yakından bildiklerini ve çözüm arayışı içinde olduklarını ifade eden Küçük, "Yapılması gereken işleri en kısa sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımızda yerel yönetim olarak belediyemizin de desteklerinden faydalanmak istiyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kumluca'ya Akedaş'tan 2,3 Milyon Liralık Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement