Kumluca'ya Selden Sonra Erozyon Darbesi - Son Dakika
Güncel

Kumluca'ya Selden Sonra Erozyon Darbesi

Kumluca\'ya Selden Sonra Erozyon Darbesi

Antalya'nın Kumluca ilçesini selden sonra erozyon vurdu. İlçeye bağlı Güzören Mahallesinde meydana gelen çatlaklar mahallenin bir tarafını erozyona uğrattı.

19.01.2015 18:41  Güncelleme: 20:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Kumluca ilçesini selden sonra erozyon vurdu. İlçeye bağlı Güzören Mahallesinde öğle saatlerinde meydana gelen çatlaklar mahallenin bir tarafının erozyona kapılmasına neden oldu. Öğle saatlerinde meydana gelen küçük çatlaklar giderek büyüdü ve seraların bir bölümünde de göçüklere sebep oldu.

SERALAR VE ZEYTİN BAHÇELERİ ZARAR GÖRDÜ

Güzören Mahallesi Beşkazalar mevkiinde meydana gelen erozyon seralara ve zeytin bahçelerine zarar verdi. Erozyonda Mehmet Öztürk'e (82) ait bir ambarında toprağa karışmasına sebep oldu. Görgü tanığı vatandaşlar önce mahalle halkının tarımsal sulamada kullandığı kaynak suyunun kuruduğu belirterek, "Bir gün sonra mahallenin Kauçuk Deresi tarafından küçük çatlaklıklar oluşmaya başladı. Çatlaklıklar giderek büyük göçükler oluşturdu. Sonra seralar ve zeytin bahçeleri yerinden kaymaya başladı. Arazide bulunan çam ağaçları büyük bir gürültü ile tek tek yıkılmaya başladı" dediler.

JANDARMA EKİPLERİ TEDBİR ALDI

Güzören Mahalle Muhtarı Selahattin Okur, meydana gelen erozyondan dolayı İlçe Kaymakamı Canan Hançer Baştürk ve Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'ya bilgi verdi. Başkan Çetinkaya ve Kaymakam Canan Hançer Baştürk olay yerinde incelemelerde bulundu. Olay yerinde Kumluca İlçe Jandarma Ekipleri tedbir aldı. Kaymakam Canan Hançer Baştürk, "İlçemize bağlı Güzören Mahallesinde erozyon meydana gelmiş, bundan seralar ve zeytin bahçemiz zarar görmüştür. Mehmet Öztürk adındaki vatandaşımıza ait bir ambar erozyonla birlikte sürüklenmiştir. Konuyla ilgili zararın boyutu araştırılıyor. Antalya İl merkezinden İl Afet merkezinden bir ekip de ilçemize geliyor" dedi.

"SERALAR YERİNDEN KAYDI"

Muhtar Selehattin okur ise "Dün öğle saatlerinde ihtiyar heyetinden Süleyman Öztürk, mahallenin bir bölümünde küçük çatlakların oluştuğunu, seraların yerinden kaymaya başladığını bildirdi. Ben geldiğimde bu kadar zarar yoktu. Şimdi seralar zeytin bahçeleri yerinden hareket etti. Yetkililerden yardım istiyoruz. Böyle giderse bazı evleri boşaltmak zorunda kalacağız. Bir de Kauçuk Deresi erozyon toprakları ile doldu. Yapay bir baraj oluştu. Biriken su yumuşak bir toprak alanından patlarsa ilçe merkezindeki tarım ve yerleşim alanlarına zarar verebilir. Bir an önce tedbir alınmasını istiyoruz" dedi.

ZEYTİN AĞAÇLARI TELEF OLDU

Ramazan Öztürk isimli vatandaş ise "Dün öğle saatlerinde hafif hafif hareket etmeye başladı. Toptancı haline gitmiştim. Saat 17.00 sıralarında geldim. Çok fazla bir şey yoktu. Ne oldu ise gece saatlerinde oldu. Gece saat 11.00 sıralarında zeytin bahçemdeki hortumları topladım. 200 kök zeytin ağacım vardı. 100 tanesi telef oldu" dedi.

"SU KAYNAĞIMIZ KURUDU"

Süleyman Öztürk ise "Mahallemizin içindeki tarımsal sulamada kullandığımız su kaynağımız kurudu. Bu suyun toprak kayan alana kaydığını tahmin ediyoruz. Bu alanda benim seralarım vardı. Erozyonla birlikte kaydı. Seralarımdaki ürünleri toplatıyorum. Allah'tan gelen bir şey ne yapalım" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumluca'ya Selden Sonra Erozyon Darbesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement