Kumru Belediyesi'nden İftar - Son Dakika
Yerel

Kumru Belediyesi'nden İftar

Kumru Belediyesi\'nden İftar

Ordu'nun Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek'ten iftar yemeği.

20.07.2013 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek'ten iftar yemeği.Yemeğe, AK Parti Ordu Milletvekilleri Mustafa Hamarat, Fatih Han Ünal, İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, bazı belediye başkanları, daire amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

İftar öncesi Kumru'ya gelen Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Kumru Belediye Başkanı Ticabi Civelek, Yukarı Damlalı Belediye Başkanı Nevzat Kavasoğlu, Kaymakam Ahmet Özkan, AK Parti Ordu Merkez İlçe Başkanı Uğur Çelenk, Ak Parti Kumru İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva ile birlikte Akçadere köyünde evde bakım hizmeti verilen bir hastayı ziyaret ettikten sonra, Kınalı Aile Çay parkında verilen iftar yemeğine Milletvekili Mustafa Hamarat ile birlikte katıldı.

Ordu'da 600 hastanın evde sağlık hizmeti gördüğünü belirten AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, "Bugün Ordu'da devlet hastanesine ziyarette bulundum.Yetkililerden yapılan çalışmaların bilgilerini aldım. Onlar yapılan hizmetleri bana anlattı ve benim özellikle bir tanesi dikkatimi çekti. Evde yatalak olup ta, bir yarasından dolayı veya bir özründen dolayı hastaneye gidemeyen hastalar var. Bu hastalarımız ancak evde bakılabilecek durumda. Ordu ilimizde 600 hastamız evinde tedavi ediliyor. Ekipler, o hastanın evinde muayenesini ve tedavisini yapıyor ve ayrılıyor. Ne kadar sıklıkla gitmesi gerekiyorsa, o kadar sıklıkla gidiyor ve ziyaret ediliyor. Hamd olsun, bugünlere geldik. Merak ettim ve sordum,"Bu hizmet ilçelerimizde de var mı, bu güzel hizmeti ilçelerimize de götürebildik mi? Çünkü bu kolay bir iş değil, bu zor bir iş. Eskiden giderdiniz, hastanede hekim bulamazdınız. Ama şimdi hekim hastanın ayağına gidiyor. O tedaviye ihtiyaç duyan yaşlımıza, engellimize, yatalak hastamıza gidiyor ve tedavisini yapıyor. Evet, aynı hizmet İlçelerimizde de var.Buraya gelmeden önce, kaymakamımız, başhekimimiz ve hekimlerimizle birlikte iki hastaya gittik. İkisi de öyle dualar ettiler ki, bu hizmetleri yapanlara bu dualar yeter. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bu hizmetin en alt seviyesindeki sağlık çalışanlarımıza kadar herkes bu hizmetten nasibini alıyor. Kumru'da 49 hastamız bu hizmetten yararlanıyor. Bu çok önemli bir sayı. Ben, geldiğimiz yeri göstermek adına sadece bir sağlık konusundan bahsettim. Bunun yanında, meclis kapanmadan önce muhtarlarımızla ilgili çıkan yasa da önemliydi. Biz de onlara daha iyi hizmet versinler diye, köylerinde, mahallelerinde daha iyi hizmet versinler diye maaşlarını yükselttik. Onlar da bunun gereğini yaparak daha iyi hizmetler vereceklerdir. Bunun yanında 35. maddeyi de kaldırdık. Darbe gerekçesi yapılan meşhur madde vardı. O konulara çok fazla girmeyeceğim. Bu aslında Türkiye'nin değil, dünyanın meselesi. Bu bir Mısır'ın, Libya'nın, bir başka ülkenin sorunu, ama Türkiye'de hamd olsun sorun olmaktan çıktı. Denediler olmadı, arzu ettiler olması, hedeflediler olmadı. Çünkü, baktılarki güçlü bir millet var, sandığına sahip çıkıyor" dedi.

Ramazan ayının çok önemli bir ay olduğunu ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ise, şunları söyledi;"Bu mübarek günlerin bizim için çok büyük önemi var. İyi ki böyle güzel bir ülkedeyiz, iyi ki böyle değerlere sahibiz, iyi ki atalarımız bize güzel yol çizmişler ve güzel bir miras bırakmışlar. Bugün Allah'a çok şükür, sizlerin sağ duyusuyla, sizlerin gayretlerinizle, sizlerin geçmişten aldığınız kültür ve ufkunuzla Türkiye'de kardeşlik en had safhada yaşanıyor. Bazı nimetlerin farkına varılmıyor. Türkiye bugün kardeşliği yaşıyor ve daha iyisini arzu ediyor. Bunu, kamuoyu oy birliğiyle istiyor. Onun için, üzerimizde yapılmaya çalışılan her türlü fitne, fesat toplumun huzurunu bozmaya çalışılan her türlü girişim, sizlerin sağ duyusuyla akamete uğruyor"

Belediye Başkanı Ticabi Civelek ve AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Yalçuva'nın da birer konuşma yaptığı iftarda, daha sonra vekiller muhtarların sorularını cevaplandırdı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumru Belediyesi'nden İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement