Kumrulular Ordu Kültürünü Feshane'ye Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Kumrulular Ordu Kültürünü Feshane'ye Taşıdı

4. Ordu Günleri’ne katılan Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, 90 yıl önce köylerde kullanılan eşyaları İstanbul’da yaşayan Ordulularla buluşturdu.

26.05.2014 09:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Dernekler Federasyonu öncülüğünde Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 4. Ordu Günleri’ne katılan Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ordu kültürünü İstanbul’daki hemşehrileri ile buluşturdu. Aynı apartmanda yaşayıp birbirinden haberdar olmayan hemşehrileri bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirten Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Celal Zengince, “4. Ordu Günleri’nde hemşehrilerimizle mısır çorbası eşliğinde muhabbet etme imkanı bulduk. Burada Kumru’da kullanılan 90 yıllık ürünleri sergiliyoruz ve hem İstanbul’daki hemşehrilerimize hem de onların çocuklarına tanıtıyoruz. Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği olarak burada olmaktan çok mutluyuz. Burada ev yapma ihtiyaçlarını gidermek için kullanılan tahta biçme hızarımız, turşu küplerimiz, peştamallar, kına gecesi ve düğün elbiseleri ve radyolar bulunuyor” dedi.

Kumrulular Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin asıl amaçlarından birinin de öğrenci bursları olduğunu belirten Zengince, “Anadolu’nun çeşitli yerlerinde üniversite okuyan Kumrulu öğrencilerimize, Kumrulu işadamlarından oluşan finansörler sayesinde burs temin etmeye çalışıyoruz. Biz burada bir nevi köprü vazifesi görüyoruz. Bu yıl 125 öğrenciye ayda 100 lira olmak üzere 6 ay boyunca burs verdik. Önümüzdeki yıl bu sayıyı 150 yapmayı hedefliyoruz. Kumrulu hemşehrilerimiz bize destek verdikçe bu sayı artacak” diye konuştu.

Ordu Günleri’nin konseptinde meydana gelen değişikliklerin programa zenginlik kattığını belirten Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Celalettin Dervişoğlu, “Ayrıca Ordu Günleri’nin Soma faciasına denk gelmesi sanatsal faaliyetleri biraz durdurdu. Böyle olunca semazen gösterileri, ilahiler ve tasavvuf müziği konserlerine yer verdik. Soma’daki kardeşlerimizin acısını bizim de hissetmemiz gerekiyor. Yurtdışına çıktığımızda önce Müslüman, sonra Türk ve en son Ordulu insanları arıyoruz. Bosna, Malezya ve dünyadaki bütün Müslümanlar bizim parçamızdır. Onlar ne kadar acı çekiyorsa bizde o kadar acı çekiyoruz” şeklinde konuştu.

Kumru’daki sosyal faaliyetlere katkıda bulunduklarını belirten Kumrulu Yönetici ve İş Adamları Derneği Başkanı Özay Dervişoğlu ise, Ordu Günleri’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çok güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Dervişoğlu, “Standımızı ziyaret eden yaşlılarımız, eski günlerden kalma eşyalarımızı görüp hasret gideriyor. Kumrulu Yönetici ve İş adamları Derneği olarak Ordulu hemşehrileri ile hasret gideriyoruz ve Kumru’nun sosyal faaliyetlerine katkıda bulunuyoruz. Kumruspor’un tüm ihtiyaçlarını dernek olarak biz karşılıyoruz” dedi.

Memleket hasretini anlattığı ‘Sana Gelmek İsterim’ isimli bir şiir kitabı bulunan İsmet Kaymak ise ‘Bizim Kumru’ şiiri ile Kumrulara duygusal anlar yaşattı.

Kumrulular Ordu Kültürünü Feshane\'ye Taşıdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kumrulular Ordu Kültürünü Feshane'ye Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement