Kunduz Güreşlerinde Fatih Atlı Başpehlivan - Son Dakika
Spor

Kunduz Güreşlerinde Fatih Atlı Başpehlivan

Kunduz Güreşlerinde Fatih Atlı Başpehlivan

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde Kültür Sanat, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Kunduz Yaylası’nda düzenlenen güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, başpehlivanlığı kazandı.

31.07.2014 21:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Kültür Sanat, Doğa ve Turizm Festivali kapsamında Kunduz Yaylası'nda düzenlenen güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, başpehlivanlığı kazandı.

Güreşleri eski Gençlik ve Spor Bakanı Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı İ. Sadık Edis, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve 20 bine yakın vatandaş izledi.

Kunduz Yaylası'nda düzenlenen güreşlere katılan 170 güreşçi 400 kilogram yağ tüketirken, yapılan ağalık yarışının 250 bin lirayla Bilal Acar kazandı.

KIRKPINAR BAŞPEHLİVANLARI GÜREŞTİ

Yağlı güreşlerde Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı, İsmail Balaban, Şaban Yılmaz, Recep Kara, Mehmet Yeşilyeşil'in yanı sıra Kırkpınar'da güreşmiş 22 pehlivan mücadele etti. Başpehlivanların kıyasıya kapıştığı güreşlerde 2009-2011 Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşilyeşil ile 2014 Kırpınar Başpehlivanı Fatih Atlı finale kaldı. Seyredenlere büyük şevk veren final güreşinde rakibini yenen Fatih Atlı, Kunduz Yaylası güreşlerinin başpehlivanı oldu.

YILMAZ: "10 AĞUSTOS ÇOK ÖNEMLİ"

Güreşleri takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptığı açıklamada, "Güreşi seyretmek bir coşku, düzenlemek bir coşku. Bugün yaşlısından gencine, hatta hanımefendiler var güreşi seyrediyorlar. Bunlar çok güzel şeyler. Bu tablolarla gurur duyuyoruz. Şimdi bizim önümüzde bir 10 Ağustos'umuz var. 10 Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimini de aynı oranda önemsiyoruz. Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı'na taşıyacak olan o gün bütün gücümüzle, bütün gayretlerimizle seçime dönük olan hassasiyetlerimizi ve gayretlerimizi ortaya koyma yönünde çaba içerisindeyiz. Bugün de Kunduz Dağı'nda organize edilen etkinliğe katkı verelim dedik. Ata sporunun temelinde centilmenlik var. Sporda centilmenliğin hakin olduğu bir ortam gördüm burada. Güzel bir müsabaka izlemişliğin rahatlığıyla dönüyorum. Başbakanımızı Cumhurbaşkanlığı'na taşıyacak olan kampanya ve çalışmalarımıza katkı vermek üzere Samsun'a dönüyoruz" dedi.

KÖKTAŞ: "SİYASET ALANINDA BİR KIRKPINAR'IMIZ VAR"

İl başkanı Fuat Köktaş da, "Samsun'un sembollerinden bir yeri Vezirköprü Kunduz Yaylası'ndayız. Vezirköprü Kunduz deyince de güreş olmadan, er meydanı olamadan Kunduz'un bir anlamı yok. Bu gün burada ata sporumuzun geliştirilmesi ve devam ettirilmesi adına bir organizasyonuna katıldık. Bu organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ediyorum. Bizim de siyaset alanında bir Kırkpınar'ımız var, er meydanımız var. Türkiye 10 Ağustos'ta bir mücadelenin içerisine girecek" diye konuştu.

KILIÇ'TAN SİTEM

Eski Spor Bakanı Suat Kılıç ise yaptığı açıklamada, "Vezirköprü Kunduz Yaylası'nı da hem milli takımlar kampına kavuşturmak hem de güreş tribünlerine kavuşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Çünkü bu coğrafya bunu hak ediyor. Burası gerçekten bölgenin Kırkpınar'ı. Kırkpınar'daki pehlivanların yetiştiği yer burası. Kırkpınar'a başpehlivanlık müsabakalarında başpehlivan yetiştiren meydanda yine Vezirköprü Kunduz Dağı er meydanı. Buraya gelenler Kunduz Dağı ormanlarında, çam ormanlarında, Vezirköprü Kanyon'da otantik kentlerinde tarihe ve doğaya yolculuk yapma imkanına sahipler. Fakat Samsunlulara bir sitemim var. Bizim bütün çabalarımıza rağmen Samsunlular, Samsunun tarihi, doğal ve kültürel değerlerine sahip çıkamıyorlar. Biz gerekenleri yapıyoruz, yolları yapıyoruz bunda bir problem yok. Samsunlulardan tek beklediğimiz senede birkaç günlerini ayırsınlar buralara gelsinler, bu coşkuya, bu heyecana ortak olsunlar. Samsun bir spor kenti. 2017 senesinde İşitme Engelliler Dünya Olimpiyatını Samsun'a aldık. Spor kenti Samsun'un insanlarının da bu spor müsabakalarına sahip çıkmaları yakışır" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kunduz Güreşlerinde Fatih Atlı Başpehlivan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement