Kur'an'ı Hayatımıza Tatbik Edelim - Son Dakika
Güncel

Kur'an'ı Hayatımıza Tatbik Edelim

Kur\'an\'ı Hayatımıza Tatbik Edelim

Esenler Belediyesi'nin Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği etkinlikte konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu," Kadir Gecesi indirilmeye başlanan Kur'an-ı Kerim'i hayatımıza tatbik etmeliyiz" dedi.

01.07.2016 16:52  Güncelleme: 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün Ramazan etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı'nda düzenlediği programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KUR'AN-I KERİM'İ HAYATIMIZA TATBİK EDELİM...

Meydanı hınca hınç dolduran Esenlerliler, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'na yoğun ilgi gösterdi. Binlerce Esenlerliye hitap eden Hatipoğlu, sohbetinde Kadir Gecesi'nin önemine değindi. Peygamber Efendimizin 'Kadir Gecesi'ni, Ramazan'ın son on gününde tekli gecelerde arayınız" hadis-i şerifini hatırlatan Nihat Hatipoğlu,"İşte gecelerin en şereflisi olan Kadir Gecesi indirilmeye başlanan Kur'an-ı Kerim okunup bir kenara konulmamalı. Hayatımıza müdahale etmeli. Hz. Ömer'in Bakara suresini 10 yılda geçtiği rivayet edilir. 10 yılda hayatına tatbik etmiş. Bizler de Kur'an-ı Kerimi, hayatımıza tatbik etmeliyiz" dedi.

Kur'an-ı Kerim'de, diğer peygamberlerin aksinse, Hz. Muhammed'e ismi ile hitap edilmediğine dikkat çeken Nihat Hatioğlu, "Kur'an-ı Kerim'de Peygamber Efendimizden bahsedilirken ismiyle 'Ey Muhammed' denilmez. Allah-u Teala, Peygamber Efendimize, verdiği büyük değerden dolayı 'Ey Nebi', 'Ey Resul' sıfatları vermiştir" şeklinde konuştu. Sohbetin sonunda Hatipoğlu'nun ettiği dualara binlerce Esenlerli hep birlikte el açıp, 'Amin' dedi.

GÖKSU ESENLER'İ DUAYA DAVET ETTİ

Hatipoğlu'nun ardından meydanı dolduran vatandaşlara seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kadir Gecesi'nde Ramazan'ın heyecanın zirveye ulaşacağını söyledi. Tüm Esenlerlileri "10 Bin Hatim 100 Bin Dua Buluşması" için Dörtyol Meydanı'na davet Başkan Göksu, "Ramazan'ın ruhunu, 'Vakit, kardeşlik vakti' diyerek şehrin ruhuna üflemeye çalıştık. İnşallah Ramazan'ı tertemiz olarak, arınmış olarak sonuçlandırırız. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nde gönlümüz, yüz binlerce kardeşimizle birlikte duada buluşmayı, ellerimizi birlikte semaya açmayı arzuluyor. Hem kendimize, hem ülkemize, hem de tüm insanlığa dua etmek için 7'den 70'e tüm Esenlerli kardeşlerimi bu meydanda buluşmaya davet ediyorum" dedi.

Program, Esenler Belediye Başkanı Danışmanı Yusuf Zabun ve 2016 Naat-ı Şerif Yarışması birincisi Berkin İsmailoğlu'nun okuduğu naat-ı şeriflerle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kur'an'ı Hayatımıza Tatbik Edelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement