Kur'an-I Kerim Meali Bilgi Yarışması - Son Dakika
Yerel

Kur'an-I Kerim Meali Bilgi Yarışması

Kur\'an-I Kerim Meali Bilgi Yarışması

Türkiye genelinde Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle yapılan “Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması” sonucunda dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

07.04.2014 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelinde Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu ile Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü işbirliğiyle yapılan "Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması" sonucunda dereceye girenler, düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Her yaştan katılımcının rekabet ettiği yarışmada, kaybedenin olmadığı vurgusu yapıldı.

Ülke genelinde düzenlenen "Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması"nın Adana'daki ödül töreni, Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün organizasyonuyla Seyhan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Her yaştan katılımcının sağlandığı yarışmaya Türkiye geneli 179 bin, Adana'dan ise 26'sı cezaevinden olmak üzere 2 bin 529 kayıt yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Kulüp Başkanı Aydın Erdem yaptığı konuşmada, yarışmanın kaybedeninin olmadığını ve bu sayede birçok kişiye Kur'an-ı Kerim mealinin okunmasını sağladıklarını söyledi. Erdem, Kur'an-ı Kerim mealini herkesin okuması ve bilmesi gerektiğini, Kur'an-ı Kerim'i anlayarak okuma konusunda da bir farkındalık oluşturduğunu belirtti.

Programda yarışma il sorumlusu İrfan Uysal da yaptığı konuşmada Kur'an'ı hayatımıza uygulamanın önemini anlattı. Konuşmalar sonrası, kategorilerine göre il sıralamasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

A Kategorisi'nde Fazilet Kibritoğlu İmam Hatip Ortaokulu'ndan Esma Altıntop birinci olup dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. İkinci olan Hacı Bayram Veli İ.H.O'dan Asude Sarı da dizüstü bilgisayarla ödüllendirilirken, üçüncü olan Fazilet Kibritoğlu İ.H.O.O'ndan Hale Gül Zaimoğlu ise bisikletle ödüllendirildi.

B Kategorisi'nde Hakkı Polat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Kadir Demir birinci oldu ve dizüstü bilgisayar ödülünü Kulüp Başkanı Aydın Erdem takdim etti. İkinci olan Ç.Ü öğrencilerinden Abdusselam Boluk tablet bilgisayar, üçüncü olan Emin Erdoğan da fotoğraf makinası ile ödüllendirildi.

C Kategorisi olan "19 yaş üstü"nde ise Yakup Polat'ın birincilik ödülü 15 günlük Umre seyahati oldu. İkinci olan Sadrettin Kılıç dizüstü bilgisayar, üçüncü olan Songül Kıcır ise cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

D kategorisi olan "Din Görevlileri"nde ise Selim Kaya birinci oldu. Dereceye girenlere plaket takdim edildi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an-I Kerim Meali Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement