Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması - Son Dakika
Güncel

Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması

Kur\'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması

Yarışmanın Türkiye geneli ve İstanbul Anadolu yakası ödülleri sahiplerini buldu.

14.04.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu'nun Türkiye genelinde ve online olarak 61 ülkede gerçekleştirdiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının ikincisi olan Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması'nın Türkiye geneli ve İstanbul Anadolu yakası ödülleri sahiplerini buldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yarışma, KAB Platformu ve Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü'nün yanı sıra Türkiye genelinde faaliyet gösteren 85 proje ortağı kulüple organize edildi. 61 ülkeden 174 bin 399 kişinin müracaat ettiği yarışma için, Türkiye'deki 81 ilin tamamı ile 920 ilçeden kayıt alındı. Yurt dışından iştirak eden 4 bin 95 kayıtlı yarışmacı için online sınav yapıldı.

Sınavlar, Türkiye genelindeki 843 okulun 7 bin 891 sınıfında 10 bin 737 gözetmen eşliğinde gerçekleştirildi. Türkiye genelinin yanı sıra 76 il ve 20 ilçede de ayrı ayrı ödül törenleri düzenlenen yarışma, ortaokul, lise, yetişkinler, din görevlileri ve online olmak üzere 5 ana kategoride yapıldı.

Kur'an-ı Kerim'i okumaya ve anlamaya teşvik eden yarışmaya başvuranların, yüzde 30,3'ünün 14 yaş ve altı ve yüzde 33,5'inin ise 14-19 yaş arası olmak üzere yüzde 63,8'inin 20 yaş altından gelmesi dikkati çekti.

Yarışmaya erkeklere nazaran kadınlar yüzde 60'lık oranla daha fazla rağbet gösterdi. Türkiye'deki 126 cezaevinden yarışmaya 2 bin 484 mahkum başvurdu.

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde dün gerçekleştirilen ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde konuşan Zinde Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Adem Öztürk'ün gelecek yıllarda da bu tür yarışmaların devam edeceğini belirtti.

Törende, A, B, C ve D kategorilerinde ilk 10'a girenler açıklandı ve dereceye girenlere umre, nakit ödül, tablet bilgisayar, MP3 çalar gibi çeşitli ödüller takdim edildi.

Yarışmada kategorilere göre dereceye giren toplam 17 kişiye de umre ödülleri verildi. Anadolu yakasındaki sınavda derece yapanlar arasından yapılan çekilişle 2 kişi umreye gitmeye hak kazandı. Bu iki kişiden biri Ümraniye E tipi cezaevi mahkumu Mehmet Emin A. oldu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement