Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Pet Şişelerle Göle Su Döktüler - Son Dakika
Güncel

Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Pet Şişelerle Göle Su Döktüler

Burdur'daki "su orucu" etkinlikleri- Etkinlik kapsamında onlarca kişi, Burdur Göl'ünde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla pet şişelerle göle su döktüBURDUR (AA) - Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla başlatılan "su orucu" etkinlikleri kapsamında göle pet şişelerle su döküldü.

28.09.2014 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'daki "su orucu" etkinlikleri- Etkinlik kapsamında onlarca kişi, Burdur Göl'ünde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla pet şişelerle göle su döktüBURDUR (AA) - Burdur Gölü'nde yaşanan kuraklığa dikkati çekmek amacıyla başlatılan "su orucu" etkinlikleri kapsamında göle pet şişelerle su döküldü. Burdur Doğa Projesi, Göle Yas Belgesel Ekibi ve Göle Hayat Verelim Derneği tarafından gerçekleştirilen "su orucu" etkinliği kapsamında onlarca kişi göl kıyısında toplandı. Vatandaşlar, kendilerine dağıtılan pet şişelerdeki suyu sembolik olarak gölü beslemek amacıyla döktü. Etkinliğe çeşitli çevre dernekleri de pankartlarla destek verdi. Burdur Doğa Projesi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok zorlu bir yoldan geçerek bugünlere geldiklerini söyledi."Su orucu"nun bugün bir sembol haline geldiğini anlatan Sarıca, "Su orucu' sadece Burdur Gölü'nün değil, tüm insanların simgesi haline geldi. Dayanmanın, direnişin sembolü oldu. Bunu Burdur Gölü için başlattık ama artık dünyada sulak alanlar ve insan sağlığı için de su oruçları yapılacaktır" dedi. Su orucu organizasyonunda yer alan yönetmen Şafak Türkel ise bir yıl önce başlattıkları çalışmayı bugün bütün Türkiye'nin ve dünyanın sahiplendiğini söyledi. Küçücük çabalarla neler yapabildiklerini ispat eder noktaya geldiklerini anlatan Türkel, henüz yolun başında olduklarını, göl için yapılacak çok şey bulunduğunu kaydetti. Etkinlikler kapsamında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda konser ve dans gösterileri yapılacak. .

Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Pet Şişelerle Göle Su Döktüler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuraklığa Dikkat Çekmek İçin Pet Şişelerle Göle Su Döktüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement