Kuraklık Nedeniyle Tarlasını Sulayamayan Çiftçilerden Eylem - Son Dakika
Güncel

Kuraklık Nedeniyle Tarlasını Sulayamayan Çiftçilerden Eylem

Kuraklık Nedeniyle Tarlasını Sulayamayan Çiftçilerden Eylem

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Tohma Çayı'nın kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle arazisini sulayamayan bir grup çiftçi, Karakaya Baraj Gölü'nden kanallara su bırakılmasını talep etti.

09.07.2014 17:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Tohma Çayı'nın kuraklıktan etkilenmesi nedeniyle arazisini sulayamayan bir grup çiftçi, Karakaya Baraj Gölü'nden kanallara su bırakılması talebiyle eylem yaptı.

Battalgazi ilçesine bağlı Toygar, Kadıçayırı, Kemer Köprü, Boran, Alişar ve Hasırcılar mahallelerinde yaşayan bir grup çiftçi, sulama suyu sorunlarına dikkati çekmek amacıyla Battalgazi-Malatya karayolunun Hanımın Çiftliği Mahallesi mevkisinde toplandı.

Traktörler, araç lastikleri ve çöp konteynerleriyle yolu trafiğe kapatan çiftçiler, Malatya Valisi Vasip Şahin'in bölgeye gelmesini istedi. Mahalleye gelen Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, çiftçilerden yolu açmalarını istedi.

Urhal ile görüşen çiftçiler, Vali Şahin ile görüşmek üzere iki temsilci belirledi. Çiftçileri temsilen iki kişi, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile Malatya Valiliğine giderek, Vali Şahin ile görüştü. Görüşmenin ardından yolu trafiğe açan çiftçiler, daha sonra dağıldı.

Kiraz, yaptığı açıklamada, Vali Şahin'in "Konuyu takip ettiğini ve en geç bir hafta içerisinde arıtma tesisinden kanala su verileceği"ni söylediğini belirtti.

Bu arada, eylem sırasında çiftçilerden Yaşar Yavuz, baygınlık geçirdi. Yavuz, 112 Acil Servis ekiplerince yapılan müdahalenin ardından Malatya Devlet Hastanesine kaldırıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuraklık Nedeniyle Tarlasını Sulayamayan Çiftçilerden Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement