Kuraklık Simav Çiftçisini Endişelendiriyor - Son Dakika
Yerel

Kuraklık Simav Çiftçisini Endişelendiriyor

Kuraklık Simav Çiftçisini Endişelendiriyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde son 8 aydır devam eden kuraklık çiftçileri endişelendirmeye başladı.

14.01.2014 17:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Simav ilçesinde son 8 aydır devam eden kuraklık çiftçileri endişelendirmeye başladı. Simavlı çiftçiler 2013 Haziran ve Temmuz aylarından bu yana ilçe genelinde hüküm süren kuraklığın güz dönemi hububat ekimini de etkilediğini bildirdi.

Verimli topraklarıyla ünlü Simav'ın uzunca bir süredir yeterli yağış almadığını ifade eden çiftçi İsmail Gürçeşme (71), "Son 8 aydır Simav yeterli yağış almadı. Ekim ve Kasım aylarında yağmur ve kar yağdı ama bu yetersiz kaldı" dedi.

Giderek derinleşen kuraklığın hem yazın hem de güz dönemi ekimlerini etkilediğini ifade eden Gürçeşme, "Verimli tohraklarıyla ünlü Simav Ovasında 2013 Haziran ayında başlayan ve etkisi devam eden kuraklık güz dönemi hububat ekimlerini de etkiledi. Kuraklıktan dolayı güz döneminde ekim yaptığımız alanlarda kardeşlenme hiç olmadı. Simav'da hububatın büyük kısmı güz döneminde ekiliyor" şeklinde konuştu.

Bundan sonraki beklentilerinin ilkbahar mevsimindeki yağmurlar olduğuna vurgu yapan Simavlı çiftçi İsmail Gürçeşme, "Gözümüz kulağımız televizyonlarda. Meteorolojiden gelecek müjdeli yağış haberlerini bekliyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde Simav'a bolca kar ve yağmur düşer. Yoksa halimiz harap" ifadelerini kullandı. (MY-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kuraklık Simav Çiftçisini Endişelendiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement