Kuralları Yıkan Film 'Her Şey Mümkün' - Son Dakika
Güncel

Kuralları Yıkan Film 'Her Şey Mümkün'

Kuralları Yıkan Film \'Her Şey Mümkün\'

"Her Şey Mümkün" filmi alışılmışın dışındaki tarzı ile sinemadaki kuralları yıkıyor. Alper Babayağmur'un yönetmenliğini yaptığı film 19 Mayıs Cuma günü vizyona girdi.

23.05.2017 16:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İddialı oyuncu kadrosuyla gündemdeki yerini koruyan 'Her Şey Mümkün' tarzı ve tekniğiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Usta oyuncu Yetkin Dikinciler'in birbirine çok benzeyen iki adamı canlandırdığı ve bu iki adamın kesişen ve değişen hayatlarını konu alan filmi, reklam filmleriyle tanınan Alper Babayağmur yazıp, yönetti.
Oyuncu kadrosunda, Yetkin Dikinciler, Levent Ülgen, Bahtiyar Engin, Haldun Dormen gibi usta isimleri barındıran filmde, manken Pelin karakterini Azra Akın canlandırıyor. İlk eleştirilerinden iyi puan alan Azra Akın, kendi yaşantısına uzak olmayan, oynarken gerçek hayatından da detaylar katabileceği Pelin karakteri için özel olarak seçildi. Çekim öncesinde ve çekimler boyunca özel dersler alan ve Türkiye'nin usta oyuncularından Yetkin Dikinciler ile kamera karşısına geçen Akın, hem partneriyle hem de ekiple uzun bir çalışma dönemi geçirdi.

SÜRPRİZLERLE DOLU BİR FİLM

Her Şey Mümkün, bir kesişim filmi. Amorti, Kumpas, Aşk ve Oyun İçinde Oyun adında dört kısa bölümden oluşuyor. Her yeni bölüm, anlatımdaki geriye dönüşlerle, izleyicinin bir önceki bölümde görmeği noktaları açığa kavuşturuyor. Son ana kadar seyircisini şaşırtan film, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını, hayatta her şeyin mümkün olduğunu anlatıyor. Her bölümün kendi içinde bir öyküsü var; ama bu öyküler aynı zamanda, ana öykünün farklı bakış açılarından nasıl göründüğünü de anlatıyor.

İZLEYİCİNİN ZEKÂSINA GÜVENEN VE DEĞER VEREN BİR FİLM

Türkiye'deki geleneksel film akışı yerine, kendi tarzını ortaya koyan film, kimsenin yapmaya cesaret edemediğini yapıyor. İzleyiciyi "çok komik, "çok acıklı", "çok romantik" gibi keskin duygulara hapsetmeye çalışmıyor; farklı kişiler ve farklı yaşamların kesişmesiyle gelişen öyküyü yalın, yormadan ve zorlamadan, kendine özgü tarifiyle sunuyor. Düşmeyen temposuyla izleyiciye eğlenceli vakit geçirme garantisi verirken, iç içe geçmiş hikâyeleri ve nüanslarıyla zekâ oyunları oynuyor. Şaşırtan ve eğlendiren çözümlemeleriyle izleyicinin merakını ve ilgisini sürekli canlı tutuyor.

Daha çok Avrupa sinemasında kullanılan bu tarz, zekâsına güvenen ve tek bir duyguyu harekete geçirmeye yönelik filmlerden sıkılan Türk seyircisinin yüzünü güldürecek Her Şey Mümkün filminde karşımıza çıkıyor.
Her Şey Mümkün'deki karakterleri hayatındaki gerçek kişilerden derlediğini söyleyen yönetmen Alper Babayağmur, çıkarsız bir dünyanın mümkün olduğunu ve eninde sonunda iyiliğin kazanacağını vurguluyor. Her Şey Mümkün için iki sene önce bir araya gelen ekip, hazırlıkları devam eden bir sonraki filmleri için kolları sıvamış durumda.

İDDİALI OYUNCU KADROSU

Filmde iki farklı karaktere hayat veren Yetkin Dikinciler, ustalığını Her Şey Mümkün'de gözler önüne seriyor. Hem son derece doğal ve abartısız olmak, hem de iki karakterin arasındaki farkı böylesi net bir şekilde oturtabilmek her oyuncunun harcı değil. Filmde canlandırdığı karakterlerden İbrahim'in can dostu İlyas'ı oynayan Levent Ülgen ile karşılıklı oyunları göz dolduruyor. Yeşilçam filmlerinden alışık olduğumuz ikilileri anımsatıyor. Filmlerde görmeye çok alışık olmadığımız, duayen oyuncu Haldun Dormen de, sanat hayatında ilk kez eline silah alarak bir mafya babasını canlandırıyor.

Her Şey Mümkün'ün oyuncu kadrosu saydığımız ustalarla da sınırlı değil. Daha önce hiçbir sinema filminde bir araya gelmeyen güçlü oyuncular; Goncagül Sunar, Mehtap Bayrı, Bahtiyar Engin, Kaan Girgin, Bora Sivri, Umut Oğuz Her Şey Mümkün'de buluşuyor. Radyo dünyasının ünlü ve sevilen isimleri Bay J, Hop Dedik Ayhan, Cem Arslan (Gazoz Ağacı) ve Tamer Gül (Bilo Ağa) de konuk oyuncu olarak rol alıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kuralları Yıkan Film 'Her Şey Mümkün' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement