"Kuran'ı Kerim ve Edebiyat" Sempozyumu - Son Dakika
Kültür Sanat

"Kuran'ı Kerim ve Edebiyat" Sempozyumu

"Kuran\'ı Kerim ve Edebiyat" Sempozyumu

4. Uluslararası İslamî Türk Edebiyatı Sempozyumu 25-26 Nisan 2015 tarihinde yapılacak

23.04.2015 13:17  Güncelleme: 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yağmur Dergisi tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu'nun dördüncüsü 25-26 Nisan'da Bostancı Dedeman Otel'de gerçekleşecek. Kur'ân-ı Kerim'i konu edinen türleri ve metinleri inceleyen araştırmaların bir araya getirileceği sempozyumun konusu "Kur'ân'ı Kerim ve Edebiyat".

Geçen yıllarda İslami Türk edebiyatının çerçevesini çizen, Cenab-ı Allah isminin ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) edebiyatımızdaki yerini inceleyen İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu'nun bu seneki başlığı Kur'ân-ı Kerim ve Edebiyat. Uluslararası olarak gerçekleşecek sempozyumda dünyanın dört bir tarafından İstanbul'a gelen araştırmacılar edebî eserlere yol göstericiliği bakımından Kur'ân-ı Kerim'i ele alacaklar.

Yağmur Dergisi'nin bundan tam dört yıl önce 2011'de bu alandaki boşluğu gidermek ve özellikle İslami Edebiyata ilişkin bilgi aktarımının sağlıklı yapılmasına katkı sağlamak amacıyla başlattığı sempozyum her geçen yıl daha da ilgi görmeye başladı. 25-26 Nisan tarihleri arasında Bostancı Dedeman Otel'de gerçekleşecek Sempozyum; Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayacak.
Birinci gün 4, ikinci gün 6 ve program sonunda da değerlendirme oturumu olmak üzere 10 oturumun yapılacağı 4. Uluslararası İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu'nun bu yılki konusu"Kuran-ı Kerim ve Edebiyat" olarak belirlendi.

Kuran-ı Kerim'i konu edinen edebi türleri ve metinleri inceleyen birbirinden kıymetli araştırmacıları, bilim adamlarını ve akademisyenleri bir araya getirecek sempozyumun genel sekreterliğini Yrd. Doç. Dr. Hasan Ahmet Gökçe yapıyor.

Birbirinden Kıymetli İsimler Sempozyumda…

Türk edebiyatındaki derin dinî tesirlerin etkilerinin de izah edileceği sempozyumda özellikle Türklerin Müslüman olmalarından itibaren İslam kültür ve medeniyetinin birleştirici ve bütünleştirici tesiri altında vücut bulan ve yaklaşık on asra yakın süren bu dönemin izleri 4. Uluslararası İslami Türk Edebiyatı Sempozyumu'na iştirak eden birbirinden kıymetli isimler tarafından katılımcılara aktarılacak. Sadece Türkiye'den değil dünyanın çeşitli ülkelerindeki önemli üniversitelerinden de katılımcıların hazır bulunacağı Bostancı Dedeman Otel'de gerçekleşecek etkinliğe; Abdul Sinan Nechipadup MAHAMOOD (Mevlana Üniv.), Dr. Âdem BALABAN ( Arnavutluk, Bedir Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölü Başkanı), Âdem GÖK (Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü), Prof. Dr. Ayhan TEKİNEŞ (Arnavutluk – Tiran, Hena e Plote Beder Üniv. Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı), Doç. Dr. Ayşen KOCA (Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi), Prof. Dr. Aziz KILINÇ (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi), Bayram ÖZFIRAT (Eski Türk Edebiyatı Alanında Araştırma – Editör), Yrd. Doç. Dr. Bünyamin ÇAĞLAYAN (Arnavutluk – Tiran, Hena e Plote Beder Üniversitesi Öğretim Görv.), Prof. Dr. Davut AYDÜZ (Sakarya Üniv. – İlahiyat Fak.), Prof. Dr. Emine YENİTERZİ (İstanbul Medeniyet Üniv.), Doç. Dr. Ergün KOCA (Zirve Üniversitesi İletişim Fak.), Doç. Dr. Faik ELEKBEROV (Azerbaycan Milli Bilimler Akademisinde Felsefe ve Genel Fikir Tarihi Böl.), Yrd. Doç. Dr. Fatih İYİYOL(Süleyman Şah Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı ve Balkan Araştırmaları Merkezi Müdürü), Yrd. Doç. Dr. Hasan Ahmet GÖKÇE (Murat Hüdavendigar Üniv. Öğretim üyesi – Yağmur ve Gonca Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni), Prof. Dr. Hüseyin ÖZCAN (Fatih Üniv. Fen Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Türk Halk Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim üyesi), Kadir ERDAL (SEDER Yazarlık Okulu – Yazar), Prof. Dr. Kemal SILAY (Indiana Üniversitesi, Osmanlı ve Modern Türk Araştırmaları Bölümü Başkanı – Araştırmacı Yazar), Kibar AYAYDIN( Yazar - Türkiye Yazarlar Birliği Üyesi), (Prof. Dr. M. Muhsin KALKIŞIM Karadeniz Teknik Üniv), Prof. Dr. Menderes COŞKUN(Süleyman Demirel Üniv. Eğitim Fkt. Dekanı), Prof. Dr. Muhittin AKGÜL (Sakarya Üniv Tefsir Anabilim Dalı), Doç. Dr. Muhittin KAPANŞAHİN (Erciyes Üniv.), Prof. Dr. Mustafa AKÇAY (SAÜ, İlahiyat Fak.), Mustafa OĞUZ (Yazar – Şair), Prof. Dr. Nurettin TURGAY (Dicle Üniv. Tefsir Bölümü), Prof. Dr. Ramazan GÜLENDAM (Çanakkale Onsekiz Mart Üniv. ), Prof. Dr. Sebahat DENİZ ( Marmara Üniv. Fen-Edebiyat Fak. Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bşk.), Doç. Dr. Sezai COŞKUN (Süleyman Şah Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü), Doç. Dr. Şadi AYDIN (Mevlana Üniv.), Yrd. Doç. Dr. Şınar AUELBEKOVA/ Kazakistan Süleyman Demirel Üniversitesi, Prof. Dr. Yavuz DEMİR (Oxford Üniv. Hoca - Canik Başarı Üniv.), Doç. Dr. Yunus EKİN (Sakarya Üniv. Tefsir Anabilim Dalı), Yrd. Doç. Dr. Zülfikar BAYRAKTAR (Gediz Üniv.) katılacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 'Kuran'ı Kerim ve Edebiyat' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement