Kuran Kursunu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni - Son Dakika
Güncel

Kuran Kursunu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni

Kuran Kursunu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni

Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda açılan Kuran Kursunu tamamlayan tutuklu ve hükümlüler için belge dağıtım töreni düzenlendi.

11.11.2014 18:43  Güncelleme: 20:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kuran Kursu'nu tamamlayan hükümlüler için belge dağıtım töreni- Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan "Kuran Kursu"nu tamamlayan tutuklu ve hükümlüler için belge dağıtım töreni düzenlendiESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda açılan "Kuran Kursu"nu tamamlayan tutuklu ve hükümlüler için belge dağıtım töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, tutuklu ile hükümlüler Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okudu. Eskişehir H Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kamil Özdemir, törende yaptığı konuşmada, ceza infaz kurumlarındaki infaz anlayışının değiştiğini belirterek, "Modern infaz sistemine göre hükümlü ve tutukluyu tahliye olduktan sonra ailesine kendisine ve içinde yaşadığı topluma yararlı bireyler olarak yetiştirmek ilkesi benimsenmiştir. Bu ilkenin ilk aşaması, planlı eğitim ve iyileştirme programlarıdır. İkincisi hükümlü ve tutukluları toplumsal hayatla buluşturmak, sosyal iletişim ve uyum sürecine adapte etmektir. Bu amaç doğrultusunda buradaki hükümlü ve tutuklularımızın moral ve motivasyonunu yüksek tutmak, topluma uyum sağlamalarına yardımcı olmak maksadıyla bu programı düzenlemiş bulunmaktayız" diye konuştu. Kurumda eğitime verdikleri öneme dikkati çeken Özdemir, "Bugün itibarıyla kurumumuzda Açıköğretim Ortaokulu'nda 110, Açıköğretim Lisesi'nde 234, Açıköğretim Fakültesi'nde de 54 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu öğrenci sayılarıyla ülkemizdeki tüm ceza infaz kurumları arasında kurumumuz birinci sırada yer almaktadır" ifadelerini kullandı.İl Müftüsü Niyazi Ersoy ise kurs programının Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasındaki protokol gereği gerçekleştirildiğini anımsatarak, diğer illere örnek olması açısından rapor göndereceklerini söyledi. Kursta emeği geçen ve belge alanlara teşekkür eden Ersoy, "Bu kardeşlerimiz dini bilgiler yönünden kendilerini gösterdiler. İmani ve ahlaki konularda artık buradan dışarı çıktıktan sonra da kendilerini toplumun her kesimine, bu özelliklerini sergileyecek durumda olduklarını gösterdiler" dedi.Törene, Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı da katıldı. -Kuran Kursu'nu tamamlayan hükümlüler için belge dağıtım töreni-Kurum Müdürü Kamil Özdemir'in konuşması-İl Müftüsü Niyazi Ersoy'un konuşması-Belge töreni- Kuran-ı Kerim okunması

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kuran Kursunu Tamamlayan Hükümlüler İçin Belge Dağıtım Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı
    22:54 Yeşilhisar'da yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yapan şüpheli gözaltına alındı

    Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, H.Ç. isimli şüphelinin yasa dışı silah ve mühimmat ticareti yaptığı bilgisi üzerine Jandarma Komutanlığı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Şüphelinin iş yerinde yapılan aramada 2 tabanca, seri numarası kazınmış ruhsatsız av tüfeği ve 1846 tabanca fişeği ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi
    22:49 Ankara'da Cumhuriyet Korosu Türk Halk Müziği Konseri Verdi

    Başkentte çeşitli meslek gruplarından gönüllülerin oluşturduğu Cumhuriyet Korosu, 'Yüzyılın Başkenti Ankara' adlı Türk halk müziği konseri verdi. Yenimahalle ilçesindeki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, Ankara'nın türkülerinin yanı sıra Rumeli, Kütahya, Burdur, Kırıkkale, Sivas, Erzincan, Artvin yöreleri ile Kıbrıs ve Azerbaycan'dan ezgiler dinleyicilerle buluştu. Başkentteki, Ulusal Mimarlık akımlarına örnek teşkil eden tarihi yapı ve binaların da tanıtıldığı konserde, çeşitli halk oyunu gösterileri yapıldı. Şef Serdar Yasun yönetiminde 30 eserin seslendirildiği konsere Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi.

  • İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi
    22:49 İstanbul'da toprak kayması: 24 bina tahliye edildi, 78 kişi otellere yerleştirildi

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması nedeniyle 24 binanın tahliye edildiğini, 78 kişinin otellere yerleştirildiğini bildirdi. Yıldıztabya Mahallesi'nde yaşanan olayda, toprak kayması sonucu 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. Bölgede yaşayan 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları yapılacak.

  • Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı
    22:48 Elazığ'da 9 kız öğrenciyi taciz ettiği iddiasıyla adliyeye sevk edilen lise müdürü tutuklandı

    Elazığ'da bazı öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan lise müdürü G.C, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ancak devam eden soruşturma sürecinde bir öğrenci daha şikayette bulundu ve müdür tekrar gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen müdür, 9 öğrenciyi taciz ettiği öne sürüldüğü gerekçesiyle tutuklandı.


Advertisement