Kurban Bayramı Hareketliliği Başladı - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı Hareketliliği Başladı

Kurban Bayramı Hareketliliği Başladı

Kurban Bayramı’na 1 aylık gibi kısa bir süre kalınca, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı.

18.08.2015 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'na 1 aylık gibi kısa bir süre kalınca, vatandaşlar kurbanlık arayışına başladı.

Pazarlarda hayvanlarını satmak isteyen üreticiler, piyasaya girecek olan ithal malların kendilerini tedirgin ettiklerini söyledi.

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte vatandaşların kurban hazırlıkları başladı. Hayvan pazarlarına giden vatandaşlar fiyatlardan memnun gibi görünüyor. Samsun'da Çarşamba İlçesi Canlı Hayvan Pazarı'nda kurbanlıklarını satmak için gelen üreticiler ise, et fiyatlarının yüksek olmasına rağmen taleplerin kendilerini memnun ettiğini ancak yerli üreticiye daha fazla desteğin sağlanması gerektiğini belirttiler.

Pazara inen kurbanlıkların Çarşamba'da rahatlıkla alıcılarını bulduğunu söyleyen hayvan sahipleri, "Yaklaşan bayram öncesi pazarımız biraz durgun ama bayrama kısa bir süre kala hareketliliğin artacağını düşünüyoruz. Bu sene pazarda üreticiler ithal mallardan tedirgin. Yerli üreticilere biraz daha destek verilmeli. Tek isteğimiz bu. Fiyatlar son zamanlarda et fiyatlarında artış olduğu için hayvanlara da yansıdı. Koyun ve büyükbaş hayvanın fiyatları şuanda yüksek. Çarşamba halkı küçükbaş hayvanını çoğunlukla adak olarak kesiyor, sürekli talep ediliyor. Gurbetçi vatandaşlarımızda pazarlara gelerek fiyatları inceliyor" dediler.

Pazara gelen vatandaşlar ise, "Fiyatlar günden güne düşüyor. Geçen haftaya göre 300 liraya kadar gerileme oldu. Kurban Bayramı'na kadar bütçemize uygun bir kurbanlık almayı düşünüyoruz. Bayramın iyice yaklaşmasını bekliyoruz" şeklinde konuştular. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı Hareketliliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement