Kurban Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı Kutlanıyor

BBP Genel Başkanı Destici: "Türkiye içinde de bayramı fırsat bilerek birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeliyiz çünkü toplumumuz son dönemlerde epey gerildi"

04.10.2014 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,   "Türkiye içinde de bayramı fırsat bilerek birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeliyiz çünkü toplumumuz son dönemlerde epey gerildi" dedi.

Destici, bayram namazını Tacettin Sultan Camisinde kıldı. Namazın ardından vatandaşlarla bayramlaşan, çocuklara harçlık veren Destici, daha sonra BBP'nin helikopter kazasında vefat eden eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti.

Destici, Yazıcıoğlu'nun mezarına beyaz ve kırmızı güller bıraktı, Kur'an-ı Kerim okudu ve dua etti.

Ardından partililerle de bayramlaşan Destici, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm İslam dünyasının Kurban Bayramı'nı kutladı.

Destici, "Özellikle Doğu Türkistan'da Çin zulmü altında, Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Asya'da, Uzak Doğu'da, Afrika'da, Ortadoğu'da milyonlarca Müslüman kardeşimiz ya açlıkla, yoksulla mücadele ediyor ya baskı ve zulüm altında ya da birbirleriyle savaş halinde. Maalesef şu bayram gününde bile birbirlerini katletmeye devam ediyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır bunu anlamak çok zor. Bu anlamda acımız büyük. Rabbim inşallah bu bayramı onların kurtuluşuna ve Müslümanlar arasında bu kavganın sona ermesine vesile kılsın" diye konuştu.

Güzel işlerin de yapıldığını belirten Destici, binlerce kişinin Türkiye'den dünyanın çeşitli yerlerinden topladıkları yardımları dünyanın farklı coğrafyalarındaki muhtaç insanlara ulaştırdıklarını belirterek, bu türlü dayanışmayı en üst dereceye taşıyan insanlara da teşekkür etti.

Destici, "Türkiye içinde de bayramı fırsat bilerek birlik beraberlik ve kardeşliğimizi daha da güçlendirmeliyiz çünkü toplumumuz son dönemlerde epey gerildi" diyerek, bayramın küsler barışmasına her ne sebeple olursa olsun ayrı düşen, birbirine karşı husumet besleyen kesimler de birlik ve beraberlik içinde bayramını geçirir ve sonrası için güzel adımlar atar" temennisinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement