Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, hayırseverlerin yurt dışındaki ihtiyaç sahipleri için kurban vekaleti verebileceğini söyledi.

23.09.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Kızılayı Bolu Şube Başkanı Hüseyin İka, hayırseverlerin yurt dışındaki ihtiyaç sahipleri için kurban vekaleti verebileceğini söyledi.

İka, düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayında toplanan yardımlar sayesinde çok sayıda ailenin ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek, Bolu'nun Türkiye'de toplanan yardımların yüzde 11'ini üstlendiğini vurguladı.

Yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Türk Kızılayının, kurban etlerini binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracağını bildiren İka, yardıma muhtaç insanların yılın her ayı et yemesini sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi.

İka, hayırseverlerin Türk Kızılayı vasıtasıyla kurban ibadetlerini yerine getirebileceğini kaydederek, "Kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumunun modern binalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter eşlik edecek" şeklinde konuştu:

Türk Kızılayının iyilikte sınır tanımadığını belirten İka, şunları söyledi:

"Hayırseverler, Pakistan, Somali, Etiyopya, Bangladeş, Filistin, Irak, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Bulgaristan'daki ihtiyaç sahipleri için de Türk Kızılayına kurban vekaletlerini verebilecek. Yurt içi bir hisse kurban vekalet bedeli 650 lira, yurtdışı kurban vekalet bedeli ise 350 lira. Yurtdışındaki koşulları göz önünde bulunduran Türk Kızılayı, Yurtdışı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'nı, 11 bin hisseyle sınırlı tutacak." - Bolu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement