Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Yerel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Kütahya hayvan pazarında, bin 500 lira fiyatındaki "Paşa" isimli koç ilgi odağı oldu.

30.09.2014 14:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında hareketlilik yaşanırken, 8 bin liranın üzerindeki büyükbaş hayvanların yanı sıra bin 500 lira ücret istenen "Paşa" isimli koç pazarın ilgi odağı oldu.

Paşa'nın sahibi Cemil Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, koçuna şimdiye kadar gözü gibi baktığını ve şimdi de kurbanlık olarak satışa çıkardığını söyledi.

Diğer satıcılar gibi kendisinin de nasibini aradığını belirten Kılıç, "Hayvan pazarına Emet ilçesinden geldim. Sürümün içerisinde bulunan 5 koçtan birisi olan ve 'Paşa' ismini verdiğimiz koçu satışa çıkardım. Paşa, 55-60 kilogram civarında. Bayram pazarında bir nasibimizi arayalım dedik. Paşa'yı bin 500 liradan satışa çıkardım ama talipli olması halinde bin 300 liradan da verebilirim" diye konuştu.

Büyükbaş hayvan satıcısı Ali Şahin de pazarda baskül hesabı kurbanlık satışı yaptıklarını dile getirdi.

Hayvanlarından dananın kilogramının 12 lira, düvenin ise 11 lira olduğunu belirten Şahin, "Satışa sunduğumuz hayvanlar arasında 700 kilogram olanları da var. Bunları da yaklaşık 8 bin 400 lira civarında satışa sunuyoruz. Pazarlık yapılınca da 8 bin 300 veya 8 bin 250 civarında satabiliriz" dedi.

Öte yandan Kütahya Belediyesine ait hayvan pazarın resmi açılışını Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yaptı. Saraçoğlu, kurban satıcılarına bereketli olsun dileğinde bulunduktan sonra, hayvan pazarını gezdi. - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement