Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, il emniyet müdürlüklerine genelge göndererek, bayram tatilini vatandaşların huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

02.10.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz imzasıyla il emniyet müdürlüklerine gönderilen genelgede, Kurban Bayramı tatilini vatandaşların huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Genel müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Lekesiz, 81 il emniyet müdürlüğüne, Kurban Bayramı'nda alınacak asayiş tedbirleri konulu genelge gönderdi.

Milli ve dini bayramların, birlik ve beraberliği sağlayan, karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını güçlendiren, halkın nezdinde anlam ve değeri büyük günler olduğu kaydedilen genelgede, halkın bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesinin, polisin temel amaç ve hedeflerinden olduğu belirtildi.

-Alınacak asayiş tedbirleri

Bayram tatili süresince, genel güvenlik ve asayişin temini açısından alınması gereken ek tedbirlerin sıralandığı genelgeye göre, alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve mağazalar gibi bayram öncesi halkın yoğun bulunduğu bölgelerde, kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarının önlenmesi amacıyla yaya/motorize ekiplerle resmi devriyelerin sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılacak.

Ayrıca ziyaretler nedeniyle yoğunluk yaşanabilecek mezarlıklar çevresinde de gerekli güvenlik önlemleri aldırılacak.

Vatandaşların şehirlerarası ve yurtdışı seyahat edecekleri göz önünde bulundurularak havaalanları, deniz limanları, tren garları ve otobüs terminallerinde devriye ekipleri takviye edilecek.

Vatandaşların güvenli seyahat etmeleri için görevliler bagaj ve eşya denetimi konusunda uyarılacak.

Kurbanlık hayvan satışlarının yapıldığı hayvan pazarlarında kontroller yapılacak. Özellikle geceleri hayvan hırsızlıklarına karşı, yaya ve motorize ekiplerle gerekli tedbirler alınıp, belediyelerin belirlediği kesim alanlarında yaşanacak yoğunluktan dolayı gerekli kontroller artırılacak.

Bayram ziyaretleri nedeniyle toplu taşıma araçlarında ve duraklarındaki yoğunluk dikkate alınarak özellikle kapkaç ve yankesicilik olaylarına ilişkin kontroller artırılacak.

Meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya vatandaşların huzurunu bozucu davranışların, taşkınlıkların men edilebilmesi amacıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde resmi ve sivil ekiplerce denetimler artırılacak.

Vatandaşların bayram ziyaretleri ve tatil amacıyla ikametlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak tedbirler alınacak.

Halkın ihbar, istek ve şikayetlerinin değerlendirilmesi ve takibinde gerekli hassasiyet gösterilecek.

Bayram süresince güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde, toplumsal desteğin sağlanmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilecek.

Görevlilerin kılık ve kıyafetleri ile ekip otolarının temiz, düzenli ve bakımlı olmasına dikkat edilecek, polis-halk ilişkilerine özen gösterilecek.

Lekesiz, genelgede, konu üzerinde gerekli hassasiyetin gösterilerek polise güven duygusunun daha da güçleneceğine inandığını belirterek, teşkilatın bayramını kutladı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement