Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Satıcılar, kurbanlıkların tümünü satmak için bayramın 1. ve 2. gününü bekliyor.

03.10.2014 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da kurbanlıkların yarıdan fazlası alıcını bulurken, satıcılar, kurbanlıkların tümünü satmak için bayramın 1. ve 2. gününü bekliyor.

Bayrampaşa'da küçükbaş hayvan satıcıları için kurulan alanda AA muhabirinin sorularını cevaplayan satıcı Murat Aydoğdu, kurbanlıkları, uzun yolculuk sonucunda vatandaşlarla buluşturduklarını aktardı.

Ağrı'dan kuzu olarak aldıkları koyunları, bir süre Yozgat'ta beslediklerini, 3 ay önce de Çorlu'ya getirdiklerini anlatan Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Kurbanlık satış yeri olarak burayı seçince Çorlu'dan da koyunları buraya getirdik. Geliş yolculuğu rezillikti, başka bir şey değil. 2 senelik bir emeğimiz var. Tatilin erken başlamaması, hava koşulları nedeniyle ilgi çok yoktu. Satışlarda bugün ve yarın patlama bekliyoruz. Bayramın 2. ve 3. gününde de satışlarımız olur. Fiyatlarımız 850 ile bin lira arasında değişiyor. 120-130 civarında malımız kaldı. Onlar da durmayacak. Biraz rezillik çektik ama bugün ve yarın bir şeyler olacak. Allah devletimize milletimize zeval vermediği sürece bu işe devam edeceğiz. 5 aile buradan ekmek yiyoruz."

Aynı yerde küçükbaş hayvan satan Bahadır Taşkıran ise koyun ve keçileri Kırklareli'den getirdiklerini ifade etti.

Pazar yerinde her bütçeye göre küçükbaş hayvan bulunduğunu kaydeden Taşkıran, "Bayramın birinci, ikinci günü malımızın biteceğini düşünüyoruz. 700 lira ile 900 lira arası fiyatları değişiyor. Pazarlık da var tabi, pazarlık sünnettir" dedi.

Amasya'dan Bayrampaşa'ya 60 büyükbaş hayvan getiren Erdoğan Olgun da kurbanlık büyükbaş hayvanların 54'ünü sattıklarını ifade ederek, "Etin kilosunda geçen yılla bu yıl arasında büyük fark var ama kurbanlık büyükbaş hayvanlarda geçen yılla aynı fiyata satıyoruz. Herkes alabiliyor" diye konuştu.

Bağcılar'da esnaflık yapan ve büyükbaş kurbanlık almak için satış yerine gelen Faruk Selman ise "Fiyatlar normal. Ne çok ne az" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement