Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı nedeniyle gıda ve giyim alışverişini Eminönü'nde yapan vatandaşlar, esnafı sevindirdi.

23.09.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı nedeniyle gıda ve giyim alışverişini Eminönü'nde yapan vatandaşlar, esnafı sevindirdi.

Eminönü'ndeki Mısır Çarşısı ve Mahmutpaşa, her bayram olduğu gibi bu bayramda da vatandaşların alışverişte tercih ettiği mekanlar arasında yer aldı.

Lokum, şeker, kahve gibi ikramlık ürünler ile giyim ihtiyaçları için alışverişlerini Eminönü'nde yapan vatandaşlar, kalabalık oluşturdu. Özellikle şekerleme ve kuru yemiş satan esnaf, müşterinin ilgisinden memnun kaldı.

Mısır Çarşısı'nda 50 yıldır esnaflık yapan Adnan Kalmaz, birkaç nesildir bu çarşıda faaliyet gösterdiklerini belirterek, "Eski müessese olmanın ve temiz mal satmanın avantajları var. Devamlı müşterilerimiz ve yerli yabancı turistler bizi ayakta tutuyor. Ramazan ve kurban bayramları öncesinde yoğunluk yaşıyoruz. Özellikle Arap turistler ilgi gösteriyor. Fiyatlar değişebilir. Müşteri, en güzel müfettiş. Nerede uygun, kaliteli, ucuz ürün varsa buluyor, esnaf da buna ayak uyduruyor" diye konuştu.

Mahmutpaşa'nın 35 yıllık esnafı Yavuz Işık ise ithal giyim ürünleri fiyatlarının doların seyri nedeniyle arttığını ancak ürünlerinde fiyat artışına gitmediklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement