Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Kurban Bayramı\'na Doğru

Tekirdağ İl Müftü Vekili İsmail Hısım, kurban ibadetinin dolaplara et koymak için yapılmadığı uyarısında bulunarak, "Çevremizde et yüzü göremeyen insanları da bu etlerden istifade ettireceğiz.

09.09.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ İl Müftü Vekili İsmail Hısım, kurban ibadetinin dolaplara et koymak için yapılmadığı uyarısında bulunarak, "Çevremizde et yüzü göremeyen insanları da bu etlerden istifade ettireceğiz. Sadece kendi vatandaşlarımızı değil ülkemize komşu ülkelerden gelen sığınmacı kardeşlerimizi de gözetmeliyiz." dedi.

Hısım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların kurban ibadetine hassasiyetle, titizlikle dikkat ettiğini, kurbanların Allah'a verilecek hediyeler olduğu için hayvanların en güzelinin kurban edilmesi gerektiğini söyledi.

"Kurban ibadeti, müminlerin hayatında Hz. İbrahim zamanından beri olan vacip bir ibadettir." diyen Hısım, sözlerine şöyle devam etti:

"Müslümanlar bu ibadete hassasiyetle, titizlikle dikkat eder. İhlasımızın Rabbimiz tarafından ölçüldüğü bir ibadettir. Biz hayvanlarımızı kurban ederken bunu Allah için mi yapıyoruz yoksa başka niyetlerle mi yapıyoruz bunu sorgulamalıyız. Kurban niyetiyle kestiğimiz bu hayvanlara itina ile davranmalıyız. Çocuklarımıza davrandığımız itinayı Allah için kurban edeceğimiz bu hayvanlara da göstermeliyiz. Allah için yapılıyorsa bu ibadet malımızın en güzeli ile bu ibadeti yapmalıyız. Hayvanların en güzelini Allah için kurban etmeliyiz. İhlas ve samimi niyetlerle bunu sunmamız lazım. Bayramlar sevinç günlerimizdir ve bu günleri milletçe hoşça yaşamayı Rabbim hepimize nasip etsin."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement