Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı'na Doğru

Manisa'nın Demirci ilçesindeki Yağmur Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında Kurban Bayramı öncesinde alışveriş hız kazandı.

09.09.2016 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Demirci ilçesindeki Yağmur Mahallesi'nde kurulan kurban pazarında Kurban Bayramı öncesinde alışveriş hız kazandı.

Demirci Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, kurban pazarı giriş ve çıkışlarında küpe, veteriner hekimler ise kurbanlıklara gebelik kontrolü yaptı.

Kurban pazarını gezerek esnaf ile sohbet eden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünlü, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramı öncesinde kurban satışları hızlandı. Vatandaşlar kurbanlık telaşına düştüler." diye konuştu.

Kurban pazarında büyükbaş kurbanlıkların 4 bin, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 700 lira civarında satıldığı gözlendi.

Öte yandan Demirci İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, çiçek hastalığı sebebiyle Alaağaç, Mezitler, Gömeçler, Marmaracık, Ayvaalan ve Durhasan mahallelerinde karantina uygulamasının sürdüğü, hastalık tespit edilen 30 büyükbaş hayvanın itlaf edildiği bildirildi.

Sarıgöl

Sarıgöl Belediyesi tarafından kurulan canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı öncesi hareketlilik arttı.

Modern sistemle düzenlenen kurban pazarında büyük ve küçükbaş hayvanlar kendilerine ayrılan padoklara konuldu. Ege'nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklardan canlı kuzunun kilosu 15, canlı oğlağın kilosu 14 lira, canlı düve ve dananın kilosunun ise 15 liradan satıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı'na Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement