Kurban Bayramı Öncesi Seyyar Bıçak Bileyicilere Dikkat - Son Dakika
Güncel

Kurban Bayramı Öncesi Seyyar Bıçak Bileyicilere Dikkat

Kurban Bayramı Öncesi Seyyar Bıçak Bileyicilere Dikkat

Sivas Bıçağı ustası Mustafa Argut, Kurban Bayramı öncesi bıçak biletmek için seyyar bıçak bileyicilere giden vatandaşları uyardı.

29.09.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Bıçağı ustası Mustafa Argut, Kurban Bayramı öncesi bıçak biletmek için seyyar bıçak bileyicilere giden vatandaşları uyardı.

Kurban Bayramı öncesi bıçak biletmek isteyen vatandaşlar bıçakçılara akın ederken, bıçakçılar da siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor. Aileden gelen bıçakçılık sanatını 35 yıldır devam ettiren Mustafa Argut, bayram öncesi bıçak biletmek isteyen vatandaşları seyyar bileyiciler konusunda uyardı.

Kurban Bayramı'nın yoğunluğunun önceki yıllara göre daha fazla olduğunu söyleyen Sivas bıçağı ustası Mustafa Argut, "Sabah 8'de mesaiye başlıyoruz, akşam geç saatlere kadar devam ediyoruz. Bayağı bir yoğunluk var, yetişmeye çalışıyoruz. Bu sene kurbanlarını herkes kendi kesecek galiba. Bunun da bize çok faydası oldu" dedi.

Sivas bıçağının diğer bıçaklara göre farklı olduğunu belirten Argut, "Sivas bıçağının kesiciliği fazladır ve kesiciliğini uzun süre korur. Zaten bıçaklarda en önemli aranan özellikler bunlardır" şeklinde konuştu.

Çin malı bıçakları gerçek bıçaklardan ayırt etmesinin zor olduğunu ifade eden Argut, "Çin malı bıçakları ben bile ayırt etmekte zorlanıyorum. Müşterinin ayırt etmesi daha zor. Bu konuda çok büyük sıkıntı var. Müşteriler bıçakları işin ehlinden satın almalı; her önüne gelen tezgahtan veya satıcıdan almamalı. Biz 12 ay boyunca bıçakçılık yapıyoruz. 12 ay boyunca bu işi yapan adamları bırakıp da senede bir hafta bıçak bileyen adamlara bıçak biletirseniz ondan çıkacak sonuç iyi olmaz. Adam bıçağı tanımıyor ki bıçak bilemeyi bilsin. Sanatkar değil zaten onlar. Bıçağını alıp insanları bayramda perişan etmenin bir manası yok" diye konuştu.

Argut, bayram öncesi sipariş bıçak almadıklarını ve sadece bıçak bilediklerini sözlerine ekledi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kurban Bayramı Öncesi Seyyar Bıçak Bileyicilere Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement