Kurban Etleri, Dünya Mazlumlarıyla Paylaşılacak - Son Dakika
Yerel

Kurban Etleri, Dünya Mazlumlarıyla Paylaşılacak

Kurban Etleri, Dünya Mazlumlarıyla Paylaşılacak

Vekaletle kurban kampanyaları düzenleyen hayır kuruluşları, dünyanın farklı bölgelerine kurban eti ulaştıracak.

18.09.2014 11:15  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CEM GENCO - Vekaletle kurban kampanyaları düzenleyen hayır kuruluşları, dünyanın farklı bölgelerine kurban eti ulaştıracak.

Türkiye'de faaliyet gösteren dernek, vakıf ve sivil toplum kuruluşları bu yıl da Kurban Bayramı nedeniyle Anadolu'dan Balkanlar'a, Asya'dan Afrika'ya, Ortadoğu'dan Kafkaslar'a ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri, Yardımeli Derneği, Mehmetçik Vakfı, Yeryüzü Doktorları, İyilik Derneği ve Beşir Derneğinin bulunduğu yardım kuruluşları, kesilecek kurbanların etlerini Türkiye ve dünyanın değişik bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Yardımeli Uluslararası İnsani Yardım Derneği, bu yıl kurban organizasyonunu 30 ülke ve 40 bölgede geçekleştirecek. Bu alanda 8 yıldır faaliyette bulunan Yardımeli Derneği, "yaralı gönüllere misafir olma, selam, sevgi ve umudu yeryüzüne dağıtma" parolasıyla yola çıkıyor.

Dernek, Hatay'da ihtiyaç sahibi yerel halk ve Suriyeli aileler olmak üzere 5 bin kişiye, Suriye genelinde ise 20 bin kişinin evine kurban eti girmesini sağlayacak.

Beşir Derneği 55 ülkede

Beşir Derneği, 242 temsilcilikle 55 ülke ve Türkiye'deki temsilcilikleri aracılığıyla 400 bin aile olmak üzere yaklaşık 2 milyon kişiye kurban eti dağıtacak.

İyilik Derneği Suriye'de olacak

İyilik Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Kurban Bayramı'nda "İyilik, dünyanın her köşesine yayılacak" sloganıyla faaliyet yürütecek.

Derneğe bağışlanan kurbanların etleri yoksul, kimsesiz, savaş mağduru kadın, çocuk ve yaşlıların evlerinde bayram havası estirecek, ocaklarında AŞ olacak.

Dünyada 3 kıtada yardım faaliyeti yapacak olan İyilik Derneği, Suriye'de Halep, İdlib, Hama, Azez ve sınır köylerinde 500 kurban keserek bölgedeki halkın sofralarını şenlendirecek.

Yeryüzü Doktorları 9 ülkede

Yeryüzü Doktorları, Kurban Bayramı'nda 9 ülkede 150 noktada ihtiyaç sahiplerinin yanına olacak. Dernek, dünyanın çeşitli bölgelerinde düzenleyeceği kurban kesim faaliyetleriyle 100 binden fazla aileye et ulaştırmayı hedefliyor.

Mehmetçik Vakfı

TSK Mehmetçik Vakfı, 1995 yılından beri yürüttüğü vekaletle kurban kesim faaliyetini bu yıl da devem ettiriyor. Kurbanlıkların kesimi modern tesislerde, hijyenik koşullarda, kesimhanede görevlendirilen vakıf personeli, veteriner, noter ve din görevlisi gözetiminde dini vecibelere uygun yapılacak. Kesimler, Ankara Polatlı, Bilecik, Bursa, Diyarbakır, Ergani, Elazığ, Gaziantep, Malatya ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurban Etleri, Dünya Mazlumlarıyla Paylaşılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement