Kurban pazarı hareketlendi - Son Dakika
Güncel

Kurban pazarı hareketlendi

Bölgenin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Bayburt'ta yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarında hareketlilik yaşanmaya başladı.

16.09.2014 19:05  Güncelleme: 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentte haftanın bir günü kurulan canlı hayvan pazarında, besiciler yetiştirdiği hayvanları en iyi fiyata satabilmek için alıcılar ise daha ucuza kurbanlık alabilmek için pazarlık yapıyor.

Bayburt Ziraat Odası Meclis Başkanı Yılmaz Dursun, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan pazarlarında hareketliliğin arttığını söyledi.

Hayvan fiyatlarının şu anda pahalı olduğunu belirten Dursun, "Her yıl Kurban Bayramı öncesinde fiyatlarda yükselme olur ama bu sene biraz daha değişik oldu. Bir hayvana 45-50 liraya bir çuval yem yedirdiğiniz zaman günlük 10 liranın üzerinde maliyeti oluyor. Onun için maliyet yükseliyor ve fiyat artıyor. Bir hayvanın kişiye bir buçuk ayda bin 500 liralık maliyeti oluyor" dedi.

Dursun, etin kiloda 22 ile 23 lira civarında satıldığını ifade ederek, "Bu fiyatlarda üretici para kazanır durumda ama bu pazardan alıp da İstanbul ya da başka pazarlara götürenlerin riski çok yüksek. Yani gidecekleri yerlere yaklaşık 25 lira maliyeti olacak. Orada da 28 ya da 30 liraya satacak ki yapmış olduğu emeğin karşılığını alsın" diye konuştu.

Bayburt'ta çiftçilik yapan Sinan Pamuk, küçükbaş hayvancılıkla uğraştığını dile getirerek, "Sattığım koçların ırkını Sivas'ın Kangal ilçesinden getirdim. Koçların tanesine 2 bin lira istiyorum. Et kilo olarak farklılar ve ırk olarak da dayanıklılar. Tahminimce bir koçun 100 kilo eti olur. Benim haricimde bu fiyata koç satan yok. Alıcılar bunların ikisine birden 3 bin 750 lira verdiler vermedim. Ben bu koçların tekine 2 bin lira istiyorum ve 2 bin liradan aşağıya da vermeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kurban pazarı hareketlendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kurban pazarı hareketlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    09:15 Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Kütahya'da Motosikletli Polis Timlerince yapılan çalışmalarda bir kişinin aracında ve şahsın üst aramasında 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıs Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı
    09:15 Hatay'da mazgallar motosikletli hırsızlar tarafından çalındı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, mazgalların motosikletli hırsızlar tarafından çalınma anları güvenlik kamerasına yansıdı. Depremin en çok yıkıma neden olduğu mahallelerden olan Hatay'ın Defne ilçesi Çekmece Mahallesi'ndeki sokaklarda bulunan mazgallar, hırsızlar tarafından çalındı. Mahallede bulunan bir güvenlik kamerasına, motosikletli hırsızların sokaktaki mazgalı çalma anı yansıdı. Görüntülerde; 3 şahsın öncelikle çevreyi kontrol ettikten sonra mazgalları çaldıkları görüldü. Hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirleri olarak gece bekçileri işe aldıklarını belirten Ali Bilmez, hırsızların genellikle demir ağırlık eşyaları çaldığını ve geçtiğimiz günlerde makinelerinden yakıtlarının çalındığını söyledi.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.


Advertisement