Kurbanlık Sevkıyatına Sıkı Denetim - Son Dakika
Güncel

Kurbanlık Sevkıyatına Sıkı Denetim

Kurbanlık Sevkıyatına Sıkı Denetim

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurban sevkıyatı başlarken, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler artırıldı.

16.09.2014 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte doğu illerinden batı illerine kurban sevkıyatı başlarken, Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri tarafından yapılan denetimler artırıldı.

Doğu illerini batı illerine bağlayan geçiş güzergahında yer alan Yozgat'ta, kurbanlık sevkıyatı yapan kamyonlar durdurularak kurbanlık hayvan sayıları, veteriner sağlık raporları, büyükbaş hayvanlara ait pasaportlar ve kulak küpelerini kontrol ediyor. E-88 Karayolu güzergahında, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekiplerinin işbirliği ile yapılan denetimler hakkında bilgi veren Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Onur Polat, kurbanlık sevkıyatlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, şunları söyledi

Kontrol noktalarında, denetimlerimizi sıklaştırdık. Doğudan batıya yoğun olarak hayvan sevkıyatı var. Hayvan nakli yapan kamyonlarda dikkat ettiğimiz hususlar, büyükbaş hayvanların pasaportları, iller arasında nakil yapılıyorsa veteriner sağlık raporları, küçükbaş hayvanlarda ise nakil belgeleri ve veteriner sağlık raporlarının olup olmadığını kontrol ediyoruz. Hayvanların kulak küpesinin olup olmadığı ve hayvan refahı kurallarına uygun olarak hayvanların yüklenmesi, sıkışıp olup olmadığı, acı çekmeyecek şekilde kurbanlık hayvanların sevki denetleniyor. Sadece belge kontrolü değil ayrıca hayvan refahı kurallarına uyulup uyulmadığı, hayvanların acı çekmeyecek ortamda taşınıp taşınmadığı da tarafımızdan kontrol edilmektedir. Her hangi bir yönetmeliğe aykırı durumda da gereken yasal işlemler yapılacak.

Yozgat Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul ise, kurbanlık sevkıyatının aralıksız sürdüğünü söyledi. Tuğrul,? Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri ile trafik ekipleri koordineli bir şekilde çalışıyor. Durdurulan kamyonlarda trafik kuralları noktasında denetim yapıldığı gibi, kurbanlıkların belgeleri de kontrol ediliyor diye konuştu.

Kontorol noktalarından geçiş yapan hayvan yetiştiricileri de genellikle Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlere kurbanlık götürdüklerini belirtirlerken, Bu yıl fiyatlar biraz yüksek. Bu da yem, nakliye ve et fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanıyor. Sevk edilen kurbanlıkların fiyatları ağırlıklı olarak 3 bin liradan 6 bin liraya kadar olan hayvanlar. Kurbanlıkların çoğunluğu bu şekilde? dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kurbanlık Sevkıyatına Sıkı Denetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement