Kurbanlıklara Sevgiyle Yaklaşılması Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Kurbanlıklara Sevgiyle Yaklaşılması Uyarısı

Kurbanlıklara Sevgiyle Yaklaşılması Uyarısı

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesecek vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.

27.09.2014 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesecek vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu.

Karşıyaka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Kurban Bayramı'nda kesim öncesi yaşanabilen firari kurbanlık manzaralarına dikkati çekti.

Kurban kesecek vatandaşların kesim günü heyecana kapılabildiğine vurgu yapan Karşıyaka, bunun kurban kesiminde bazı sıkıntılara yol açabileceğine işaret etti.

Bir an önce kurbanı kesmek için uğraşan vatandaşlara kesim esnasında sakin olmaları uyarısında bulunan Karşıyaka, "Hayvanlara sakin yaklaşılması durumunda firari kurbanlık manzaralarına daha az tanıklık edilebilecek. Eğer vatandaşlarımız kurbanlıklara sakin yaklaşırsa, hayvanlar da korkup kaçmaz" dedi.

Kurbanlık hayvanların ürkütmeden, sakin sakin ve sevgiyle yaklaşarak kesiminin yapılması gerektiğini dile getiren Karşıyaka, şunları kaydetti:

"Eğer hayvanlara sevgiyle yaklaşılırsa o derece de ona göre tepki alacaklardır. Vatandaşlarımızın bir an evvel kesme telaşıyla kimisinin boynundan, kimisinin kulağından tutması, kuyruğundan çekmesi hem hayvana eziyettir, hem de dini yönden uygun değildir. Aynı şekilde, vatandaşlarımızın kurban kesim öncesinde nakil sırasında da sakin olmaları çok önemli. Kesim esnasında hayvanların gözlerinin bağlanması ve bıçağın gösterilmemesi doğru bir davranıştır. Aşırı tepki veren hayvanlarda gözlerinin bağlanıp okşanarak nakledilmesi de uygun bir davranış olacaktır. Ama, tüm bunlara rağmen hayvanların kendi istekleri dışında kaçmaları halinde ise yerel yönetimlerimiz bünyesinde faaliyet gösteren kurbanlıklara sakinleştirici tabanca sıkarak işlem gerçekleştiren ekiplerimiz var." - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kurbanlıklara Sevgiyle Yaklaşılması Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement