Sahte Ülke Kurup Üstüne Bir de Türkiye'ye Nota Verdiler! - Son Dakika
Güncel

Sahte Ülke Kurup Üstüne Bir de Türkiye'ye Nota Verdiler!

Sahte Ülke Kurup Üstüne Bir de Türkiye\'ye Nota Verdiler!

Dünya üzerinde olmayan 2 ülkeyi kuran ve bu ülkelerin Türkiye temsilciliğini yapan 4 kafadar yakalandı. İşin ilginçliği bunlarla da bitmiyor!

05.12.2014 10:30  Güncelleme: 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı'na başvurarak Demokratik ve Anayasal Songhrati Thaumaturgy Cumhuriyeti isimli bir devletin fahri konsolosları olduğunu söyleyen ve Türkiye'de bu devletin temsilciliğini açmak isteyen 4 kafadar, yakayı fena ele verdi. Mahkemede bir de, olmayan ülke adına Türkiye'ye nota verdiler.

OLMAYAN ÜLKENİN İSTANBUL'DA FAHRİ KONSOLOSLUĞU!

Güney Asya'da olduğunu iddia ettikleri ve takımadalardan oluştuğunu söyledikleri devlet adına ticaret, ekonomi ve kültür ofisi açmak istediklerini ifade eden kafadarlardan Ahmet Çatalkaya, temsilcisi olduğu devletin 2003 yılında Malezya'dan bağımsızlığını kazandığını ve kendisinin de devletin İstanbul'daki fahri konsolosu olduğunu iddia etti.

GENELKURMAY, İÇİŞLERİ VE MİT'LE DE TEMAS KURMUŞLAR!

1996 yılına kadar Başbakanlık Müşaviri olarak çalıştığını öne süren Çatalkaya, söz konusu ülke adına ofis açmak için Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı'yla da temas kurduklarını öne sürdü. Sahte diplomatın bir diğer iddiası ise, temsilcilik talep edilen belgede ismi ve imzası bulunan Songhrati Thaumaturgy Cumhuriyeti isimli devletin hükümet başkanı Keith Mackenzie Mcocsci'nin esasen Türk vatandaşı olduğu ve Ankara'da bulunduğuydu.

OLAYI DIŞİŞLERİ YETKİLİLERİ FARK ETTİ

Temsilcilik için resmi başvurunun yapılmasının ardından Dışişleri'ni arayan Ahmet Çatalkaya, konuyla ilgili Genelkurmay Başkanı'nı bilgilendirdiklerini ve Genelkurmay'ın gerekli istihbarat çalışmasını yaparak olumlu görüş verdiğini de öne sürdü. Belgeleri inceleyen Dışişleri yetkilileri, yaptıkları inceleme sırasında şok gerçekle karşılaştı. Yeryüzünde Songhrati Thaumaturgy Cumhuriyeti diye bir ülke yoktu ve hiç olmamıştı. Dışişleri çalışanları, belgedeki yazışma adresinin İspanya'ya, telefon ve faks numaralarının Almanya ve İngiltere'ye ait olduğunu, belgede verilen internet sitesinin ise böyle bir ülkeyle hiç ilgisinin bulunmadığını gördüler. Temsilcilik için gösterilen adresin ise İstanbul'da bir turizm şirketine ait olduğu ortaya çıktı.

SAHTE PASAPORTLA YAKALANIP TUTUKLANDILAR

Bu tespitler üzerine 4 kafadar, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet edildi. Başsavcılık diğer üç kişiyi serbest bırakırken, Çatalkaya hakkında soruşturma başlattı. Sahte diplomatın vukuatları bununla da sınırlı değil. Ahmet Çatalkaya'nın 2011 yılında da "Yeni Lemurya Cumhuriyeti" adında, olmayan bir devlete ait sahte pasaportla yakalanıp tutuklandığı ortaya çıktı. İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Çatalkaya, suçlamaların asılsız olduğunu iddia ederek, adı geçen devletin Irak Büyükelçiliği'ne atandığını gösteren belgeler de sundu.

TÜRKİYE'YE NOTA VERDİLER!

Çatalkaya, savunmasında, Viyana Sözleşmesi gereği diplomatik dokunulmazlığının sağlanması hususunda Yeni Lemurya Cumhuriyeti'nin Türkiye'ye nota verdiğini iddia etti. Mahkemenin talebi üzerine Dışişleri'nden gelen yanıtta, "Adı geçen ülke uluslararası sistemde ve tarafımızca tanınan gerçek bir ülke değil" dendi. Çatalkaya, İstanbul'da yargılandığı bu davada "resmi evrakta sahtecilik" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sahte Ülke Kurup Üstüne Bir de Türkiye'ye Nota Verdiler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ZURNA: VALLAHİ HELAL OLSUN ADAMLARA ÇOK ZEKİLERMİŞ. . . . BEN MİT BAŞKANI FİLAN OLSAM BU ADAMLARI İŞE ALIRDIM. . ADAMDAKİ YETENEK GERÇEKTEN BENİ ETKİLEDİ. . BÜROKRASİDEKİ EKSİKLİK VE DANGALAKLIKLARI FARKEDİP RESMEN ÇOCUK YERİNE KOYUP OYNAMIŞLAR. . 42 1 Yanıtla
  • ne oluyor: O devletin sahteligi yeni turkiyenin yaninda gercek kalir. 14 18 Yanıtla
  • kobane ülke değildir.: KOBANİ HALKININ ASIL KATİLİ YPG DİR. : YPG FOS ÇIKTI. HERKESİ ATEŞE ATTI. YUH OLSUN YPG YE. . . GÜNEY KÜRDİSTANA SÜRDÜĞÜNÜZ KÜRTLERİN AHI TUTTU SİZE. . . ÇOK KÜRT ÖLDÜRDÜNÜZ. SİZDEN OLMAYAN ILIMLI MÜSLÜMAN KÜRTLERİ ÖLDÜRDÜNÜZ. . OBANE İRO XEMGİNE DIŞEWÜTE LAŞ BI ĞÜNE HESTIRE ÇAVA DİBARİNE AHHH KOBANEE HESTIRE ÇAVA DIBARİNE AHH KOBANEE. . EZ JİTE HEZDIKIm Muhammed El Amriki. . . kobaniyi kuşatan IŞID komutanının kürt olduğunu biliyormusunuz 18 7 Yanıtla
  • cotanak: Yeni Türkiye dedikleri bu olsa gerek 18 7 Yanıtla
  • CEZAYİR-FAS-TUNUS-MISIR-TÜRKİYE-LİBYA: T. M cumhuriyeti (türkiye Muz cumhuriyeti) 13 12 Yanıtla
  • Emekçi Ali: bu şekilde paraya tapan başka bir ırk dünyada olamaz. 16 2 Yanıtla
  • nirani kapasanda hersey meydanda: Iliski kurduklari devletinde cok sahtekarlastiginin farkina vararak bu secimi ozellikle yapmis yeni turkiyeye, bu sahte lemurya cumhuriyeti 12 5 Yanıtla
  • Anonim: Millet kafayı yemiş 12 0 Yanıtla
  • tr: bu nasıl bir iştir olayı bile anlamadım o kadar saçma 8 1 Yanıtla
  • dıjwar: KÜRTLER ARA IRK MI. ARAP FARS VE TÜRKLERİN KIMAS: kürtler ara ırk mı. arap fars ve türklerin kımasından olan bir ırk mı. . . ari ırk mı. israiloğullarının kayıp kabilesi mi. . . zazaların marabası mı. . . inanın okurken hep kafam karışıyor. merak ediyom işte. ben babam dedem kardeşlerim kuzenlerim türk. babaannemin adı zozan. benim adım da zozan. . mahrabad izady nin KÜRTLER diye bir kitabı hep yalan uydurma hep birbiriyle kendi kendiyle çelişki dolu. 4 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement