Küre'de Ceviz Fidanları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Küre'de Ceviz Fidanları Dağıtıldı

Küre\'de Ceviz Fidanları Dağıtıldı

Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Özel İdare tarafından müştereken yürütülen proje kapsamında asılı birinci boy ceviz fidanları Küre İlçesi’nde dağıtıldı.

10.02.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Kastamonu İl Özel İdare tarafından müştereken yürütülen proje kapsamında asılı birinci boy ceviz fidanları Küre İlçesi'nde dağıtıldı.

Küre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Bin 930 adet ; Bilecik, Şebin, Kaman-1, Frenquet ve Fernor çeşitlerinden oluşan ceviz fidanları hak sahiplerine dağıtıldı. İlçe'de 40 kişinin fidan dağıtımından yaralandırıldığını söyleyen Küre İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Suat Bazlamaççı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti :

"Bin 930 adet Kastamonu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden gönderilen, Bilecik, Şebin, Kaman-1, Frenquet ve Fernor cinsi ceviz fidanlarımızı 40 kişiye dağıttık. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde çalışan bir elemanımızı da fidan dikim aşamasında kullanılmak üzere elimizde bulunan " Toprak Burgu Makinesi" ile fidan dikim çalışmaları esnasında görevlendirdik. Çiftçilerimizin dikim çalışmalarının daha rahat yapılabilmesi için bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz"

Toprak Burgu Makinesi sayesinde daha düzenli ve hızlı bir şekilde dikim çalışmalarının gerçekleştirileceğini söyleyen Bazlamaççı, bu sayede fidanların toprakla kavuşmasının daha da seri olacağını dile getirdi. Bazlamaççı, fidan hak sahiplerine ve Küre İlçe tarımına hayırlı olsun temennisinde bulundu. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küre'de Ceviz Fidanları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement