Kürek - Son Dakika
Spor

Kürek

Kürek

Türkiye Kürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Bayülken: "Bu sezon bizim için çok önemli. Dünya Şampiyonası'nda ilk 11'e girerek olimpiyat barajını geçmek istiyoruz"

07.02.2015 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürek Milli Takımı seçmeleri Köyceğiz'de yapıldı.

Köyceğiz Gölü'nde düzenlenen seçmelere yaklaşık 150 sporcuyla 90'ın üzerinde ekip katıldı.

Türkiye Kürek Federasyonu Başkan Yardımcısı Ozan Bayülken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, milli takım için ikinci testi yaptıklarını ve 15-20 kişilik bir milli takım oluşturduklarını söyledi.

Milli takım için Köyceğiz'de ikinci testi gerçekleştirdiklerini anlatan Bayülken, "Şubat sonunda son seçmeleri yapıp uluslararası yarışlara hazırlanacağız" dedi.

Nisan ayında yapılacak Türkiye Şampiyonası'nın ardından milli takıma daha geniş bir alan kalacağını belirten Bayülken, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar kürek milli takımı olimpiyat barajını aşmayı başaramadı. Bu sezon bizim için çok önemli. Dünya Şampiyonası'nda ilk 11'e girerek olimpiyat barajını geçmek istiyoruz. Şu anda umut verici dereceler elde ediyoruz. İnşallah bu dereceleri ağustosa kadar taşıyıp en az bir ekiple mümkün olursa üç ekiple barajı geçerek olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmek istiyoruz."

Bayülken, mayıs ayında yapılacak gençler ve büyükler Avrupa Şampiyonası ile sezonun başlayacağını, temmuzda 23 Yaş Altı Dünya Şampiyonası'nda da madalya almayı hedeflediklerini ifade etti.

Milli takım kampı için yıllardır Fethiye'yi kullandıklarını, geçen yıldan itibaren de Köyceğiz'i kullanmaya başladıklarını anlatan Bayülken, şöyle konuştu:

"Buradaki su, spor için çok uygun. Köyceğiz'i tercih etmemiz için birinci sebebi, suda trafiğin ve rüzgarın olmaması. Türkiye Şampiyonası'nı da Köyceğiz'de yapma ihtimalimiz var. Bunun altyapı çalışmalarını yapıyoruz. Eğer çalışmaları yetiştirebilirsek büyükler Türkiye Şampiyonası'nı da Köyceğiz'e taşımak istiyoruz." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kürek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement