MB: Enflasyon Yüksek Seyredecek - Son Dakika
Ekonomi

MB: Enflasyon Yüksek Seyredecek

MB: Enflasyon Yüksek Seyredecek

Merkez Bankası PPK toplantısı tutanaklarını açıkladı. Merkez ekonominin yılın ilk çeyreğinde ivme kaybettiğini ve enflasyonunun yüksek seyredeceğini belirtti.

24.03.2015 14:10  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu'nun (PPK) toplantı tutanaklarını açıkladı. Tutanaklarda, ekonominin yılın ilk çeyreğinde ivme kaybettiğine ve küresel risk iştahı ve sermaye akımlarındaki oynaklığında sürdüğüne dikkat çekildi.

ENFLASYON YÜKSEK SEYREDECEK

Tutanaklardaki öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Enflasyon, gıda fiyatlarının yüksek seyri ve döviz kuru hareketleri nedeniyle bir süre daha Ocak enflasyon raporundaki patikanın üzerinde seyretmeye devam edecek.

CARİ İŞLEMLERDE İYİLEŞME BEKLENİYOR

2015 boyunca cari işlemler dengesindeki iyileşmenin sürmesi beklenmektedir. Mart ayına ilişkin göstergeler gıda yıllık enflasyonunun yüksek seyrini koruyabileceğine işaret etmekte.

GIDA FİYATLARI ENFLASYONU YÜKSELTEN NEDENLERDEN

Mart ayında enerji grubunun yıllık tüketici enflasyonu üzerindeki sınırlayıcı katkısının azalacağı tahmin edilmekte. Gıda fiyatlarının mevcut seyri ve döviz kuru gelişmeleri enflasyon görünümü üzerindeki başlıca risk unsurları olarak değerlendirilmekte.

İSTİHDAMDA TOPARLANMA

Yurt içi özel kesim talebinin 2015 yılı ilk çeyreğinde bir miktar yavaşlasa da büyümeye ılımlı düzeyde katkı yapacağı tahmin edilmekte. İşgücü piyasasına ilişkin diğer göstergeler yılın ilk çeyreği itibarıyla istihdamda belirgin bir toparlanmaya işaret etmemekte.

İKTİSADİ FAALİYETLERDE KAYIP

Para politikası kurulu, iktisadi faaliyetin yılın ilk çeyreğinde bir miktar ivme kaybettiği değerlendirmesinde bulundu. Söz konusu yavaşlamada dış talepteki zayıf seyir, finansal piyasalardaki oynaklık ve olumsuz hava koşulları etkili oldu. İktisadi faaliyetin ana eğilimine dair daha net bir değerlendirme yapılabilmesi açısından verilerin bir müddet daha yakından izlenmesi gerekiyor.

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • YAAAA!: SİZ SEYREDİYONUZ DA BİZİM CEP YANIYOR 6 0 Yanıtla
  • Kaos : Tamam anladık faiz indirmek istemiyorsun saol Varol fakiri düşündüğün için 0 3 Yanıtla
  • banknot: sakin ol öyle deme yoksa yine fırça yersin akıllı olhaa. . . 2 0 Yanıtla
  • ALOS: HİÇ DÜŞÜK SEYRETTİ Mİ Kİ . SADECE DÜŞÜK ALDATMACASI İLE ALDATILDIK SANIRIM BUNU DA BİZİM PARALEL YAPTI. 1 0 Yanıtla

Advertisement