Küresel Göç ve Kalkınma Forumunun 8. Zirve Toplantısı İstanbul'da Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Küresel Göç ve Kalkınma Forumunun 8. Zirve Toplantısı İstanbul'da Düzenlenecek

Küresel Göç ve Kalkınma Forumunun 8. Zirve Toplantısı İstanbul’da düzenlenecek.

13.10.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel Göç ve Kalkınma Forumunun 8. Zirve Toplantısı İstanbul'da düzenlenecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin 1 Temmuz 2014'den itibaren Başkanı olduğu Küresel Göç ve Kalkınma Forumunun 8. Zirve Toplantısı, Dışişleri bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun evsahipliğinde 14-1 6 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Zirvenin açılışının Başbakan Davutoğlu tarafından yapılacağı aktarılan açıklamada, zirvede 150 ülkenin temsil edileceği ve BM Genel Sekreter Vekili, BM Mülteciler Yüksek Komiseri, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi, BM Genel Sekreterinin Uluslararası Göç Özel Temsilcisi başta olmak üzere, uluslararası kuruluşların üst düzey yetkilileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı ifade edildi.

Avrupa Birliği'nden Göç, İçişleri ve Vatandaşlık Komiseri iştirak edeceği kaydedilen açıklamada, zirveye bin kişi civarında katılımın beklendiği belirtildi.

Forum Başkanlığının ana temasının, devletlerin, uluslararası örgütlerin, sivil toplumun ve özel sektörün arasındaki işbirliğinin ile etkin bir uluslararası göç yönetiminin sağlanabileceği fikrinden hareketle, 'Ortaklığın Güçlendirilmesi: Sürdürülebilir Kalkınma için İnsan Hareketliliği' olarak belirlendiğine dikkat çekildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Forum Başkanlığımız, halen iki milyonu aşkın Suriyeliye koruma sağlayan ülkemizin, Birleşmiş Milletler gündeminde de önemli yer tutan göç ve kalkınma ilişkisi konusundaki etkin çabalarının göstergesidir. Küresel Göç ve Kalkınma Forumu 8. Zirvesi, ülkemizin göç yönetimi alanında izlediği, tarihten gelen deneyimine dayanan etkin politikalarının küresel düzeyde bir kez daha yansıtılmasına imkan sağlayacaktır". - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Küresel Göç ve Kalkınma Forumunun 8. Zirve Toplantısı İstanbul'da Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement