Küresel Piyasalar, Fed Toplantı Tutanaklarını Bekliyor - Son Dakika
Ekonomi

Küresel Piyasalar, Fed Toplantı Tutanaklarını Bekliyor

Küresel Piyasalar, Fed Toplantı Tutanaklarını Bekliyor

Küresel piyasalar, veri takviminin zayıf olduğu yeni haftada genel olarak negatif bir seyir izlerken bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının yön üzerinde belirleyici olabileceği belirtiliyor.

09.07.2014 09:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küresel piyasalar, veri takviminin zayıf olduğu yeni haftada genel olarak negatif bir seyir izlerken bugün açıklanacak ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının yön üzerinde belirleyici olabileceği belirtiliyor.

ABD'de dün 10 yıl vadeli tahvil faizlerindeki düşüşe karşın hisse senedi piyasalarında haftanın ilk gününde başlayan negatif seyir etkili olmaya devam etti. Dow Jones endeksi günü yüzde 0,69 düşüşle analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 16.900 puanın hemen üzerinde günü tamamlarken, S&P 500 endeksi yüzde 0,70, Nasdaq endeksi yüzde 1,35 değer kaybetti. Analistler, Fed toplantı tutanaklarında üyelerin faiz artırım sürecinin ne zaman başlayacağına ilişkin görüş ve değerlendirmelerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini ifade ediyor.

Avrupa tarafında, avro/dolar paritesi 1,36 seviyesinin üzerinde tutunmaya devam ederken, hisse senedi piyasaları yüzde 1'i aşan kayıpla günü tamamladı. Dün Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,35, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,44 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,25 değer kaybetti.

Yurt içinde ise küresel piyasalardan pozitif yönde ayrışma ikinci güne taşındı. Dolar/TL 2,13'ün üzerinden 2,1240 seviyelerine kadar gerilerken, BIST 100 endeksi gün içinde 79.730 puana kadar yükseldikten sonra son bir saatte kazançlarının bir kısmını geri vererek günü yüzde 0,43 artışla 79.291 puandan tamamladı. Analistler, bu akşam saat 21.00'de açıklanacak Fed toplantı tutanakları öncesinde pozitif görünümün korunmaya çalışılacağını belirterek, teknik olarak BIST 100 endeksinin 78.000 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Küresel Piyasalar, Fed Toplantı Tutanaklarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor
    11:09 Zorunlu kış lastiği uygulaması sona eriyor

    Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, 1 Nisan itibarıyla zorunlu kış lastiği uygulamasının sona ereceğini belirterek, pazar günü yapılacak seçimler ve Ramazan Bayramı tatili öncesinde özel araçlarıyla yola çıkacak vatandaşların, hem yaz lastiklerini taktırmaları hem de yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor
    11:08 Antalya Büyükşehir Belediyesi 'Halk Mama' Projesiyle Çocuklara Destek Oluyor

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve çocuk besinlerine erişmekte zorluk çeken ailelere destek olmak amacıyla başlattığı 'Halk Mama' projesi kapsamında Alanyalı çocukları da sağlıklı mama ile buluşturmaya devam ediyor.

  • TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli
    11:07 TMO: Nisan ve Mayıs Aylarındaki Yağışlar Hububatın Gelişimi İçin Önemli

    Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), hububatın gelişme dönemine girildiğini ve nisan ve mayıs aylarında alınacak yağışların bitki gelişimi açısından önemli olduğunu bildirdi. Şubat ayında yağışlar mevsim normallerine göre yüzde 42 azaldı ve Marmara ve Karadeniz bölgeleri son 10 yılın en düşük şubat yağışlarını aldı. İç Anadolu Bölgesi'nde hububatta kardeşlenme dönemine girilirken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sapa kalkma dönemine geçildi. Arpa ve yulafta yazlık ekilişler başlarken, kırmızı mercimekte bitki çıkışları tamamlandı.

  • Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor
    10:57 Çukurova'da Üretilen Turp, Ispanak ve Pırasa Malatya İçin Hasat Ediliyor

    Çukurova'nın bereketli topraklarında yetişen turp, ıspanak ve pırasa, deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürerek ürünleri toplarken, erkekler ise nakliye işlemleriyle uğraşıyor. Ürünler tazyikli sularda yıkanarak Malatya'ya sevk ediliyor.

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.


Advertisement