Kürkçü'den Nişanyan'a Ziyaret - Son Dakika
Politika

Kürkçü'den Nişanyan'a Ziyaret

HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, Yenipazar Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sevan Nişanyan'ı ziyaret etti.

24.04.2015 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP İzmir Milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, Yenipazar Cezaevi'nde tutuklu bulunan Sevan Nişanyan'ı ziyaret etti.

Kürkçü, Şirince köyünde sit alanına ev yaptığı ve mühür bozduğu iddiasıyla yargılandığı iki ayrı davada hapis cezasına çarptırılan Nişanyan'ı ziyareti öncesinde, basın mensuplarına yaptığı açıklamada yargı sürecini doğru bulmadıklarını söyledi.

Nişanyan'ın cezalandırılmasının asıl nedeninin, "çökmüş bir uygarlığın mirasını canlandırmaya yönelik çabalarının yöneticiler tarafından hoş karşılanmaması" olduğunu öne süren Kürkçü, dayanışma duygularını belirtmek için geldiklerini belirtti.

Partilerinin seçim beyannamesinde Ermenistan sınırının koşulsuz olarak açılması maddesinin yer aldığının sorulması üzerine Kürkçü, tüm çatışmaların barışçıl şekilde sona erdirilmesinden yana olduklarını aktardı. Sınırı kapatarak Ermenistan hükumetinin cezalandırılacağı düşüncesinin gerçekliği bulunmadığını ileri süren Kürkçü, şöyle konuştu:

"Çünkü o zaman sınırın bu tarafındaki sınır ticaretinden çok büyük istifadesi olan halkı da kazançlarından yoksun bırakıyorsunuz. Ticaret aslında uluslar arasında normal ilişkiler kurmak ya da ilişkileri normalleştirmek bakımından çok uygun bir ortam. O sebeple biz bu sınırın açılmasının hayatı zorlaştıracağını değil, kolaylaştıracağını, hem Karabağ için, hem Azeriler için, hem Ermeniler için, hem de kendimiz için iyi olacağını düşünüyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Kürkçü'den Nişanyan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement