Son dakika Kömür haberleri, Kömür son dakika, son dakika Kömür

Son Dakika Kömür Haberleri

  • CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu 'Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu'
    10:46 CHP Parti Meclis Üyesi Bozoğlu "Akbelen'deki Kamulaştırma Kararı ve Ardından Vazgeçilmesi Akbelenlilerin Yıllardır Verdiği Mücadelenin Sonucu"

    Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nı korumak için 5 yıldır mücadele eden İkizköylüler ve yaşam savunucularının ağaçların kesilmesine ve her gün gerçekleştirilen dinamit patlatmalarına karşı düzenlediği “Akbelen’de Büyük Buluşma”ya katılan CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Baran Bozoğlu, “Akbelen'deki bu kamulaştırma kararı ve ardından vazgeçilmesi Akbelenlilerin yıllardır verdiği mücadelenin sonucu” dedi.

  • Muğla'da Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı büyük buluşma düzenlendi
    17 Mar Muğla'da Akbelen Ormanı'ndaki ağaç katliamına karşı büyük buluşma düzenlendi

    Muğla'nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı'nda ağaçların katledilmesine ve her gün dinamit patlatılmasına karşı İkizköylüler ve yaşam savunucuları, 'Akbelen'de Büyük Buluşma' düzenledi. CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Aras, 'İki yıldır ağaçlara sarılan insanları görmeyenler, seçimlerden hemen önce çevre mücadelecisi kesildiler.' dedi.

  • Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 3 kişi yaralandı
    17 Mar Gaziantep'te zincirleme trafik kazası: 3 kişi yaralandı

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Nurdağı-Gaziantep kara yolu Kömürler Mahallesi mevkisinde F.T. yönetimindeki 27 AOJ 211 plakalı otomobil, S.Ü. idaresindeki 27 ARH 753 plakalı otomobil ve S.K'nin kullandığı 33 CJJ 39 plakalı otomobiller çarpıştı. Kazada yaralanan araç sürücüleri, ambulanslarla Nurdağı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

  • Zonguldak Kömürspor, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor'u 1-0 mağlup etti
    17 Mar Zonguldak Kömürspor, Beyoğlu Yeni Çarşı Spor'u 1-0 mağlup etti

    TFF 2. Lig Beyaz Grup'un 31. haftasında Zonguldak Kömürspor, sahasında karşılaştığı Beyoğlu Yeni Çarşı Spor'u Yusuf Buğra Koşal'ın golüyle 1-0 mağlup etti.

  • Futbol: TFF 2. Lig'de görünüm
    17 Mar Futbol: TFF 2. Lig'de görünüm

    TFF 2. Lig'de 31. hafta maçları sona erdi. Beyaz Grup'ta lider Esenler Erokspor, Nazilli Belediyespor'u 3-0 mağlup ederek puanını 67'ye çıkardı. Kırmızı Grup'ta ise Amed Sportif Faaliyetler, deplasmanda Etimesgut Belediyespor'u 4-2 yenerek liderliğini sürdürdü. Puan durumu tablosuna göre, Beyaz Grup'ta Esenler Erokspor, Kırmızı Grup'ta ise Amed Sportif Faaliyetler ilk sıradaki yerlerini korudu.

  • TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup 31. Hafta Maç Sonuçları
    17 Mar TFF 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup 31. Hafta Maç Sonuçları

    TFF 2. Lig beyaz ve kırmızı grupta 31. hafta maçları tamamlandı. Esenler Erokspor, Nazilli Belediyespor'u 3-0 mağlup etti. Zonguldak Kömürspor, Beyoğlu Yeni Çarşı'yı 1-0 yendi. Kırşehir FK, Bursaspor'a 1-2 mağlup oldu. Alagöz Holding Iğdır FK, Düzce Cam Düzcespor'u 3-1 mağlup etti. Menemen FK, Denizlispor'u 3-1 yendi. Fethiyespor, Uşakspor'u 4-0 mağlup etti.

  • Karesi Belediyesi 'insan odaklı' hizmetlere devam ediyor
    17 Mar Karesi Belediyesi 'insan odaklı' hizmetlere devam ediyor

    Karesi Belediyesi, sosyal yardımlarla ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Sosyal market kartı, yakacak yardımı, ev tadilatı gibi birçok ihtiyacı karşılayan belediye, insan odaklı hizmetlerine 2024 yılında da devam edecek.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 3 maden ocağı imha edildi
    17 Mar Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 3 maden ocağı imha edildi

    Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından ruhsatsız işletildiği tespit edilen 3 maden ocağı, Türkiye Taşkömürü Kurumu ekipleri tarafından imha edildi. Operasyonda 15 ton kömür, 1 adet vagon ve 70 metre ray ele geçirildi. Ele geçirilen eşyalar, maden ocaklarının orman bölgesinde tespit edilmesi nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 3 maden ocağı kapatıldı
    17 Mar Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 3 maden ocağı kapatıldı

    Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde sahipli 3 maden ocağının ruhsatsız işletildiği tespit edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimler sonucunda ocaklar kapatıldı ve malzemeler Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmak istiyor
    16 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar: Türkiye enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmak istiyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin enerjide ve madende net ihracatçı bir ülke olmayı hedeflediğini belirtti. Bayraktar, Bakırçay Havzası'nın enerji ve maden potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye'nin kendi doğal kaynaklarını kullanarak enerjide bağımsız hale gelmeyi amaçladığını söyledi. Ayrıca, yer altı zenginliklerinin ekonomiye kazandırılmasıyla Türkiye'nin daha güçlü bir konuma geleceğini ifade etti.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini belirtti
    16 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğini belirtti

    Bakan Bayraktar, Türkiye'yi enerjide bağımsız kılacak politika ve projeleri hayata geçirmeye gayret ettiklerini söyledi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve yerli ekipmanların üretilmesi hedefleniyor. Ayrıca, altın üretiminin artırılması ve kentsel dönüşümün önemi vurgulandı.

  • Magazinn.com Medya ve Sanat Ödülleri... SAHİPLERİNİ BULDU!
    16 Mar Magazinn.com Medya ve Sanat Ödülleri... SAHİPLERİNİ BULDU!

    Sinan Güzel’in genel yayın yönetmenliğini üstlendiği Magazinn.com Medya ve Sanat Ödülleri, Türkiye’de ilk kez Miray Cruise gemisinde görkemli bir törenle sahiplerini buldu.

  • Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek
    16 Mar Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Türkiye 30 yılda karbon emisyonlarını nötr hale getirecek ve daha çevreci, daha yeşil daha çok yenilenebilir enerjiyi kullanan bir ülke haline gelecek.

  • Özbekistan'da Ramazan Ayının Vazgeçilmezi: Nişalda Tatlısı ve Patır Ekmek
    15 Mar Özbekistan'da Ramazan Ayının Vazgeçilmezi: Nişalda Tatlısı ve Patır Ekmek

    Özbekistan'da ramazan ayında yapılan nişalda tatlısı ve tereyağı ile süt katılarak pişirilen patır ekmek, ülkede iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Nişalda tatlısı, dağlarda yetişen karanfilgiller ailesinden gelen bitki kökü ile hazırlanırken, patır ekmek ise süt ve tereyağı katılarak özel tandırlarda pişiriliyor. Her ikisi de Özbek halkının büyük ilgisini çekiyor ve ramazan ayında yoğun talep görüyor.

  • Manisa'ya değer katacak Spilkent Projesi'nin temeli atıldı
    15 Mar Manisa'ya değer katacak Spilkent Projesi'nin temeli atıldı

    Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem projeleri arasında yer alan Spilkent Toplu Konut Projesi'nin Defne ve Ardıç etaplarının temel atma töreni gerçekleştirildi.

  • Futbolda Trendyol Süper Lig'de 30, Trendyol 1. Lig'de 27, TFF 2. Lig'de ise 31. hafta maçları oynanacak
    15 Mar Futbolda Trendyol Süper Lig'de 30, Trendyol 1. Lig'de 27, TFF 2. Lig'de ise 31. hafta maçları oynanacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Süper Lig, 1. Lig, 2. Lig, 3. Lig ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde haftanın programı belirlendi. Maçlar, farklı tarihlerde ve farklı sahalarda gerçekleşecek.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrol keşfini yaptıklarını açıkladı
    14 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da Türkiye'nin en büyük petrol keşfini yaptıklarını açıkladı

    Bakan Bayraktar, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde düzenlenen bir programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin enerjide dışa bağımlılığını bitirmek için çalıştıklarını ve Gabar'da petrol üretimini artıracaklarını belirtti. Ayrıca, tarımsal sulama ve doğal gaz kullanımı konularında da çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

  • BTK Başkanı Karagözoğlu: Dualarımızla Gazze'deki Kardeşlerimizin Yanındayız
    14 Mar BTK Başkanı Karagözoğlu: Dualarımızla Gazze'deki Kardeşlerimizin Yanındayız

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, ULAK Haberleşme AŞ tarafından düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Ramazan ayının birleştirici gücünü hissetmek için bir araya gelindiğini belirtti. Karagözoğlu, Gazze'deki zulüm ve acıya dikkat çekerek, duaların Müslüman kardeşlerin yanında olduğunu göstermek için yükseldiğini söyledi. Ayrıca, ULAK Haberleşme'nin Türkiye'nin altyapı ve iletişim alanındaki milli gücünü artıran kritik bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Lice'de terör operasyonu: 11 sığınak imha edildi
    14 Mar Lice'de terör operasyonu: 11 sığınak imha edildi

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarmanın düzenlediği terör operasyonunda 11 adet sığınak içindeki yaşam malzemeleriyle imha edildi. Operasyonda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

  • Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyonda çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi
    14 Mar Diyarbakır'ın Lice ilçesinde operasyonda çok sayıda mühimmat ve uyuşturucu ele geçirildi

    Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında gerçekleştirilen operasyonda, 11 sığınak ve 2 depoda 155 milimetre çapında top mühimmatı, roketatar sevk fişeği, uyuşturucu maddeler ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Operasyon sonucunda, sığınaklardaki yaşam malzemeleri imha edilirken diğer malzemeler muhafaza altına alındı.

  • Diyarbakır'da terör operasyonunda 11 sığınak imha edildi
    14 Mar Diyarbakır'da terör operasyonunda 11 sığınak imha edildi

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarmanın düzenlediği terör operasyonunda 11 adet sığınak içerisindeki yaşam malzemeleriyle imha edildi. Operasyonda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve diğer yaşam malzemeleri ele geçirildi.

  • CHP PM Üyesi Bozoğlu: Kamulaştırma kararının iptali vatandaşların tepkisinin sonucudur
    14 Mar CHP PM Üyesi Bozoğlu: Kamulaştırma kararının iptali vatandaşların tepkisinin sonucudur

    CHP Parti Meclisi Üyesi Baran Bozoğlu, Akbelen Ormanı çevresindeki tarım alanının kamulaştırma kararının iptal edilmesini değerlendirdi. Bozoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle vatandaşların fikirlerinin alınmadığı yaklaşımdan kurtulmamız gerektiğini belirtti ve CHP'ye destek çağrısı yaptı.

  • Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul Projelerini Paylaştı
    14 Mar Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul Projelerini Paylaştı

    Eflani Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı İbrahim Ertuğrul, ilçenin soğuk iklim şartlarına sahip olduğunu belirterek, doğal gazın ilçeye getirilmesiyle ısınma maliyetlerinin düşeceğini ve mahallelerde imar planı yapılmasının avantajlarını açıkladı. Ayrıca, konut sıkıntısını gidermek için Konut Yapı Kooperatifi kuracaklarını, trafik sorununu çözecek çevre yolu projesi üzerinde çalıştıklarını ve yeni iş yerleri yapacaklarını duyurdu. Ayrıca, Barış Efe Parkı'na sosyal tesisler ekleyeceklerini ve projenin hazır olduğunu belirtti.

  • İstanbul'da Hava Kirliliği Artıyor
    14 Mar İstanbul'da Hava Kirliliği Artıyor

    İstanbul'da nüfus ve araç sayısının artmasıyla birlikte hava kirliliği de giderek artıyor. Uzmanlar, hava kirliliğinin görünmeyen bir tehlike olduğunu ve sağlık üzerinde ciddi etkileri olduğunu belirtiyor. Fabrika bacalarından çıkan gazlar, egzoz dumanı ve yakıtların kullanımı gibi faktörler İstanbul'un havasının kirlenmesine neden oluyor. Ayrıca Afrika tozları da hava kalitesini olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alıyor. İstanbul'da yapılan ölçümler, hava kirliliğinin son yıllarda artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Hava kirliliği, özellikle kömür kullanımının yaygın olduğu gelir düzeyi düşük ilçelerde ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul'da görünmeyen tehlike olan hava kirliliği, uzun süreli maruz kalma durumunda solunum yolu hastalıklarına yol açabiliyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen Ormanı'nın kamulaştırılma kararını iptal etti
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen Ormanı'nın kamulaştırılma kararını iptal etti

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akbelen Ormanı'nın çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması kararını iptal etti. Erdoğan'ın 11 Mart'ta verdiği kamulaştırma kararına tepki gösteren İkizköy savunucuları, çevreciler, siyasiler ve yurttaşlar bu karara itiraz etmişti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen'deki arazileri kamulaştırma kararını iptal etti
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen'deki arazileri kamulaştırma kararını iptal etti

    Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanının çevresindeki linyit madeni sahası için kamulaştırma kararı Cumhurbaşkanı kararıyla iptal edildi.

  • Taraftarlar duyunca çok sevinecek! O maçlar artık ücretsiz
    13 Mar Taraftarlar duyunca çok sevinecek! O maçlar artık ücretsiz

    Türkiye Futbol Federasyonu, 2. Lig ve TFF 3. Lig'den her hafta 10 maçın TFF YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacağını duyurdu. TFF Yönetim Kurulu'nun aldığı karar ile canlı yayınlanan maç sayısı 10'a çıkarıldı. Ücretsiz olarak yayınlanacak maçlar da açıklandı.

  • CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Amasra'yı yok etme planlarına izin vermeyeceğiz
    13 Mar CHP Milletvekili Aysu Bankoğlu: Amasra'yı yok etme planlarına izin vermeyeceğiz

    CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Hattat Holding'in Amasra'da açmak istediği termik santrale karşı çıkarak, bölgenin doğasının ve halkının sağlığının korunması gerektiğini belirtti. Bankoğlu, şirketin geçmişteki facia olaylarına da dikkat çekerek, termik santralın iptal edilmesi için mücadele edeceklerini vurguladı.

  • Kastamonu'da 4 Katlı Binada Yangın: Ev Sahibi Yaralandı
    13 Mar Kastamonu'da 4 Katlı Binada Yangın: Ev Sahibi Yaralandı

    Kastamonu'da meydana gelen yangında 4 katlı binanın en üst katındaki ev kullanılmaz hale geldi. Ev sahibi yangında yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Akbelen Ormanı'nın Maden Sahası Olarak Kullanılmasına Tepki Gösterdi
    13 Mar CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Akbelen Ormanı'nın Maden Sahası Olarak Kullanılmasına Tepki Gösterdi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazisinin linyit maden sahası olarak kullanılması için acele kamulaştırılmasına tepki gösterdi. Adem, bu kararın doğaya kalıcı zarar vereceğini belirterek, 'Cumhurbaşkanı'nın son acele kamulaştırma kararıyla doğa katliamına hukuki kılıf hazırlandı. Bu karar, ekolojik felakete davetiye çıkarmaktadır' dedi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeni keşiflerin beklendiğini açıkladı
    13 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeni keşiflerin beklendiğini açıkladı

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl enerjide yeni keşiflerin beklendiğini belirterek, Karadeniz'de çok önemli 3 lokasyonda 2024 içerisinde arama yapacaklarını söyledi. Bayraktar, petrol ve doğal gaz keşiflerinden enerjide tam bağımsızlığa, nükleer enerjiden yerel seçimlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

  • Zonguldaklı Madenciler Depremde Kurtardıkları Genç Kızı Ağırladı
    13 Mar Zonguldaklı Madenciler Depremde Kurtardıkları Genç Kızı Ağırladı

    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da enkazda kalan Songül Göksu'yu kurtaran Zonguldaklı madenciler, genç kızı Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda ağırladı. Madenciler, Göksu'yu tedavi sürecinde yalnız bırakmadı ve karate turnuvasında yanında oldu. Göksu, madencileri ziyaret ederek çalışma şartları hakkında bilgi aldı ve onlara teşekkür etti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 18'inci sandıkta milletimiz en doğru kararı verecek
    12 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: 18'inci sandıkta milletimiz en doğru kararı verecek

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Nallıhan ilçesinde yaptığı konuşmada, 18'inci sandıkta milletin en doğru kararı vereceğini belirtti. Tunç, AK Parti'nin iktidarında ülkenin demokrasisini güçlendirdiklerini ve vesayetçi anlayışı tarihin karanlık sayfalarına gömdüklerini vurguladı. Ayrıca, ekonomi politikalarının halkın alım gücünü artırmaya yönelik olduğunu ve enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen Ormanı çevresindeki maden sahası kamulaştırmasını sorguluyor
    12 Mar CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen Ormanı çevresindeki maden sahası kamulaştırmasını sorguluyor

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen Ormanı çevresinde, maden sahası olarak kullanılmak üzere bazı parsellerin kamulaştırılması üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Uzun, Özhaseki'ye; 'Bu kamulaştırmanın orman alanlarına, tarıma ve su kaynaklarına vereceği zarara dair bir tespit yapılmış mıdır' diye sordu. CHP Milletvekili Uzun, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin ve yaşam alanlarının olduğu bölgenin kamulaştırılarak maden sahası olarak kullanılmasına izin veren Cumhurbaşkanlığı Kararı'nı Meclis gündemine taşıdı.

  • Muğla'da Akbelen Ormanı Kamulaştırma Kararı Değerlendirildi
    12 Mar Muğla'da Akbelen Ormanı Kamulaştırma Kararı Değerlendirildi

    Cumhurbaşkanı'nın imzasıyla Muğla'da Akbelen Ormanı çevresindeki 190 parsellik tarım arazisinin maden sahası olarak kullanılmak üzere acele kamulaştırılması kararı, İkizköylülerin avukatları tarafından değerlendirildi. Avukatlar, kararın hukuki dayanağı olmadığını ve kamu yararına aykırı olduğunu belirtti. Ayrıca, kamulaştırmanın özel şirketler tarafından yerine getirildiği ve halkın mülksüzleştirilmesine yol açtığı ifade edildi.

  • CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla'da Termik Santral Genişletmesine Karşı Çıkıyor
    12 Mar CHP Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla'da Termik Santral Genişletmesine Karşı Çıkıyor

    CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Muğla'da Limak ve IC-İÇTAŞ ortaklığına ait Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'nin kömür sahasının genişletileceğini belirterek, bu durumu kabul edilemez olarak nitelendiriyor. Uzun, iktidarın rant hırsının insanlar ve doğa üzerindeki öneminden daha büyük olmadığını vurguluyor ve Muğla'nın üç-beş yandaş şirketin arka bahçesi olmadığını savunuyor.

  • İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi Şile'de açıldı
    12 Mar İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi Şile'de açıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ tarafından Şile Karakiraz Köyü'nde inşa edilen İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi'nin açılışı için tören düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, CHP İstanbul İl Başkanlığı binasının satın alınması sürecinde çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, ayrıca İstanbul'da yapılan atık yakma tesislerinin önemine vurgu yaparak, İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi'nin yılda yaklaşık 18 bin hanenin enerji ihtiyacını karşılayacak kadar elektrik üreteceğini belirtti. İmamoğlu, İstanbul'un gelişimi için sandığa gidilmesi gerektiğini ve aksi takdirde geriye dönüş riskiyle karşı karşıya kalınacağını ifade etti.

  • İmamoğlu'ndan 'Kameralı Kumpas' Yanıtı: 'Zannediyorlar Ki Ekrem Yılacak. Yılmaz. Sizi Süründüre Süründüre Yıldıracak'
    12 Mar İmamoğlu'ndan 'Kameralı Kumpas' Yanıtı: "Zannediyorlar Ki Ekrem Yılacak. Yılmaz. Sizi Süründüre Süründüre Yıldıracak"

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSTAÇ, kentte AB standartlarında kurulan ilk endüstriyel atık yakma tesisini hizmete açtı. ‘İSTAÇ Endüstriyel Atık Termal Bertaraf Tesisi’ açılışında konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “5 yıl öncesine döndüğümde, Ramazan'ın ilk günü (6 Mayıs 2019) seçimi iptal eden bir akılla mücadele etmek zorunda kaldık. Yine dün, Ramazan'ın ilk günü de olsa, bazı kötülükler rahat durmuyor. Bir bakıyorsunuz böyle bir, ‘Haydi Ekrem'i nasıl alaşağı ederiz, buradan ne çıkartırız’ diyerek, seçime 20 gün kala, CHP İstanbul İl binasının satın alınması sürecinde, bir hukukçu ofisinde yapılan bir işlem üzerinden fırtına koparmaya çalışan insanların kötülükçü akılları var. Buna, Ramazan’ın ilk gününde seçimi iptal ederek tarihe geçen, o dönemin içinde olan herkes, hani ‘çaldılar’ diyen, ‘hırsız’ diyen, işin en başındaki kişi, Sayın Cumhurbaşkanı da dahil olmak üzere, aday da dahil olmak üzere, o siyasi partinin bütün bakanları, hepsi dahil olmak üzere sebep olmuşlardır. Kumpasla seçim kazanacağını zanneden ve bu uğurda kul hakkı yemekten de imtina etmeyenler zannediyorlar ki Ekrem yılacak. Yılmaz. Sizi süründüre süründüre yıldıracak, o bir avuç insanı; göreceksiniz. Kararlılığımı tarif bile edemem bu kötü ve kötülüklerle mücadelede” dedi.

  • Civciv Fiyatlarındaki Artış Vatandaşların Alım Gücünü Etkiliyor
    12 Mar Civciv Fiyatlarındaki Artış Vatandaşların Alım Gücünü Etkiliyor

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde semt pazarında civciv satan esnaf, vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirtti. Esnaf, yüksek maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını ve bu durumun vatandaşları etkilediğini ifade etti. Bir vatandaş ise pahalı olduğu için civciv yerine köy yumurtası tercih ettiğini söyledi.

  • Muğla'da Akbelen Ormanı'nın çevresindeki tarım arazisi kamulaştırıldı
    12 Mar Muğla'da Akbelen Ormanı'nın çevresindeki tarım arazisi kamulaştırıldı

    Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanının çevresindeki 190 parsellik tarım arazisi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldı. Karara tepki gösteren avukat Remzi Kazmaz, bu işlemin hukuksuz olduğunu belirterek iptal edilmesi ve durdurulması gerektiğini söyledi.

  • Yaşlı çiftin balkona koyduğu kömür kovası 3 evi yaktı
    12 Mar Yaşlı çiftin balkona koyduğu kömür kovası 3 evi yaktı

    Bolu'da engelli yaşlı çiftin balkona koydukları sönmeyen kömür kovası yangına sebep oldu. Çıkan yangında 3 evde hasar meydana geldi. Yangın kontrol altına alındıktan sonra yaşlı çift hastaneye kaldırıldı ve yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bolu'da engelli yaşlı çiftin kömür kovası yangına sebep oldu
    12 Mar Bolu'da engelli yaşlı çiftin kömür kovası yangına sebep oldu

    Bolu'da engelli yaşlı bir çift, sobalarında bulunan yanmış kömürü soğuması için balkona koydu. Ancak sönmeyen kömür kovası sebebiyle çıkan yangın, 3 evde hasara yol açtı. Yangın sonucunda dumandan etkilenen çift hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve inceleme başlatıldı.

  • Haiti'de Anarşi ve Şiddet Olayları Yayılıyor
    12 Mar Haiti'de Anarşi ve Şiddet Olayları Yayılıyor

    Haiti'nin başkenti Port-au-Prince'te şiddet olayları artarak devam ediyor. Ağır silahlı çeteler Devlet Başkanlığı Sarayı'na saldırırken, İçişleri Bakanlığı da ateşe verildi. Ülkede uluslararası havalimanının saldırıya uğramasıyla tüm uçuşlar iptal edilmiş ve Başbakan Ariel Henry yurtdışından geri dönememiştir. Haiti'deki insani kriz giderek derinleşirken, Batılı ülkeler diplomatlarını geri çekmekte ve çatışmalardan kaçacak yer bulamayan Haitililer büyük zorluklarla karşı karşıyadır. Çetelerin kontrolündeki başkentte sağlık hizmetleri çökmüş durumdadır ve polis güçleri yağmacıları engellemekte zorlanmaktadır. Haiti'nin istikrarsızlığı bölge ülkelerini ve ABD'yi endişelendirmekte ve seçimlerin yapılacağı ABD'de Haiti'den gelebilecek göç kaygı yaratmaktadır. Bölge ülkeleri, Başbakan Henry'nin görevini bırakmasını talep etmekte ve Biden hükümeti geçiş hükümetine olanak sağlamasını istemektedir. Ülkede çetelerle mücadele etmek için Birleşmiş Milletler'in desteklediği bir plan henüz gerçekleşmemiştir. Ayrıca bir hafta önce çetelerin saldırdığı cezaevinden kaçan tutuklular sokaklara dönerek çetelere katılmıştır. Haiti, çökmüş bir devlet görüntüsü vermektedir.

  • Muğla'daki Akbelen Ormanı'nın çevresindeki tarım arazisi linyit madeni sahası olarak kamulaştırıldı
    12 Mar Muğla'daki Akbelen Ormanı'nın çevresindeki tarım arazisi linyit madeni sahası olarak kamulaştırıldı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan acele kamulaştırma kararıyla, Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nın çevresinde bulunan 190 parsellik tarım arazisi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere kamulaştırıldı. Bu kararın ardından bölgede ağaç kesimi başlamış ve köylüler ile çevrecilerin direnişiyle durdurulmuştu.

  • Çin'deki kömür madeni patlamasında 7 kişi öldü, 2 kişi kayıp
    11 Mar Çin'deki kömür madeni patlamasında 7 kişi öldü, 2 kişi kayıp

    Çin'in Anhui eyaletindeki Huaihe Enerji'ye ait kömür madeninde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 7 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi de kayboldu.

  • Şanlıurfa Alanı Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de
    11 Mar Şanlıurfa Alanı Hakkında Kanun Teklifi TBMM'de

    AK Parti Şanlıurfa milletvekillerinin imzasını taşıyan Şanlıurfa Alanı Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

  • Osmaniye'de Fırtına: Ahırın Çatısı Uçtu, Ağaçlar Kırıldı
    11 Mar Osmaniye'de Fırtına: Ahırın Çatısı Uçtu, Ağaçlar Kırıldı

    Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde etkili olan fırtına nedeniyle bir ahırın çatısı uçtu, ağaçların dalları kırıldı. Fırtına sırasında ahırın çatısı uçarak bahçeye savruldu ve iki kişi hafif yaralandı. Fırtına anında yaşananlar anlatıldı.

  • GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Satılmış Tepe ve Mehmet Çavdar'ı anma mesajı yayınladı
    11 Mar GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Satılmış Tepe ve Mehmet Çavdar'ı anma mesajı yayınladı

    GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, 11 Mart 1965 tarihinde TTK Kozlu Müessesesinde meydana gelen olaylarda yaşamını yitiren Satılmış Tepe ve Mehmet Çavdar için ölümlerinin 59'uncu ölüm yıldönümlerinde anma mesajı yayınladı. Yeşil, açıklamasında 1965'teki eylemler sırasında hayatını kaybeden madencileri saygı ve rahmetle anacaklarını belirtti.

  • Beyoğlu Tarlabaşı'nda Ahşap Binada Yangın Çıktı
    11 Mar Beyoğlu Tarlabaşı'nda Ahşap Binada Yangın Çıktı

    Beyoğlu Tarlabaşı'nda bulunan 4 katlı ahşap bir binada çıkan yangın, çatı katına ve bitişiğindeki diğer binaya da sıçradı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, maddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Sinop'ta Ramazan Karşılama Yürüyüşü Gerçekleştirildi
    10 Mar Sinop'ta Ramazan Karşılama Yürüyüşü Gerçekleştirildi

    Sinop'un Türkeli İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen 'Ramazan Karşılama Yürüyüşü' ile Ramazan ayının karşılanması ve farkındalık oluşturulması amaçlandı. Yürüyüşe İlçe Kaymakamı, İlçe Müftüsü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüşün ardından Merkez Camii avlusunda program düzenlendi ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

  • Futbol: TFF 2. Lig'de görünüm
    10 Mar Futbol: TFF 2. Lig'de görünüm

    Beyaz Grup'ta lider Esenler Erokspor, Ankaraspor ile golsüz berabere kalarak puanını 64'e çıkardı. Kırmızı Grup'ta ise Amed Sportif Faaliyetler, Arnavutköy Belediyespor'u 5-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Puan durumu tabloları haberin içerisinde yer almaktadır.

  • TFF 2. Lig'de 30. Hafta Maç Sonuçları
    10 Mar TFF 2. Lig'de 30. Hafta Maç Sonuçları

    TFF 2. Lig'de 30. hafta mücadeleleri, Kırmızı ve Beyaz Grup'ta oynanan maçlarla tamamlandı. Karşılaşmalarda alınan sonuçlar şu şekildedir: Beyaz Grup: Bucaspor 1928-Adıyaman FK: 3-2, Bursaspor-Serik Belediyespor: 2-2, Ankara Demirspor-Kırşehir FK: 1-0, Beyoğlu Yeni Çarşı-Kırklarelispor: 1-0, Altınordu-Zonguldak Kömürspor: 3-0, Nazilli Belediyespor-1461 Trabzon FK: 2-2, Ankaraspor-Esenler Erokspor: 0-0, Karacabey Belediyespor-Hes İlaç Afyonspor: 1-0, Yeni Mersin İdmanyurdu-Diyarbekirspor: 2-1. Kırmızı Grup: Karaman FK-Isparta 32 Spor: 2-3, Amed Sportif Faaliyetler-Kuzey Marmara AŞ Arnavutköy Belediyespor: 5-1, Belediye Derincespor-Etimesgut Belediyespor: 3-1, Uşakspor-Anagold24 Erzincanspor: 1-6, İskenderunspor-Fethiyespor: 2-2, Motolux 68 Aksaray Belediyespor-İnegölspor: 3-0, Düzce Cam Düzcespor-GMG Kastamonuspor: 0-1, Sarıyer-Alagöz Holding Iğdır FK: 0-0, Denizlispor-Somaspor: 2-1.

  • AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
    10 Mar AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor

    AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Arvas, esnafla görüşerek taleplerini dinliyor ve destek talebinde bulunuyor. Ayrıca, Van'ın kalkınması için projelerini paylaşıyor ve halkın enerjisiyle çalışmalarını sürdürdüklerini belirtiyor.

  • Eskişehir'de Yabancı Uyruklu Çocukların Torpil Atmasıyla Çıkan Yangın Söndürüldü
    10 Mar Eskişehir'de Yabancı Uyruklu Çocukların Torpil Atmasıyla Çıkan Yangın Söndürüldü

    Eskişehir'de bir binanın bodrum katında yabancı uyruklu çocukların torpil atması sonucu çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında herhangi bir yaralanma olmazken, binada maddi hasar meydana geldi. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Kayseri'de Trafik Kazası Şüphesiyle Başlatılan Soruşturmada 6 Şüpheli İçin İddianame Hazırlandı
    10 Mar Kayseri'de Trafik Kazası Şüphesiyle Başlatılan Soruşturmada 6 Şüpheli İçin İddianame Hazırlandı

    Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, Hacılar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybettiği düşünülen Eyüp A.'nın cinayete kurban gittiği şüphesiyle başlattığı soruşturma sonucunda 4'ü tutuklu 6 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, şüphelilerin 'tasarlayarak öldürme', 'cebir kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme', 'kamu hizmetine tahsis edilmiş eşyaya zarar vermeye azmettirme' ve 'gece vakti konut dokunulmazlığını ihlal etmeye azmettirme' suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.

  • Herkes trafik kazası sanıyordu! AK Partili başkan yardımcısının öldürüldüğü ortaya çıktı
    10 Mar Herkes trafik kazası sanıyordu! AK Partili başkan yardımcısının öldürüldüğü ortaya çıktı

    Kayseri'de geçen yıl trafik kazasında yaşamını yitirdiği sanılan sürücü AK Parti Develi İlçe Başkan Yardımcısı Eyüp Aslantürk'ün öldürüldüğü ve olaya 'trafik kazası süsü' verildiği ortaya çıktı. Şüphe üzerine başlatılan detaylı soruşturma 5 ay sürerken, 4'ü tutuklu 6 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

  • CHP Genel Başkanı Özel: '31 Mart akşamı bir gözüm büyükşehirlerde, bir gözüm Zonguldak'ta olacak'
    09 Mar CHP Genel Başkanı Özel: "31 Mart akşamı bir gözüm büyükşehirlerde, bir gözüm Zonguldak'ta olacak"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bir gözünün Zonguldak'ta, bir gözünün büyükşehirlerde olacağını söyledi.

  • Karaelmas Ekspresi Zonguldak'ta Turistik Yerleri Ziyaret Etti
    09 Mar Karaelmas Ekspresi Zonguldak'ta Turistik Yerleri Ziyaret Etti

    Tanıtım seferi kapsamında Zonguldak'a gelen Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi'nin yolcuları, Maden Müzesi'ni ve Gökgöl Mağarası'nı ziyaret etti. Tren, 12 Nisan'da başlayacak Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferleri kapsamında gece saatlerinde Zonguldak Garı'na geldi.

  • Kara Elmas Ekspresi Zonguldak'a ulaştı, yolcular Maden Müzesi'ni gezdi
    09 Mar Kara Elmas Ekspresi Zonguldak'a ulaştı, yolcular Maden Müzesi'ni gezdi

    Turistik amaçlı tren yolculuğu yapmak isteyenler için yeni alternatif sunan Kara Elmas Ekspresi'nin yolcuları Zonguldak'a ulaştı. Protokol üyeleri ve yolcular Türkiye'nin ilk Maden Müzesi'ni gezdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizmi geliştirmek amacıyla başlatılan Kara Elmas Ekspresi, Batı Karadeniz turistik tren turu tanıtım seferine çıktı. Ankara'dan yola çıkan tren, Zonguldak'a ulaştı. Yolcular, Zonguldak Maden Müzesi'ni gezerek madencilik tarihi hakkında bilgi aldı. Ayrıca, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait kömür deneyim ocağı da ziyaret edildi. Bakan Yardımcısı Alparslan, ziyaretin önemini vurgulayarak müzenin değerli olduğunu belirtti. Kara Elmas Ekspresi, dönüş yolunda Yenice ve Eskipazar'da duracak ve seferini Ankara'da tamamlayacak.

  • Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi tanıtım turuna çıktı
    08 Mar Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi tanıtım turuna çıktı

    Türkiye'nin yeni turistik treni Karaelmas Ekspresi, Batı Karadeniz Turistik Tren Turu seferleri öncesinde tanıtım turuna başladı. Ankara'dan başlayarak Çankırı, Karabük ve Zonguldak'ı içine alan tren turu, Batı Karadeniz'in doğal, tarihi ve kültürel mirasını keşfetme imkanı sunacak. Turistik amaçlı tren yolculuğunu sevenler için Karaelmas Ekspresi, üzüm bağlarıyla ünlü Kalecik, tarih kokan Çankırı, sakin atmosferiyle Çerkeş gibi yerleri ziyaret edecek. Ayrıca tur kapsamında Hadrianapolis Antik Kenti, Safranbolu, Yenice, Gökgöl Mağarası, Zonguldak Maden Müzesi ve Kömür Deneyim Ocağı gibi birçok değerli alan da gezilebilecek. Proje kapsamında haftada bir gidiş ve bir geliş seferi düzenlenecek ve turun son durağı yine Ankara olacak.

  • Aydın'da Kadın Girişimciler Sergi Açtı
    08 Mar Aydın'da Kadın Girişimciler Sergi Açtı

    Aydın'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın girişimcilerin sergi açtığı bildirildi. Serginin açılışı vali, milletvekili ve il başkanı tarafından yapıldı. Protokol üyeleri stantları gezerek kadınlardan bilgi aldı. Programda emniyet, jandarma ve sağlık ekipleri de stant açtı. Etkinlik sonunda valiye çeşitli hediyeler verildi.

  • Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, çocuk evlerindeki gençlerle maç yaptı
    08 Mar Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, çocuk evlerindeki gençlerle maç yaptı

    Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Kömürcüoğlu, çocuk evlerinde kalan gençlerle daha yakın bir iletişim kurmak ve onların günlük yaşamlarına dokunmak amacıyla organize edilen halı saha maçına katılarak sahada ter döktü. İl Müdürü Kömürcüoğlu, gençlerle bir arada olmanın kendileri için önemli olduğunu belirterek, sporun bir araya getirici gücüne inandıklarını ve bu tür etkinliklerle gençlerin sosyal gelişimine katkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

  • Bakan Kacır, BAKKA'nın 12 projesinin açılışını gerçekleştirdi
    07 Mar Bakan Kacır, BAKKA'nın 12 projesinin açılışını gerçekleştirdi

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından üretim altyapısı, turizm altyapısı ve beşeri sermayenin geliştirilmesi alanlarında desteklenerek Zonguldak'ta hayata geçirilen projelerin açılışını gerçekleştirdi.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Zonguldak'ta Sinema Açılışına Katıldı
    07 Mar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Zonguldak'ta Sinema Açılışına Katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Zonguldak Belediye Sineması açılışına katıldı. Açılışta konuşan Kacır, sinema binasının kentin kültür sanat iklimine canlılık getireceğini belirtti. Ayrıca, Bakan Kacır, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde gençlerle bir araya gelerek Türkiye'nin havacılık serüvenini anlattı ve gençlerin teknoloji alanındaki çalışmalarını inceledi.

  • Balıkesir'deki Varaka Kağıt Fabrikası Yılda 250 Bin Ton Hurda Kağıdı Geri Dönüştürüyor
    07 Mar Balıkesir'deki Varaka Kağıt Fabrikası Yılda 250 Bin Ton Hurda Kağıdı Geri Dönüştürüyor

    Balıkesir'in Altıeylül ilçesinde bulunan Varaka Kağıt Sanayi AŞ fabrikasında yılda 250 bin ton hurda kağıt geri dönüşüme kazandırılıyor. Fabrikada yerli gazete ve kitap kağıdı üretimi yapılmaktadır. Fabrikada çalışan yaklaşık 500 kişi, geçen yıl 8 bin 128 tampon üretimi, 107 bin 351 bobin işlemi, 8 bin 256 araçla sevkiyat, 191 bin 219 ton kömür tüketimi ve 238 bin 885 megavat elektrik üretimi gerçekleştirdi. Fabrikada sıfır atık çalışmaları da yürütülmektedir.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Zonguldak'ta seçim irtibat ofisinin açılışına katıldı
    07 Mar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Zonguldak'ta seçim irtibat ofisinin açılışına katıldı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde seçim irtibat ofisinin açılışına katıldı.

  • Kırşehir Futbol Takımı 3. Lige düşme korkusu yaşıyor
    07 Mar Kırşehir Futbol Takımı 3. Lige düşme korkusu yaşıyor

    TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden Kırşehir Futbol Takımı, son mağlubiyetle birlikte küme düşme hattında yer alıyor. Takımın her maçtan galip ayrılması gerekiyor.

  • Akyazı'da 1 Milyon TL Değerinde Kaçak Tütün Ele Geçirildi
    07 Mar Akyazı'da 1 Milyon TL Değerinde Kaçak Tütün Ele Geçirildi

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde jandarma ekipleri tarafından bir şahsın evinde yapılan aramada, piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan kaçak tütün ürünleri ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Sivas'ta 40 Yıldır Kumru Besleyen Şemsettin Kılıç
    07 Mar Sivas'ta 40 Yıldır Kumru Besleyen Şemsettin Kılıç

    Sivas'ta yaşayan Şemsettin Kılıç, 40 yıldır kumru besliyor. Günün büyük bir bölümünü kumrular için hazırladığı yaşam alanında geçiren Kılıç, kuşları ile çocuk gibi ilgileniyor. Sivas kumrusunun kendine has özellikleri olduğunu söyleyen Kılıç, bu kumruların yurtdışından da talep gördüğünü belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ'da yapılan deprem konutlarının inşası devam ediyor
    06 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ'da yapılan deprem konutlarının inşası devam ediyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ'da yapılan deprem konutlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2 bin 255 konutun kuralarının çekildiğini ve depremzede kardeşlere teslim edildiğini belirtirken, 4 bin 713 konutun ise yıl sonuna kadar bitirilmesi planlandığını ifade etti. Ayrıca, Elazığ'a yapılan yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi verdi.

  • Çin'in Yeşil Ekonomi Çabaları Övgü Alıyor
    06 Mar Çin'in Yeşil Ekonomi Çabaları Övgü Alıyor

    Belçika-Çin Ticaret Odası Başkanı Bernard Dewitt, Çin'in yeşil ekonominin gelişiminde oynadığı rolden övgüyle bahsetti. Dewitt, Çin'in güneş panelleri, rüzgar çiftlikleri ve nükleer enerji gibi alanlarda önemli çalışmalar yaptığını ve hükümetin çevre dostu politikalarının etkileyici olduğunu belirtti. Çin'in bu çabalarıyla dünyanın geri kalanını da etkilediğini vurgulayan Dewitt, Çin'in araştırmalarıyla çevre sorunlarına çözümler bulmamıza yardımcı olduğunu ifade etti.

  • Futbol: TFF 2. Lig'de görünüm
    06 Mar Futbol: TFF 2. Lig'de görünüm

    TFF 2. Lig'de 29. hafta maçları sona erdi. Beyaz Grup'ta liderlik koltuğunu koruyan Esenler Erokspor, Karacabey Belediyespor'u 2-1 mağlup ederek puanını 63'e çıkardı. Kırmızı Grup'ta ise Amed Sportif Faaliyetler, Isparta 32'yi 2-0 yenerek liderliğini sürdürdü. Maçların ardından gruplarda oluşan puan durumu da açıklandı.

  • TFF 2. Lig'de 29. hafta müsabakaları tamamlandı
    06 Mar TFF 2. Lig'de 29. hafta müsabakaları tamamlandı

    TFF 2. Lig'de 29. hafta müsabakaları sona erdi. Beyaz Grup'ta Zonguldak Kömürspor, Nazilli Belediyespor'u 3-0 mağlup etti. Kırklarelispor ile Altınordu arasındaki maç ise 0-0 berabere sonuçlandı. Kırmızı Grup'ta ise Fethiyespor, Motolux 68 Aksaray Belediyespor'u 2-1 yendi. İnegölspor ise Düzce Cam Düzcespor'a 1-3 mağlup oldu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'ya yapılan yatırımlar anlatmakla bitmiyor
    06 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malatya'ya yapılan yatırımlar anlatmakla bitmiyor

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Malatya'ya yapılan yatırımların özetlenmesinin zor olduğunu belirterek, birçok alanda gerçekleştirilen projeleri anlattı. Erdoğan, ulaştırmadan tarıma, enerjiden sanayiye kadar birçok alanda yapılan yatırımları ve hizmetleri sıraladı ve Malatya'ya daha fazla destek vereceklerini söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir'
    06 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Türkiye bugüne kadar ne çektiyse zübük siyasetçi tiplerinden çekmiştir"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Malatya'da düzenlenen mitingine katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

  • Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Mahalleleri Ziyaret Ederek Çalışmalarını Sürdürdü
    06 Mar Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Mahalleleri Ziyaret Ederek Çalışmalarını Sürdürdü

    Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, yerel seçimlere bir aydan daha az bir süre kala, mahalleleri ziyaret ederek çalışmalarını sürdürdü. Kızıldaş, mahallelerdeki eksikleri tamamlamak için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Rusya'ya bağlı Tuva Cumhuriyeti'nde Termik Santral Patlaması: 6'sı Ağır 23 Kişi Yaralandı
    06 Mar Rusya'ya bağlı Tuva Cumhuriyeti'nde Termik Santral Patlaması: 6'sı Ağır 23 Kişi Yaralandı

    Rusya'ya bağlı Tuva Cumhuriyeti'ndeki Shagonar kasabasında bulunan bir termik santralde meydana gelen patlamada 6'sı ağır olmak üzere toplam 23 kişi yaralandı. Patlama sonucunda çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınırken, patlamanın nedeni olarak metan gazı sıkışması gösterildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve yaralılar hastanelerde tedavi altına alındı.

  • Termik Santral İşçileri Zam ve Sosyal Hak İstiyor
    06 Mar Termik Santral İşçileri Zam ve Sosyal Hak İstiyor

    Kütahya'nın Tavşanlı ve Bursa'nın Orhaneli ilçelerinde özelleştirilen termik santrallerde çalışan işçiler, zam ve sosyal hakların iyileştirilmesini talep etmek için eylem yaptı. Tes-İş Sendikası üyesi işçiler, yemekhane içerisinde çatal ve kaşıkla masalara vurarak tepkilerini gösterdi. Sendika başkanı, işçilerin haklı mücadelesinin devam edeceğini belirtti ve işverene çağrıda bulundu.

  • Bitlis'teki köy okulunda soba ısıtılan sınıfta eğitim
    06 Mar Bitlis'teki köy okulunda soba ısıtılan sınıfta eğitim

    Bitlis merkeze bağlı Kömüryakan Köyü Aşağımahalle İlkokulu'nda görevli Melike Abalı, soba yakarak ısıttığı derslikte 4 öğrencisini geleceğe hazırlıyor. Abalı, öğrencilerine zeka oyunları oynatarak eğlenceli vakit geçirmelerini sağlıyor ve okulun maskotu olan kediyle ilgileniyor. Köy yaşamına alışan Abalı, köy öğretmenliğini sevdiğini ve mutlu olduğunu belirtiyor.

  • AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Dünya Zonguldak Günü'nün kutlanmasını istedi
    05 Mar AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Dünya Zonguldak Günü'nün kutlanmasını istedi

    AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, yılın 67. gününü Dünya Zonguldak Günü olarak belirlenmesini istediklerini ve tavsiye ettiklerini açıkladı. Çağlayan, yılın 67'nci gününde 372 tam saha programı ile halkla bir araya geleceklerini bildirdi. Ayrıca, Çağlayan, Zonguldak'ın tarihi ve stratejik önemine vurgu yaparak, yılın 67'nci gününün Dünya Zonguldak Günü olarak kutlanmasını önerdi.

Advertisement