Kursa Katılan Arıcılar Tatbikat Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kursa Katılan Arıcılar Tatbikat Yaptı

Kursa Katılan Arıcılar Tatbikat Yaptı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde arıcılık, her geçen gün gelişirken, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün işbirliğiyle düzenlenen kurslar da büyük ilgi gördü ve kadınlar da kurslara katılmaya başladı.

25.05.2014 15:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde arıcılık, her geçen gün gelişirken, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün işbirliğiyle düzenlenen kurslar da büyük ilgi gördü ve kadınlar da kurslara katılmaya başladı.

İlçede kovan sayısı 15 bini geçerken, düzenlenen kurslarla da arıcıların bilgileri artırılıyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur ve Ziraat Mühendisi Mutlu Aktaş'ın öğretmenliğini yaptığı 80 saatlik kurs tamamlanırken, kursiyerlere tatbikat yaptırıldı. Tatbikatta, ana ve erkek arı tanıtılırken, kovanlarda yapılması gereken bakım çalışmaları da gösterildi. Kursa katılan bayanlardan Emine Yılmaz, "Kursa geliyorum. Kocama destek için çalışıyorum. Kursta bilmediklerimiz öğrendik" derken, Nilgün Aktaş da, "Arıcılığı çok seviyorum. Eşime yardımcı olmak için bir şeyler öğrenebilmek için geldim. Kursta çok şey öğrendim" dedi.

79 yaşındaki Ahmet Yörük, "40 seneden beri arıcılık yapıyorum. Ancak, 3 arı, 5 arı oluyordu. 3 seneden beri sayıyı artırdım. Şu anda 40 arı var. 50 kovanı geçmeyi hedefliyorum. Arıların yanına bir gün gelmedim mi hasta oluyorum. Rüyama giriyor rüyama" dedi. Kurs öğretmeni, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Okur, "Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile beraberce arıcılık kurslarımızı açmaya devam ediyoruz. Çok yoğun bir ilgi alaka var. Sıra gelmiyor diyebiliriz yani. Bu gün de geldik. Bizzat arılıkta gördüklerimizi uygulamaya çalıştık. Kursta anlattıklarımızı bizzat burada gerçekleştirdik. Ana arının kendisini erkek arının kendisini bunların işlevlerini kovandaki bütün faaliyetleri ve arı malzemelerini bizzat yerinde gösterdik. Bu sene bahar iyi bu bölgemizde. Arıcılar için ümit verir bir durum. Güzel, olumlu refleksler alıyoruz arıcılarımızdan. İnşallah, bu sene arıcının ağız tadının geleceğine inanıyoruz" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, "Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak bu sene arıcılık kurslarına son hızla devam ediyoruz. İlçe Tarım Müdürlüğüyle birlikte köylerde ve merkezde arıcılık kursları son hızla devam ediyor. Yağışların güzel olması da çiçek ve polen açısından arıcıların yüzünü güldüreceğine inanıyorum" dedi. Kursiyer Hayati Şeker ise, "Belli bir işim olmadığından kursa katıldım. Arıcılığı hocalarımızın sayesinde öğrendim. Allah, kısmet ederse bu işi yapacağım" dedi. Yusuf Duman da, "Ben oğlumla beraber geldim kursa. Bu işi kursta çok iyi öğrendim. Biraz bilgim vardı. Kursta daha iyi bilgi aldım. Benim için de iyi oldu. Oğlum için de iyi oldu. Arıcılığı devam ettireceğiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kursa Katılan Arıcılar Tatbikat Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement