Kursta Yetiştirdikleri Mantarları Törende Yediler! - Son Dakika
Güncel

Kursta Yetiştirdikleri Mantarları Törende Yediler!

Kursta Yetiştirdikleri Mantarları Törende Yediler!

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nde (OKÜSEM) 5.’si düzenlenen Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.

07.03.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'nde (OKÜSEM) 5.'si düzenlenen Uygulamalı Kültür Mantarı Yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi. İki ayrı kursa Türkiye'nin değişik illerinden 28 kişi katıldı.

OKÜ Karacaoğlan Yerleşkesi bahçesinde düzenlenen sertifika töreninde bilgi veren Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (OKÜSEM) Müdürü Yrd.Doç.Dr. Halif Dizlek, her yıl çeşitli kurslar düzenlendiklerini belirterek, "Bunların içerisinde en istikrarlı bir şekilde devam eden kurslarımız mantar yetiştiriciliği ile ilgili olanlardır. Birinde beş yıldır düzenli olarak ilanına çıkıyoruz ve her ilanda da kursiyerlerimiz ilgi gösteriyor. Bu yıl şapkalı beyaz mantar kursuna 10 kişi başvurdu ve hepsi sınavdan başarıyla ayrıldılar. İstiridye mantarı yetiştiriciliği kursuna ise toplam 18 kişi katılı ve bunlarda başarılı oldular. Her iki kurstan toplam 28 kursiyerimiz mezun oldu ve hak etmiş oldukları sertifikaları törenle kendilerine vereceğiz" dedi.

Kursiyerleri kutlayan OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, mantar yetiştiriciliğinin kelime olarak basit gelse de ekonomik değer anlamında oldukça büyük bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Biz mutlulukla şunu görüyoruz ki üniversitemizde beş yıldır düzenlemiş olduğumuz mantar yetiştiriciliği kursuna güzel bir ilgi var. Bunda önemli olan kursların yapılması kursiyerlerimizin başarılı olması değil bunların gerçek hayatta ekonomik katkıya dönüşmesi ve bu konuda da çok güzel dönüşümler alıyoruz. Şu anda da kendi ailesinin ekonomisini sağlayan kursiyerlerimizi biliyoruz. Son olarak 28 kursiyerimiz başarıyla bu kursu tamamladılar. Kurslarımızı sadece kağıt üzerinde değil, uygulamalı olarak birebir gerçekleştirdiler. Kursiyerlerimize almış oldukları bu eğitimlerin hayatlarında artı bir değer sağlamasını diliyorum. İnşallah buradan aldıkları kursla kendi işlerini kurarlar" şeklinde konuştu.

Piknik havasında düzenlenen tören sonrasında kursiyerlerin yetiştirdiği mantarlar pişirilerek davetlilere ikram edildi. OKÜ Rektörü Büyükalaca da mangal başına geçerek mantar pişirdi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kursta Yetiştirdikleri Mantarları Törende Yediler! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement