Kürt Siyasetçinin Oğlu Memleket Hasretine Dayanamayarak İntihar Etti - Son Dakika
Güncel

Kürt Siyasetçinin Oğlu Memleket Hasretine Dayanamayarak İntihar Etti

Kürt Siyasetçinin Oğlu Memleket Hasretine Dayanamayarak İntihar Etti

3 yıl önce memleket hasretine dayanamayarak yaşadığı Avusturya'da intihar eden Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın oğlu Rojhat Kavak da, kendini asarak yaşamına son verdi.

07.10.2015 12:48  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan HADEP'in kurucularından olan ve 3 yıl önce memleket hasretine dayanamayarak yaşadığı Avusturya'da intihar eden Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın oğlu 22 yaşındaki oğlu Rojhat Kavak da, babası gibi geride bir mektup bırakıp İsviçre'nin Luzern kentinde ormanlık alanda kendini asarak yaşamına son verdi.

Cenazesi babası gibi Diyarbakır'a getirilecek olan Kavak, geride bıraktığı mektubunda, "Burada geçen zamanda da ülkeme faydalı bir birey olabilmek için çaba harcadım. Fakat yüreğimde öyle bir hasret büyüdü ki, artık burada sürdürdüğüm yaşam dayanılmaz hale geldi" dedi.

KADERİ BABASI GİDİ OLDU

Avrupa'da yaşayan kapatılan HADEP kurucularından olan ve 15 Ağustos 2012 tarihinde Avusturya'nın İnsburg kentinde geride bir mektup bırakarak intihar eden Kürt siyasetçi Cemal Kavak'ın, İsviçre'ye iltica eden oğlu Rojhat Kavak da babası ile aynı kederi paylaştı. Rojhat Kavak, önceki akşam İsviçre'nin Luzern kentinde ormanlık alanda kendini asarak yaşamına son verdi.

"YÜREĞİMDE ÖYLE BİR HASRET BÜYÜDÜ Kİ..."

Geride bir mektup bırakan Kavak şunları yazdı: "Kararım tartışmasız yanlış bir karardır, fakat ben yapamadım yenik düştüm. Başarılı bir hayat, güzel bir gelecek yolunda kararlı adımlarla sonuç ala ala, direne direne yürüyordum. Ne var ki tüm bunlar bir amaç doğrultusunda anlam kazanıyordu. Belki ufak bir yaşta ülkemi terk etmek zorunda kaldım. Burada geçen zamanda da ülkeme faydalı bir birey olabilmek için çaba harcadım. Fakat yüreğimde öyle bir hasret büyüdü ki artık burada sürdürdüğüm yaşam dayanılmaz hale geldi."

DİYARBAKIR'A GETİRİLECEK

Baba Cemal Kavak da 3 yıl önce intihar etmeden önce geride bıraktığı mektubunda, sürgün yaşamına ancak bu kadar dayanabildiğini ve Kürt halkının kendisini doğru anlamasını ve doğru sahiplenilmesini istemişti. Babası Cemal Kavak gibi Rojhat Kavak'ın cenazesinin de Diyarbakır'a getirilerek babasının yanına defnedileceği belirtildi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kürt Siyasetçinin Oğlu Memleket Hasretine Dayanamayarak İntihar Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Hainliğin sonu ..: Oğluna sebep olmuş bir baba...selonun çocuklarıda böyle olacak .. 74 20 Yanıtla
  • zaza21: su testisi su yolunda kırılırrrrrr,,,, devlete hainlik yapmasaydı,, 44 26 Yanıtla
  • barış: ne güzel memleketi zarara sokmadan alayınız böyle yapın vatansızlık işte böyle 27 36 Yanıtla
  • Isasonmez: PKK nın İsviçre ayağı Şunları masum gibi göstermeyin Neymiş kaderi babası gibi olmuş vah vah Benim askerime kurşun atacağına geberip gitsinler 23 33 Yanıtla
  • osmanlı cumhuriyeti : pkk kurtleri yok ediyor 35 21 Yanıtla
  • vatansever: vatan hınlerı 33 21 Yanıtla
  • Adaletlilerin Adaletlisi Allahtir..: Geberinnnnn adi pkk lesleri aldiginiz ahitlar cikiyor Allah var Adalet var ne sandinizzzzzzzz millette mall verin aragazini iyi acitasyon haberi sizi budala akilsiz mahluklar sen, bilirsin Türkiye.... 29 24 Yanıtla
  • hakim: gebersin hainler 17 22 Yanıtla
  • DOĞRUCU: Su testisi su yolunda kırılır müslüman ülkemin gencecik polisine askerine kurşun sıkan yada onları destekleyenlerin ALLAH yanlarına bırakır sanmayın alınan ahlar çıkar aheste aheste ...................... 24 12 Yanıtla
  • onurlu: inşaallah hayinlerin hepsinin sonu böyle olur cehennnemin dibine kadar yolunuz var 7 20 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı
    09:50 Adana'da Cinayet Zanlıları Tutuklandı

    Adana'da bir kişinin öldürülmesi olayında, cinayeti işledikten sonra ihbarda bulunan ve olay yerine gelen iki şüpheli tutuklandı. Şahısların, cinayetin ardından tabancayı alarak kaçtığı belirtildi. Ölen kişinin ve şüphelilerin suç kayıtları da ortaya çıktı.

  • Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi
    09:50 Boyabat Kaymakamlığı, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği düzenledi

    Boyabat Kaymakamlığı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü kapsamında şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınlarına iftar yemeği verdi. Kaymakam Enver Yılmaz, katılımcılara teşekkür ederek, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anıldığını belirtti. Programa, Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Akın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Çağrı Alperen ve diğer ilçe yetkilileri katıldı.

  • Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı
    09:49 Aydın'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan 38 şahıs yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından aranan şahıslara yönelik iki günde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 38 şahıs yakalandı. Operasyonlarda hırsızlık, uyuşturucu, yağma, resmi belgede sahtecilik, cinsel istismar ve fuhuş gibi suçlardan aranan şahıslar bulundu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı
    09:49 Edirne'de Son Bir Haftada 105 Aranan Şüpheli Yakalandı

    Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri son bir haftada çeşitli suçlardan aranan 105 şüpheliyi yakaladı.

  • Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi
    09:48 Bursa'da Temizlik Görevlisi Sokak Köpeğini Temizledi

    Bursa'da bir temizlik görevlisi, yanına gelen sokak köpeğinin sırtını elindeki süpürge ile temizledi. Yüz gülümseten anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı
    09:47 Tekirdağ'da Uyuşturucu Ticareti Yapan 11 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Tekirdağ'ın Süleymanpaşa, Çorlu, Kapaklı ve Saray ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 11 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 530 sentetik ecza hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

  • Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı
    09:46 Aydın'da uyuşturucu operasyonunda 118 şüpheli yakalandı

    Aydın'ın Nazilli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonlar sonucunda uyuşturucu suçundan 118 şüpheli şahıs yakalanarak haklarında adli işlem yapıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı'nın uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmaları devam ediyor.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu
    09:45 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, vatandaşlarla iftarda buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Efeler'de Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftara 5 binden fazla Aydınlı katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de iftar sofraları kurdu.


Advertisement