Kürt Siyasetçiden 'Çözüm Süreci' Açıklamaları - Son Dakika
Politika

Kürt Siyasetçiden 'Çözüm Süreci' Açıklamaları

Kürt Siyasetçiden \'Çözüm Süreci\' Açıklamaları

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye dönen Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Mahmut Kılınç, sorunun silahla değil, siyasi mücadele ile çözülebileceğini vurguladı.

17.09.2014 22:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye dönen Kürt siyasetinin önemli isimlerinden Mahmut Kılınç, sorunun silahla değil, siyasi mücadele ile çözülebileceğini vurguladı.

'Sürgündeki Kürt Parlamentosu' davasından yargılanan ve tutuklanmama garantisiyle 20 yıl sonra Türkiye'ye dönen eski DEP Milletvekili Mahmut Kılınç, 'Çözüm Süreci' ve bölgede yaşanan kaos ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. IŞİD örgütünün bölgede kaos oluşturduğunu ve bu kaosun Türkiye insanını çok yakından ilgilendirdiğini belirten Mahmut Kılınç, bölgedeki kaosun Türkiye'nin iç siyasetine yansıdığını dile getirdi. Türkiye'de başlatılan barış sürecine bu kaosun zarar vermesinden korktuğunun altını çizen Kılınç, yaşanan çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. 'Çözüm sürecinin devam edebilmesi için bölge insanının taleplerinin dikkate alınması gerektiğini aktaran Kılınç, "Şunu özellikle söylemek istiyorum. Biz eğer huzur içerisinde yaşayacaksak sadece iyi caddelerimizin, yüksek apartmanlarımızın olması yetmiyor. Bizim huzurlu olmamız için bu bölgenin istikrarlı olması lazım. Bu bölgede bir çatışmanın olmaması, kan dökülmemesi lazım. Bunun içinde bu halkın özgür olması lazım. Ben kişi olarak şiddete karşıyım. Ama ben Kürt halkının ulusal demokratik haklarının tanınmasından yanayım" dedi.

'SİLAHLI DEĞİL, SİYASİ MÜCADELE YAPMALIYIZ"

Kürt Halkının silahlı mücadeleden çok siyasi mücadele vermesi gerektiğini önemli vurgulayan Kılınç, "Bence biz Türkiye sınırları içerisinde kalan Kürt halkı, sorunlarımızı siyasi bir mücadele vererek hükümete dayatabiliriz. Halk siyasi platformlarda ayağa kalkmadan bu sorun çözülmeyecektir. Kürtlerin siyasi ittifakıyla sorunlar çözülebilir. PKK'nın mücadelesini yok saymak vicdansızlık olur ama hiçbir yerde silahlı mücadele tek başına başarılı olmamıştır. Yani bu bir siyasi konudur. Barışçıl bir mücadeleye ağırlık vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Kürt halkının çoğunluğunu temsil edecek kadar bir oy oranına sahip olunması gerektiğini savunan Kılınç, "Bu bölgenin siyasi temsileyetini tamamen alabilirsek, o zaman hükümet sizinle oturup sizi dikkate almak zorunda kalacaktır. Ama bunu sağlamamız lazım. Bunu nasıl sağlayacağız? AK Parti buradan 5 milletvekili çıkartıyor. O zaman nasıl olacak? Diyarbakır, Şırnak, Hakkari, Van, Batman, Siirt gibi illerde yüzde 50'nin üzerinde bir oy alınıyor. Onun dışındaki illerde biz yüzde 50'nin altındayız. Biz yüzde 30'larda, hatta Adıyaman gibi bir yerde yüzde 5-6'lardayız. Şimdi sorunu çözmek için bu oranlar yeterli değil. Sorunu çözmek için, bizim dayatma yapmamız için tüm bölgede yüzde 50'den fazla oy almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin " Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Kılınç, "Abdullah Öcalan'ı ziyaret etmeyi düşünmüyorum" diye cevap verdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Kürt Siyasetçiden 'Çözüm Süreci' Açıklamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement