Irak'ta Kürt Siyasetçiler, Peşmerge Komutanı Oldu - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Kürt Siyasetçiler, Peşmerge Komutanı Oldu

Irak\'ta Kürt Siyasetçiler, Peşmerge Komutanı Oldu

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin önemli siyasetçileri, IŞİD'in saldırılarından sonra ceket ve kravatlarını çıkarıp askeri elbiselerini giydi.

19.09.2014 13:10  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin önemli siyasetçileri, IŞİD terör örgütünün saldırılarının ardından silahlarını kuşanıp cephede Peşmerge komutanı oldu.

IRAKLI SİYASETÇİLER KOMUTAN OLDU

Baas rejimi döneminde peşmergelik yaptıkları için savaş tecrübesi olan şimdinin önemli siyasetçileri, IŞİD tehdidi nedeniyle yıllar sonra yeniden ellerine silah almak zorunda kaldı. Ceket ve kravatlarını bir kenara koyan Kürt siyasetçiler, askeri elbiseleriyle cephede IŞİD militanlarıyla çatışıyor.

BARZANİ 2 AYDIR PEŞMERGEYE KOMUTANLIK YAPIYOR

Irak eski Başbakan Yardımcısı Roj Nuri Şavez, Kürdistan Demokrat Partisi Siyasi Büro Üyeleri Kemal Kerküki ve Fazıl Mirani, Kürdistan Yurtseverler Birliği Sekreteri Mela Baxtiyar ile daha önce bakanlık görevlerinde bulunan Mahmut Sengavi, Şeyh Xafer Mustafa, Hamit Efendi, Halo Pencivini ve Sirvan Barzani yaklaşık iki aydır farklı cephelerde Peşmergeye komutanlık yapıyor.

MESUT BARZANİ DE PEŞMERGEYİ DENETLİYOR

Başkomutan sıfatıyla Mesut Barzani ile Başbakan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani de zaman zaman askeri üniformayı giyerek, Peşmergeyi denetliyor. Mesut Barzani'nin oğlu İstihbarat Teşkilatı Başkanı Mesrur Barzani, Neçirvan Barzani'nin diplomat kardeşi Revan Barzani ile KDP Erbil İl Başkanı Ali Hüseyin de cephede Peşmerge güçlerine komutanlık eden isimlerden.

NURİ ŞAVEZ 2 AYDIR CEPHEDE

Roj Nuri Şavez, Nuri Maliki'nin hükümetinde başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Irak'ın yeni kabinesinde Şavez'in ismi Maliye Bakanlığı için geçiyor. Herkesin takım elbisesiyle görmeye alıştığı Şavez, Bağdat'taki görevinin ardından Erbil'e gelerek, Hazır bölgesi Peşmerge komutanı oldu. Elinde silahıyla 24 saatini cephede geçiren Şavez, savaş bitene kadar asker olacağını belirtiyor.

AA muhabirine konuşan Şavez, "Şuan bizim için en önemli husus IŞİD'e karşı üstünlük sağlamak ve onları etkisiz hale getirmektir" dedi.

"ÜLKEMİZİN ASKERLERİYİZ"

KDP Siyasi Büro Üyesi ve IKBY Parlamentosu eski Başkanı Kemal Kerküki, Kürt Ulusal Kongresi'nin hazırlık heyetinde Mesut Barzani'yi temsilen çalışmalarda bulunmuştu. Kerküki, Kerkük Dubiz Cephesi Peşmerge Güçleri Sorumlusu olarak görev yapıyor.

"BİZ GURURLA TOPRAKLARIMIZI SAVUNUYORUZ"

Kerküki, "Biz gururla topraklarımızı savunuyoruz. Şu an için ülkemizin askerleriyiz ve halkımıza hizmet ediyoruz. Çünkü IŞİD adlı güçlü ve ağır silahlara sahip terör örgütü topraklarımızı işgal ediyor. Ülkemize yönelik bir tehdit ve savaş durumu varsa siyaset yapmanın bir faydası yoktur" diye konuştu.

PEŞMERGE IŞİD İLE SAVAŞIYOR

KDP Siyasi Büro Sekreteri Fazıl Mirani, Musul'un Zummar ve Şengal cephelerinde Peşmergeye komutanlık ediyor. KYB Politbüro Sekreteri Mela Baxtiyar da bölgenin önde gelen siyasetçilerinden. KYB içindeki etkinliğiyle bilinen Baxtiyar, IŞİD militanlarına karşı savaşıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Kürt Siyasetçiler, Peşmerge Komutanı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement